Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beaciaaa

dieta rozłączna

Polecane posty

Gość beaciaaa

od jutra mam zamiar zaczac te diete zapraszam

Gość beaciaaa
bede codziennie wpisywac co jadłam mozna schudnąc 2 kg w tydzien

hej czy to to samo co dieta diamondów?bo tu tez chodzi o niełaczenie, jesli tak ja zaczelam dzis chetnie sie przyłacze:)

Gość beaciaaa
Założenia - dieta dr Haya - niełączenia: Opracowana przez amerykańskiego lekarza Williama Howarda Haya jest dietą niełączenia produktów węglowodanowych z białkowymi. Produkty podzielił on na białkowe, węglowodanowe i neutralne. Te ostatnie można łączyć ze wszystkimi innymi. W ciągu dnia należy zjeść jeden posiłek oparty na węglowodanach, jeden białkowy i jeden złożony z samych owoców lub warzyw. Posiłki białkowe i węglowodanowe musi dzielić czterogodzinna przerwa. Z jadłospisu eliminujemy cukier, sól, kawę, mocną herbatę, napoje gazowane, czekoladę, białe pieczywo, czerwone mięso, wędliny, piwo, alkohol, ciasta, fast-foody, produkty w proszku. Rezygnujemy z potraw smażonych, ostro przyprawionych oraz ciast z owocami i kremami. Owoce jemy na pusty żołądek albo jako przekąskę między głównymi posiłkami. Jemy często, ale mało - 3 posiłki i ewentualnie dwie przekąski. Pijemy między posiłkami, nigdy w trakcie. Staramy się unikać tłuszczu, ponieważ opóźnia on proces trawienia. Podział produktów na grupy wygląda następująco: Białkowe: Warzywa strączkowe, jaja, mleko, jogurt, mięso, owoce (jabłka, morele, kiwi, czereśnie, wiśnie, winogrona, grejpfruty, gruszki, ananasy, porzeczki, truskawki, maliny, brzoskwinie, mandarynki, cytryny, suszone śliwki), majonez, sos vinegret. Węglowodanowe: Zbożowe (ziarna, chleb razowy, płatki owsiane), ziemniaki, karczochy, owoce słodkie (figi, banany, gruszki słodkie i dojrzałe, winogrona, rodzynki), piwo. Neutralne: Tłuszcze (oleje roślinne, masło, margaryna, oliwa z oliwek), śmietana słodka i kwaśna, warzywa (oprócz ziemniaków, szparagi, fasolka szparagowa, buraki, cebula, szpinak, brukselka, kapusta, kalafior, por, dynia, cukinia, seler, bakłażan, pieczarki, sałata, ogórek, rzodkiewki, koperek, czosnek, czosnek, kiełki, dymka, cykoria), owoc awokado, otręby, miód, wędliny, zioła. Przykład - dieta dr Haya - niełączenia: Śniadanie: Duża kiść winogron. Obiad: Makaron z sosem z oliwy z oliwek, czosnku, bazylii, orzeszków ziemnych. Kolacja: Pieczona pierś kurczaka, gotowane na parze brokuły i kalafior.

Gość trzydzieści czterdzieści
przykladowo co jecie??

Gość beaciaaa
NIE WIEM CZY PODOBNA ALE POCZYTAJ JA NA NIEJ JUZ BYLAM KIEDYS I SCHUDLAM DUZO TERAZ POWTORKA

widze ze zasady bardzo podobne wlasciwie te same co w diamondach ja np dzis do godz 11 zjadłam dwa jabła i poł banana potem o 11 dwie kromki razowca z sałatą pomidorem i ogórkiem o 14 zupa ugotowana zgodnie z zasadami diamondów same warzywa 17- serek truskawkowy o 20 zjem salatke warzywna i razowiec albo cos innego wymysle tu wazne sa tez te przerwy miedzy posilkami, 3 i 4 godz po miesnym aha i jeszcze dwie kawy od rana z mlekiem bez cukru i herbata zielona i woda :) troche duzo dzis ale zaczynam i tak od razu nie chcialam bardzo ostro

beaciaa jesli pozwolisz to zostane tu zawsze we dwie rażniej:) z jakiej wagi startujesz i ile chcesz schudnąć jeśli można wiedzieć

i ile schudlas wtedy jak bylas na diecie? czy tu do poludnia tez same owoce sa?bo w diamondach do poludnia mozna tylko owoce

Gość beaciaaa
bardzo sie ciesze , bedzie mi milo , wiadomo,razem razniej mnie zostalo jeszcze 5 kg , i chcialabym to w miesiac zrzucic, schudlam juz 5 kg na mz ale zaczęłam podjadac i postanowilam zmienic na inna diete zapraszam :)

Gość beaciaaa
bylma na niej ok 4 lata temu . schudlam ok 6 kg w ponad miesiac , nie pamietam dokladnie ale z brzucha mi ładnie zlecial;y cm tez

to tyle co ja no ja troche wiecej chcialabym jakies 7-8 kg zobaczymy czy sie uda :) ja bylam na dukanie i schudlam 8kg w poltora miesiaca ale nie poszlam na faze stabilizacyjna ta trzecia i waga po roku wrocila:( a co to za dieta mz i o co w niej chodzi? u mnie zawsze gubia mnie slodycze bo je uwielbiam i ogolnie przejadanie miedzy posilkami

chce aby to byla moja ostatnia dieta ,.bo tyle ich bylo , że szkoda gadac aha mam 170 wzrostu

ja podobnie 168cm, a czyli w tej diecie mz chodzi tylko aby mniej jesc czy sa jakies inne zasady?a bylas kiedys na dukanie?ja chudlam na niej bardzo szybko tylko brakowalo mi owoców i warzyw no i chleba normalnego, pieklam niby sama buleczki i chlebek dukanowski ale to nie to samo, zobacze ile mi zejdzie na diamomdach w tydzien i jak malo to chyba pojde na dukana na miesiac albo dwa ogolnie ja caly czas sie odchudzam potem jest ok pozwalam sobie na wszytsko i tyje :( i tak w kółko

najlepiej jesc mniej i zdrowe produkty , czasem zjadalm ( 1 raz dziennie) cos slodkiego , no w sumie to chodzi o to zeby jesc polowe mniej niz sie jadlo wczesniej i nie jesc po 18 ,pic wode jak w kazdej diecie. niektorzy licza na niej kalorie

ja tez len do cwiczen jestem :) jedynie to duzo chodze a potem siedze przed kompem :) wiec mamy podobnie jutro zaczynam bede pisac moje menu codziennie - tak dla wiekszej motywacji i najlepiej pic przed posilkiem godzine albo po posilku , ale ja tak roznie z tym mam przewaznie pol godziny po i przed zeby nie popijac jedzenia w trakcie

a i zauwaz tu na kolacje sa weglowoadny a nie bialko jak w innych dietach i chudnie sie

choc bialko tez mozna zjesc okey ja juz musze isc do pracy przygotowac sie na jutyro

ok do jutra napisz koniecznie co planujesz jesc moze cos podlape dla siebie:)widze ze te diety obie sa bardzo podobne

hej ja zaraz wychodze do pracy, do 11.30 tylko same owoce 2 jablka i banan no i kawa oczywiscie o 11.30 2 kanapki z chlebka razowego salaty pomidora i ogórka, 14.30 zupa warzywna (ugotowałam wczoraj wiecej na 3 dni) :) 17.30 jakis lekki podwieczorek moze serek 20.30 kolacja ale jeszcze nie wiem co to bedzie wczoraj zrobilam sobie makaron z pieczarkami do tego salatka warzywna nawet moj mąż był zachwycony tym jedzeniem tak mu smakowalo:) dzis chyba tez cos na cieplo zrobie moze ryż z warzywami a co u ciebie?jakie menu na dziś?

beaciaa gdzie pracujesz jesli to nie tajemnica?:) czasami właśnie przez to ze jestem w pracy nie mogę zjeść tego co powinnam, ja w szkole pracuję:)

Gość polecam rozłaczną
jestem na niej od początku roku,traktuję ją nie jako dietę ale sposób odżywiania,polecam,ważne jest niepopijanie posiłków i nie chodzi się głodnym

hej beaciaa gdzie jestes?:) miałas zdawac relacje codziennie a tu cisza, szkoda, mam nadzieje ze nie zrezygnowałaś

jestem , ale diety nie zaczełam , na razie chyba bede jesc podobnie do rozlacznej ale z produktami o niskim indeksie glikemicznym , a [potem jak schudna zaczne stosowac sie do zasad rozdzielnej a co u ciebie? trzymasz diete?