Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beaciaaa

dieta rozłączna

Polecane posty

hej, Właśnie postanowiłam zacząć tą dietę, wydaje mi się, że ma sens. Chciałabym schudnąć ok. 5 kg. Na razie się uczy co z czym łączyć lub nie łączyć. Czekam teraz na mojego męża aż przyjdzie z kaszą gryczaną . Będę robić ją z brokułami, kalafiorem i pieczarkami. Mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze zaglądnie, razem łatwiej się odchudza, jakaś lepsza motywacja wtedy jest.:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hej jestem :)mam nadzieje ze zostaniesz zawsze razniej we dwoje ja jestem na diamondach ale to wlasciwie jedno i to samo, te same zasady

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hej, Wklejam jadłospis razem ze spisem produktów do kupienia na 10 dni znaleziony na innym forum. Można zastosować w całości albo powybierać jakieś ciekawsze propozycje. Może komuś się przyda... Zmykam na rower a potem kolacja-Fasola mung z pieczarkami i właśnie nie wiem jeszcze z czym, muszę poszukać na necie. Jak Wam idzie? 3 pierwsze dni Potrzebujemy (na te 3 dni): 7 jajek, 2 kubeczki jogurtu naturalnego, kubeczek serak waniliowego, kosta masla lub kubek miekkiej margaryny, 100g filetu z piersi kurczaka, 100g mrozonej ryby (sola, dorsz lub pstrag), 10 dkg szynki, opakowanie ryzu, grahamka, opakowanie chrupkiego pieczywa, pol bochenka razowego chleba, peczek, szczypiorku, glowka salaty, 1 kg pomidorow, peczek rzodkiewek, paczka mrozonych brokulow, por, seler, swiezy ogorek, natka pietruszki, 2 straki papryki, 1 kg cebuli, 20 dkg kiszonej kapusty, torebka tymianku, bazylii, cynamonu, banan, 20 dkg owocow sezonowych, 1 kg mandarynek, 1 kg jablek, 2 cytryny, sloik miodu, sloik ogorkow konserwowych, olej roslinny, sloiczek majonezu. 1 DZIEN SNIADANIE: kromka chrupkiego pieczywa, pol malego swiezego ogorka, natka pietruszki, maslo, sol i pieprz Pieczywo posmarowac maslem, ulozyc na kromce pokrojony ogorek, posypac natka, doprawic DRUGIE SNIADANIE: kubeczek gestego jogurtu naturalnego, lyzeczka miodu Jogurt wlac do filizanki, wymieszac z miodem. OBIAD: RYBA Z RUSZTU Z SALATKA Z KAPUSTY KISZONEJ: 100 g swiezej ryby, 3 lyzki kiszonej kapusty, pol malej cebuli, lyzeczka oleju, maslo, cytryna, tymianek, sol, natka pietruszki Rybe oczyscic, posolic, natrzec tymiankiem, skropic sokiem z cytryny. Odstawic w chlodne miejsce na pol godziny. Posmarowac z obu stron maslem, ulozyc na ruszcie, piec 15 min. w temp. 190st.C. Posypac natka. Kapuste i cebule pokroic, dolac olej, wymieszac. PODWIECZOREK: 1/4 filizanki ryzu, jablko, banan, mandarynka, cynamon Ryz ugotowac, ostudzic. Owoce obrac, drobno pokroic. Wymieszc z ryzem, posypac cynamonem. Wstawic do lodowki na 15 min. KOLACJA: SALATA PO FRANCUSKU: pol glowki salaty, lyzka soku z cytryny, 3 lyzki oliwy lub oleju, sol i pieprz Salate umyc, osaczyc i pokroic. Oliwe i sok z cytryny wymieszac, doprawic do smaku. Salate polac przyrzadzonym sosem. 2 DZIEN: SNIADANIE: 2 jajka, plaster szynki, lyzeczka masla, lyzeczka posiakanego szczypiorku, sol Na stopione maslo wlozyc drobno posiekana wedline, podsmazyc. Wlac rozbite, posolone jajka. Usmazyc. Na talerzu posypac szczypiorkiem 2 SNIADANIE: filizanka truskawek lub innych drobnych owocow sezonowych, kubeczek jogurtu naturalnego Owoe umyc, wylozyc na talerz, polac jogurtem. OBIAD: SMAZONY FILET Z KURCZAKA Z BROKULAMI: filet z piersi kurczaka (100g), lyzeczka oleju roslinnego, pol paczki mrozonych brokulow, lyzeczka masla, sol i pieprz Filet oproszyc sola i pieprzem. Na patelni rozgrzac olej, wlozyc filet, smazyc po 7 minut z kazdej strony, zdjac. Brokuly ugotowac wg przepisu na opakowaniu, osaczyc. Wylozyc na talerz, polaczyc z maslem. PODWIECZOREK: duzy pomidor, pol malej cebuli, lyzka sosu winegret, sol i pieprz Pomidor umyc, pokroic w plastry, cebule obrac, pokroic w krazki. Ulozyc warzywa na talerzu, posypac pieprzem i sola, polac sosem. KOLACJA: BULKA Z RZODKIEWKA: bulka grahamka, 2 listki zielonej salaty, 4 rzodkiewki, maslo lub miekka margaryna Buleczke przekroic, posmarowac oba kawalki cieniutka warstwa masla lub margaryny. Rzodkiewki umyc, pokroic na plasterki, ulozyc na bulce. Przykryc liscmi salaty. 3 DZIEN: SNIADANIE: kubeczek serka waniliowego, mandarynka Serek wylozyc do miseczki, dodac obrana i pokrojona mandarynke, wymieszac. 2 SNIADANIE: kromka razowego pieczywa, maly ogorek konserwowy, maslo Posmarowac chleb cienko maslem. Polozyc pokrojony w plastry ogorek. OBIAD: ZUPA POMIDOROWO-JARZYNOWA 1/2 kg pomidorow, duza cebula, por, seler, 2 lyzki oleju, 2 listki bobkowe, tymianek, bazylia, pieprz, sol, lyzeczka posiakanej natki pietruszki Pomidory sparzyc, obrac ze skorki, pokroic. Cebule, por i seler drobno pokroic, podsmazyc w rondlu na oleju. Dodac pomidory i przyprawy, wymieszac. Wlac ok. 1 litra wody. Gotowac na malym ogniu ok. 1 godziny. Na talerzu posypac natka pietruszki. PODWIECZOREK: jajka, lyzka posiekanego szczypiorku, listek salaty, lyzeczka majonezu Jajko ugotowac na twardo, obrac i drobno pokroic. Wymieszac z pokrojonym lisciem salaty, szczypiorkiem i lyzeczka majonezu. KOLACJA: KOLOROWA PRZEKASKA PAPRYKOWA: 2 sredniej wielkosci straki papryki w dwoch kolorach, pol malej cebuli, lyzka sosu winegret Papryke umyc, wydrazyc, pokroic w paseczki. Cebule umyc, obrac, pokroic w krazki. Wymieszac z lyzka sosu. ----------------------- PRODUKTY NA NASTEPNE 4 DNI: kubeczek serka homogenizowanego naturalnego, kubeczek twarozku wiejskiego, kubeczek jogurtu naturalnego, kubeczek kefiru, 20 dkg zoltego sera, opakowanie sera feta light, 100g mielonego indyczego miesa, udko kurczaka, puszka tunczyka w sosie wlasnym, 100g filetu z dorsza, opakowanie muesli bez cukru, torebka platkow owsianych, paczka makaronu spaghetti, 1 kg maki, 4 duze straki papryki, 1/2 kg swiezych ogorkow, 20 dkg pieczarek, 2 peczki rzodkiewek, peczek szczypiorku, 2 glowki salaty, 1/2 kg pomidorow, glowka czosnku, paczka ziaren slonecznika, kiwi, 25 dkg truskawek, banan, karton soku pomaranczowego PRZEPISY 4 DZIEN: SNIADANIE: kubeczek twarozku wiejskiego, 5 rzodkiewek, pol malego swiezego ogorka, lyzeczka ziaren slonecznika, lyzeczka posiekanego szczypiorku Twarozek wylozyc na talerz. Warzywa pokroic w drobna kostke. Wymieszac z twarozkiem, szczypiorkiem i ziarnami slonecznika. 2 SNIADANIE: kromka razowego pieczywa, lyzeczka miodu, maslo Opieczona kromke razowego chleba posmarowac cienko maslem i miodem. OBIAD: FASZEROWANA PAPRYKA: duzy strak papryki, 100g mielonego miesa indyczego, cebula, 2 duze pieczarki, 2 lyzki oleju, pieprz i sol Papryke umyc i osuszyc, odkroic czubek, wydrazyc. Cebule obrac i posiekac. Pieczarki obrac i pokroic. Mieso, cebule i pieczarki podsmazyc przez ok. 5 min. na lyzce oleju. Doprawic do smaku. Papryke napelnic nadzieniem, przykryc czubkiem, ulozyc w zaroodpornym naczyniu. Polac lyzka oleju, zapiekac ok. 25 min. w temp. 190 st.C PODWIECZOREK: filizanka truskawek, pol kubeczka jogurtu naturalnego Z truskawek oderwac szypulki, owoce umyc, osaczyc. Ulozyc na talerzu, polac jogurtem. KOLACJA: SALATKA Z TUNCZYKA: pol puszki tunczyka w sosie wlasnym, ogorek konserwowy, pol papryki, mala cebulka, lyzeczka majonezu, pieprz i sol Tunczyka osaczyc. Ogorek pokroic w kostke, papryke w paski, cebulke w krazki. Skladniki wymieszac z majonezem, doprawic. 5 DZIEN SNIADANIE: 3 lyzki muesli, banan, 1/4 szkl. soku pomaranczowego Muesli namoczyc na 15 min. w soku. Banan pokroic w plasterki. Wymieszac z muesli. 2 SNIADANIE: kromka pieczywa chrupkiego, pomidor, pieprz i sol, maslo Pieczywo posmarowac maslem, ulozyc na nim pokrojony pomidor. OBIAD: KURCZE PIECZONE http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon7.gif udko kurczaka, zabek czosnku, lyzka oleju, pol glowki salaty, pol kubeczka jogurtu, pieprz i sol Udko umyc, natrzec sola, pieprzem i czosnkiem. Podsmazyc na oleju, by sie zrumienilo. Przelozyc do brytfanny, podlac 1/2 szkl. wody, przykryc, piec ok. 30 min. w temp. 200st.C. Salate pokroic, wymieszac z jogurte, doprawic. PODWIECZOREK; kubeczek kefiru, kilka truskawek Zmiksowac kefir z owocami. Pic schlodzony z kostka lodu. KOLACJA: SALATKA FAREMSKA: pol kubeczka naturalnego serka homogenizowanego, pol glowki salaty, pol ogorka, pol papryki, 4 rzodkiewki, pieprz i sol Warzywa umyc, pokroic. Dodac serek, doprawic. 6 DZIEN SNIADANIE: pol kubeczka naturalnego serka homogenizowanego, plasterek szynki, pol straka papryki, maly ogorek konserwowy, pieprz, sol i ostra papryka Serek wylozyc na talerzyk, szynke, ogorek i papryke pokroic w kostke, wymieszac z serkiem. Doprawic. 2 SNIADANIE: kiwi, mandarynka, jablko Mandarynke, kiwi i jablko obrac, drobno pokroic, wymieszac. OBIAD: SPAGHETTI Z WARZYWAMI: 40 g spaghetti, strak papryki, cebula, 4 pieczarki, pomidor, sol, pieprz, lyzeczka oleju Makaron ugotoac na poltwardo, odcedzic. Warzywa oczyscic, drobno pokroic. Pomidor sparzyc i sciagnac skorke, pokroic. Na glebokiej patelni rozgrzac olej, wlozyc pieczarki, cebule i papryke, doprawic. Podsmazyc 3 minuty, mieszajac. Dolac 1/4 szkl. wody, poddusic pod przykryciem 10 min. Dodac pokrojony pomidor, poddusic jeszcze 10 min. Przygotowanym sosem polac makaron. PODWIECZOREK: mala marchewka, jablko, lyzeczka majonezu Marchewke umyc, oskrobac, jablko obrac. Zetrzec na tarce. Dodac majonez, wymieszac. KOLACJA: SALATKA GRECKA: pol glowki salaty, 1/4 opakowania sera feta light, pomidor, 1/4 cebuli, pol swiezego ogorka, lyzeczka oleju, pieprz i sol Salate umyc, osaczyc. Pomidor sparzyc, obrac ze skorki, pokroic. Cebule pokroic w talarki, ogorek i fete w kostke. Skladniki polaczyc, polac lyzeczka oleju, doprawic do smaku i wymieszac. 7 DZIEN SNIADANIE: lyzka platkow owsianych, lyzka soku pomaranczowego, jablko Platki owsiane namoczyc w soku pomaranczowym na 15 minut, jablko obrac, zetrzec na tarce, wymieszac z platkami. 2 SNIADANIE: jajko, 4 rzodkiewki, lyzeczka posiekanego szczypiorku Ugotowac jajko na miekko, posypac szczypiorkiem. Jesc, przegryzajac rzodkiewkami. OBIAD: FILET RYBNY Z BROKULAMI: filet z dorsza (100g), maka, lyzka soku z cytryny, lyzka oleju, sol i pieprz, pol paczki mrozonych brokulow Filet lekko rozmrozic, skropic sokiem z cytryny, oproszyc sola, pieprzem oraz maka. Olej rozgrzac na patelni. Filet smazyc okolo 4 minut z kazdej strony. Brokuly gotowac ok. 4 min. w malej ilosci osolonej wody. Odcedzic. PODWIECZOREK: duze jablko, pol lyzeczki cynamonu, lyzeczka cukru, pol lyzki soku pomaranczowego Jablko obrac ze skorki, zetrzec na tarce. Posypac cukrem i cynamonem, polac sokiem. KOLACJA: SALATKA WIOSENNA: pol glowki salaty, strak papryki, pomidor, 4 rzodkiewki, 2 cienkie plasterki zoltego sera, sos winegret Salate umyc, osaczyc, pokroic. Papryke pokroic w paski, rzodkiewke w slupki, zolty ser w kostke. Wymieszac, polac sosem winegret. 3 ostatnie dni: 25 dkg chudego bialego sera, kubeczek jogurtu naturalnego, 2 kubeczki serka waniliowego, kubeczek naturalnego serka homogenizowanego, 1/2 litra zsiadlego mleka lub kefiru, 50g wedzonej makreli, 80g schabu, maly seler, 2 buraki, 2 peczki rzodkiewek, ogorek malosolny, paczka mrozonej mieszanki warzywnej z pieczarkami, paczka mrozonej marchewki z groszkiem, 2 papryki, glowka salaty, 10 dkg kapusty kiszonej, peczek szczypiorku, natka pietruszki, 25dkg owocow sezonowych, 3 kiwi, brzoskwinia lub 2 morele, pomarancza, banan, 2 cytryny, karton soku pomaranczowego 8 DZIEN SNIADANIE: filizanka owocow sezonowych, kubeczek serka waniliowego Owoce umyc, wydrylowac lub ususac szypulki. Wymieszac na talerzyku z serkiem. 2 SNIADANIE: kromka pieczywa chrupkiego, pol straka papryki, maslo, lyzeczka natki pietruszki Posmarowac chleb cienko maslem. Papryke umyc, przeciac na pol, wydrazyc, pokroic w paski. Ulozyc na chlebie, posypac natka. OBIAD: CHLODNIK Z BURACZKOW: 1/2 litra zsiadlego mleka, 2 buraki, 4 rzodkiewki, ogorek swiezy lub malosolny, pol peczka szczypiorku, jajko na twardo, sol i pieprz Buraki umyc, pokroic w plasteki, wlozyc do garnka, zalac mlekiem. Po godzinie zlac plyn, buraki wyrzucic. Dodac rzodkiewki pokrojone w cienkie talarki, drobno posiekany szczypiorek, ogorek pokrajany w drobna kostke. Doprawic, podawac schlodzony z jajkiem. PODWIECZOREK: szklanka soku pomaranczowego, brzoskwinia lub dwie morele Owoce umyc i umiescic w mikserze. Zmiksowac z sokiem KOLACJA: OMLET Z POMIDORAMI: 2 jajka, 2 lyzki wody, 2 lyzeczki masla, sol, pomidor, lyzeczka posiakanej natki pietruszki, sol Jajka umyc, wybic do garnuszka, dodac szczypte soli i rozmieszac z woda. Rozgrzac lyzeczke masla na patelni. Wlac mase i podgrzewac, az omlet zetnie sie od spodu. Wylozyc na talerz. Pomidor (bez skorki) pokrajac w grube krazki. Na patelni rozgrzac druga lyzeczke masla, wlozyc pomidor, obsmazyc szyko z 2 stron, doprawic. Wlozyc w zwiniety omlet, posypac natka. 9 DZIEN SNIADANIE: lyzka platkow owsianych, kiwi, lyzeczka miodu, lyzka soku z cytryny Platki zalac na 15 minut sokiem z cytryny. Kiwi obrac, pokroic. Wymieszac z platkami i miodem. 2 SNIADANIE: gruby plaster bialego chudego sera, pol kubka jogurtu naturalnego, swiezy ogorek, lyzka posiakanego szczypiorku, lyzka ziaren slonecznika, sol i pieprz Ser rozgniesc widelcem, wymieszac z jogurtem. Ogorek obrac, pokrajac w drobna kostke, dodac do twarozku, posypac szczypiorkiem i ziarnami slonecznika. OBIAD: SCHAB Z GROSZKIEM: 80g schabu, lyzka oleju, 1/4 paczki mrozonej marchewki z groszkiem, lyzeczka masla, pieprz i sol Mieso umyc, rozbic, oproszyc sola i pieprzem. Smazyc na rozgrzanym tluszczu 7 minut z kazdej strony. Marchewke z groszkiem ugotowac na parze lub w niewielkiej ilosci wody. Wymieszac z maslem. PODWIECZOREK: pol malego selera, pomarancza, lyzeczka soku z cytryny Seler umyc, obrac, zetrzec na tarce. Pomarancze obrac, drobno pokroic. Skladniki wymieszac, doprawic sokiem. KOLACJA: SALATKA Z RYZEM: 1/4 szkl. ryzu, ogorek konserwowy, pol papryki, 3 listki salaty, lyzeczka majonezu, pieprz i sol Ryz ugotowac w osolonej wodzie, odcedzic, pozostawic do ostygniecia. Warzywa umyc, salate pokroic w paski, papryke i ogorek w kosteczke. Dodac majonez, doprawic i dobrze wymieszac. Wstawic na 15 min. do lodowki. 10 DZIEN SNIADANIE: kubeczek serka waniliowego, 2 kiwi kiwi umyc, obrac i pokroic. Wymieszac z serkiem. 2 SNIADANIE: wedzona makrela (50g), lyzka kapusty kiszonej, mala marchewka, pol malej cebuli, pieprz i sol, lyzeczka oleju Odciac leb i ogon ryby, usunac skore i osci. Marchewke zetrzec na tarce, kapuste i cebule pokroic. Skladniki surowki wymieszac z olejem, doprawic do smaku. OBIAD: WARZYWNE RISOTTO: pol szklanki ryzu, pol paczki mrozonej mieszanki warzywnej z pieczarkami, 1,5 szkl. wody, pol lyzeczki oleju, pieprz i sol Olej rozgrzac w rondlu, wsypac ryz. Przesmazyc ok. 5 min. Wlac wode, wsypac mrozone warzywa. Gotowac do miekkosci. Doprawic do smaku. PODWIECZOREK: maly banan, mandarynka, male jablko Owoce pokroic, ulozyc na talerzu, polac sokiem z mandarynki. KOLACJA: ZIELONO-CZERWONY TWAROZEK: pol kubeczka naturalnego serka homogenizowanego, pol swiezego ogorka, 4 rzodkiewki, sol i pieprz, ostra papryka Serek wylozyc na talerzyk. Ogorek i rzodkiewki umyc. Ogorek obrac, pokroic w slupki. Rzodkiewke pokroic w cienkie plasterki. Wymieszac z serkiem, doprawic papryka, pieprzem i sola.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość baba z mięsnego
I jak wam idzie??? jak z pokusami???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ta dieta jest jedną z najzdrowszych (mogłaby konkurować z nią chyba tylko dieta niskoglikemiczna, ale można je ze sobą połączyć, więc taki mix jest rozwiązaniem idealnym!). Sama stosuję się do jej zasad, schudłam kilka kilogramów, nie mam zaparć ani wzdęć, stan mojej skóry się zdecydowanie poprawił (ma zdrowszy kolor, znika cellulit). Serdecznie ją wszystkim polecam. Zainteresowanych zapraszam też na www.nazdrowiesposob.com.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×