Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjgbhjbkjkjkjl

Doswiadczone mamy,powiedzcie,czy ten wozek nadaje sie rowniez dla noworodka

Polecane posty

Niby tak, ale nie wierzę żeby dziecku było w nim naprawdę wygodnie :o w takim wózku dziecko leży tak jakbyś fotelik przechyliła tak że plecy są prosto a nogi wyżej niż glowa :o

Gość Niuniulkai
Moja koleżanka miała i wszystkim mowiła że ten wózek to jakaś pomyłka dla około 9 miesiecznego dziecka się nadaje ale nie dla noworodka ( po 2 tygodniach urzytkowania tego wózka pożyczyła odemnie taki normalny głęboki wózek )

nie polecam spacerówek dla noworodków, ale... idzie lato dzieci w budkach są przeważnie przez pierwsze 4-5 miesiecy, jeśli masz materacyk który mogłabyś włożyć do tego wózka to owszem można się skusić, duże fajne koła i możliwość wpięcia fotelika to plusy tego wózka, minusem jest dla takiego maluszka: -źle wyprofilowane oparcie (noworodki potrzebują sztywnego i równego posłania, tutaj są szwy, pianka i pasy) -jazda tyłem do mamy, maluszka powinniśmy widzieć jak i on powinien widzieć nas-dla bezpieczeństwa no i maluszek czuje się bezpiecznie widząc mamę która może się do niego uśmiechnąć -pasy między nóżkami mogą przeszkadzać maluszkowi, jest jeszcze za mały żeby trzymać tak nóżki trzeba sprawdzić czy jest lekka bo to wózek już do końca (na jakieś 3lata) a im dziecko cięższe tym gorzej wózek prowadzić o przepraszam oglądnełam go jeszcze raz, ma funkcję montowania przodem i tyłem to wystarczy dokupić materacyk i będzie dzidzi wygodnie idzie lato na spacery wsam raz ważne że ma skrętne koła i duży kosz na zakupy czy akcesoria potrzebne przy spacerach śmiało możesz wozić nim noworodka ale tylko w lecie, zimą taka opcja odpada a później będzie miał wygodną dla was obojga spacerówkę

Gość niuda
a kiedy rodzisz?

Gość helołłllja ja mam
ja mam ten wózek z pierwszego linku, zdecydowanie odradzam dla noworodka, mimo tego,ze ma do zamontowania barierkę, siedzisko po rozłożeniu nie jest idealnie proste, ja mam wrazenie, ze dupcia jest nieco wyzej. Woże w nim dziecko 5 mcy i przełozyłam ze starej gondoli materacyk, bo nie wygodnie. To typowo wózek dla siedzących dzieci. a poradze Tobie, ze jak chcesz wózek z mikrusa to kupuj na stronie bezposrednio u producenta :)) jest troche taniej, ale zawsze cos. ja miałam gondolę ROAN MARITA super wózek, bardzo wygodny, duza gondola!

Gość Niuniulkai
PS. kup skrętne koła są naprawde wygodne, i nie kupuj byle badziewka za 500-600 zł tylko zainwestuj około 1000 zł (jezeli nie masz takich funduszy to uzywany) bo inaczej niepotrzebnie się, a spacery nie będą przyjemnością tylko torturą

Gość szf jktu tdfu
Przy dzieciakach miałam kilka wóżków. Świadomie wybrałam wózek x-lander XA i powiem Ci że sprawdził sie rewelacyjnie. Niekoniecznie taki właśnie Ci polecam ale jak dla mnie ważne było by wóżek był rozkładany w różnych pozycjach, miał duże pompowane koła (pogody przecież mamy różne) Mój miał wygodna rączkę (możliwość ustawienia także dla wysokiej osoby), odczepiany pałąk, budkę, spory kosz,dodatkowa wymienna tapicerka (wkładka) okienko, plus ochraniacze i takie tam. Naprawdę super wózek. Ja tego szukałam. Zastanów się co dla ciebie może być ważne, wypróbuj u koleżanek jeśli możesz. Patrz na to co dla ciebie istotne a nie tylko na kasę (nie musi być drogi, a może używany?)

Gość szf jktu tdfu
A i odraczam Ci takie kubełkowe siedziska - masakra.

Z moich doświadczeń mogę powiedzieć że gdybym nie miała kasy kupowałabym jak najtańszą zwykłą gondolę, a potem kiedy dziecko już dobrze siedzi kupiłabym porządną spacerówkę :)

Gość ijabuba
Ten pierwszy wozek jest swietny ! Siedzisko NIE JEST KUBEŁKOWE, a tylko w takich wózkach dziecko lezy z nogami wyzej niz głowa. Zreszta doskonale widac to na zdjęciach ( zielony kolor wózka ), noworodek jest wozony przodem do mamy, ma pompowane koła, co naprawde jest wielka zaletą, rzadne wyboje , chodniki i krawezniki mu nie straszne, nie mówiac o lesnych drózdach :) Autorko, dziecko z noworodka wyrasta błyskawicznie ! Juz mając 4-5 miesiecy nie bedzie chciało lezec kompletnie na płasko :) Poza tym wózek dla noworodka , to mozna miec i stary uzywany, dziecko z niego jak pisałam wyrasta błyskawicznie:) WARTO NATOMIAST ZAINWESTOWAC W PORZĄDNA SPCEROWKE, z niej bedziesz korzystac minimum 2 lata :) Mieszkam w kraju gdzie od noworodka dzieci sa wozone w spacerówkach parasolkach, albo w fotelikach sanochodowych zamontowanych na wózek ( tak jak w graco ) i...nie widać krzywych dzieci na ulicach :P Nie popieram taakich rozwiązan, ale bez przegiecia w druga strone :)

jeśli chcesz coś taniego to może być taki: http://allegro.pl/wozek-gleboko-spacerowy-gondola-spacerowka-2xfolia-i2382439853.html jeśli ma być to typowy miejski wózek. na chodniki i park polecam też taki: http://allegro.pl/kolekcja-2012-wozek-chicco-trio-enjoy-fun-4-kolory-i2383206075.html ma system clik-clak można wpinać jedną ręką i fotelik i gondolkę lekka duża parasolka możesz sama przenosić i znosić ze schodów w jednej ręce wózek w drugiej gondolkę z dzieckiem, ma styropianowy wkład więc ciepło będzie w zimie, przewiewna w lecie minusem jest mały kosz na zakupy nie polecam na wieś po nierównych drogach, kółka dobre do wciągania po schodach bo nie są za małe, gondolka ma regulacje podnoszenia plecków dla dzieci które no ulewają po jedzeniu albo dla większych które zaczynają siadać bez budzenia dziecka wypinasz fotelik z samochodu i wpinasz w stelaż albo bez budzenia wypinasz gondolkę i idziesz do domu kładziesz w domu a dzidzia jeszcze śpi fajna opcja z łatwym wpinaniem