Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stanowczenie

w jaki sposób nauczyliście się angielskiego?

Polecane posty

Gość przez kolka lat
miałam ang w szkole ( podstawówka, liceum, studia ), jednak najwięcej nauczyłam się, gdy wyjechalam z Polski i przez kilka lat musiałam się w tym języku porozumiewać w pracy, urzędach itp.- to jest jednak najlepsza metoda

Gość przez kolka lat
no właśnie zapomniałam jeszcze o filmach, czy serialach ogladanych bez tlumaczenia- to też dużo daje

Właśnie nie znalazłam jeszcze takiego sposobu :o a miałam już kursy ESKK, chodziłam do szkoły językowej łącznie 8 lat, miałam przez dwa lata prywatnego nauczyciela...i dało to tyle że w szkole miałam zawsze 6 z angielskiego i z niemieckiego też. Ale nie czuję żebym umiała któryś z tych języków chociaż w sposób przyzwoity, nie mówiąc nawet o bieglym :o Po prostu jestem głąbemn jeśli chodzi o języki i tyle w temacie :p

No właśnie ChłodnySkurwysyn :D ja jestem zwyczajnie tępa :D szczęście boskie że jestem dobra z przedmiotów matematycznych i mam kasiastego męża :D

wiem że język angielski jest łatwy, i wiem że jestem tępa. Po prostu nie moge go ogarnąć. I szukam sposobu bo chyba nigdy tego nie zrobie ! to jest jakas masakra !

Pytanie jeszcze co to jest sposób komunikatywny :p bo wiadomo że prawie każdy jakoś sie dogada po angielsku, ale ja byłabym zadowolona dopiero gdybym umiała bez stresu porozmawiać z kimś w tym języku, a nie umieć na tyle żeby kupić cos pod budką z pamiątkami, albo wydukać cos pytając o drogę :p

Gość kup mu 0,7l
ja polecam zacząć od tekstów piosenek, tzn moja koleżanka tak się nauczyła angielskiego, w szkole miała niemiecki, ale jej ukochany zespół jest z USA i oczywiście wszystko po angielsku, drukowała sobie teksty, tłumaczyła, żeby wiedzieć o czym śpiewają, miała na ich punkcie świra:) no i jak w liceum zaczęła chodzić na ang bardzo dużo już umiała i zaczęła od poziomu na jakim ja byłam (styczność z ang od dziecka) poza tym w ten sposób można osłuchać się z językiem, śpiewając razem z wykonawcą, uczysz się wymowy... polecam też oglądanie filmów po ang, no ale to już jak się ma jakieś pojęcie

Gość ja też nie mam zdolności do je
jezykow. W tekscie sobeii radze, gorzej ze sluchem.Dla mnie wszystko jest za szybko, czy to kwestia osluchania czy po prostu jestem tepa. Kupilam sobie plytki do nauki nawet pierwsze dialogi sa dla mnie za szybko. Nie potrafie zrozumiec 100% tego co mowia, choc slownictwo proste i z czytania wszystko rozumiem.To samo mam z niemieckim

Gość mireczkowataa
moim zdaniem tylko wyjazd i konieczność posługiwania się TYLKO w obcym języku.

Gość Kasia Ch

Ja 3 miesiące temu szukałam kursu online, bo musiałam wyjechać za granicę i do tego chciałam nauczyć się mówić. Nauczyłam się mówić w 2 miesiące z kursem ENLINADO. 

Nie spodziewałam się, że nauka w domu może przynosić efekty i dodatkowo doprowadzić do tego, że polubiłam naukę języka. Zaczerpnęłam z tego kursu dużo wartościowych rad. Polecam Ci obejrzeć darmową lekcję na enlinado. pl może i u Ciebie emtoda kursu się sprawdzi. 

Gość Kasia Ch

Ja 3 miesiące temu szukałam kursu online, bo musiałam wyjechać za granicę i do tego chciałam nauczyć się mówić. Nauczyłam się mówić w 2 miesiące z kursem ENLINADO. 

Nie spodziewałam się, że nauka w domu może przynosić efekty i dodatkowo doprowadzić do tego, że polubiłam naukę języka. Zaczerpnęłam z tego kursu dużo wartościowych rad. Polecam Ci obejrzeć darmową lekcję na enlinado. pl może i u Ciebie emtoda kursu się sprawdzi.