Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wartburgg

Chodzicie po firmach ze swoim CV? (bez naboru, tak w ciemno)

Polecane posty

Gość wartburgg

Cześć, mam pytanie do poszukujących pracy, czy chodzicie po firmach i zostawiacie swoje CV? Jak nie ma oferty, tylko tak w ciemno? Jaka jest reakcja ludzi? Pytają czemu tu chcecie składać? Czy tylko mówią: dobrze, proszę zostawić i do widzenia

Gość wartburgg
odpowie ktoś?

Gość NO,LOOO
a ile masz lat ze takie dziwne pyt zadajesz. mam wrazenie ze gołowąs z ciebie i szukasz 1 pracy

Gość wartburgg
pytam z ciekawości nie jestem żaden gołowąs :P:P:P

a Ty NO LOO nie łaska odpowiedzieć tylko z miejsca sie wywyższasz? to wcale nie takie dziwne pytanie dla całej rzeszy gołowąsów i twoje wrażenia gówno ich obchodzą.

Gość praaaaaaaaaaaaca
Witam, ja uważam to za bardzo dobre posunięcie: 1. Pokazuje, że ma się chęci i się stara 2. Można trafić na firmę w której sama wizyta sprawi uświadomienie sobie, że nowy pracownik się przyda 3. Odpowiadając jedynie na oferty jest się najczęściej tylko jedną z nieraz setek aplikacji. Wtedy CV musi być naprawdę dobrze napisane. Polecam przydatne informacje nt. szukania pracy na stronie: www.doradcakariery.blogspot.com

Gość nika 9999
Bazując na swoich doświadczeniach z poszukiwaniem pracy uważam, że warto bezpośrednio spotykać się z pracodawcami, zanosić CV-czasami stwarza to możliwość kontaktu z osobami, które mają coś do powiedzenia w danej firmie. To też dobrze o nas świadczy, ze jesteśmy mobilni, aktywni, przedsiębiorczy, pracowici. Jeśli masz problem ze znalezieniem porady, warto spróbować. Przy wyszukiwaniu ofert pracy pomocna jest też infolinia urzędu pracy, Zielona Linia, tel 19524 - tu tez jest usługa oferty pracy i dzwoniąc pod ten numer, można uzyskać informacje odnośnie aktualnych ofert pracy, które nas interesują w danym miejscu.

Gość wartburgg
dziękuję za odpowiedzi :) do cocaine child, praaaaaaacaaaa i nika 999 cocaine child - bardzo dobrze skomentowane, nic dodać nic ująć :) jestem osobą, która poszukuje pracy, bazuję oczywiście głownie na necie, ale wysyłanie maili już doprowadza mnie do szału, bo zero odzewu!!! Dlatego chyba zacznę chodzić w ciemno po firmach, urzędach i zostawiać swoje cv, tez pewnie szału nie osiągnę, ale przynajmniej siedzieć w domu nie będę, bo juz do głowy dostaję !!!