Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alinus

Co się dzieje z moją córką ?

Polecane posty

Gość Alinus

Ostatnio zauważyłam u niej dziwne zachowanie. Stała się małomówna, zamyka się w pokoju i tam bawi się swoimi zabawkami, sama. Nie chce aby ktokolwiek do niej przychodził, opuściła się w nauce. Ciągle mówi mi , że chce wrócić do przedszkola, bo ona boi się dorosłości, i gimnazjum. Na początku ignorowałam to, ale kiedy doszły w/w objawy to się zaczęłam przejmować. Dodam , że w kiedy była w przedszkolu , to zmarł jej brat. Bardzo to przeżywa , do teraz. Ciągle też mówi mi , że ona chce być zawsze, i na zawsze dzieckiem. Czy to jest spowodowane, tym przeżyciem które wydarzyło się w przedszkolu ? Czy to tylko jej takie "jednorazowe przypadłości " ? Bardzo dziękuję za odpowiedzi, to dla mnie bardzo ważne.

Gość kjhkjkjk
Myślę, że warto skonsultowac się z dobrym psychologiem (pójdź tam sama albo z męzem, ale na razie nie zabierajcie ze sobą córki).

Gość kjhkjkjk
Ile córka ma lat?

Gość ja myślę że ma związek
po prostu boi sie ze jak dorośnie to umrze tak jak jej brat..... taka jest moja opinia

Gość kjhkjkjk
A w jakim jest na ogół nastroju? Cieszy ją coś?

Gość kjhkjkjk
Śmierć brata na pewno jest ogromną traumą, ale może ostatnio wydarzyło się cos jeszcze? Może coś w szkole? Albo w rodzinie? Czy córka ma jakies bliższe koleżanki?

Gość kjhkjkjk
Może porozmawiaj z nią szczerze, zapytaj, dlaczego boi się dorosłości. Zazwyczaj dziewczynki w jej wieku chca być juz starsze i robić jak najwięcej reczy, które są zarezerwowane dla dorosłych.

Gość Alinus
No właśnie, tylko że z nią staje się coś zupełnie odwrotnego, nie chce być dorosła. Rozmawiałam z nią dzisiaj , jak wróciła ze szkoły. Jej odpowiedź na moje pytanie "Jak było w szkole?" Brzmiała : "Może być" Ogólnie to była bardzo wesoła.

Moja córka w tym wieku też tak miała, może nie w tak ostrej formie. Też powtarzała, że nie chce być dorosła. Odnalazła się w sporcie. Trenuje ostro siatkówkę, sama to wybrała. Znalazła akceptację koleżanek z drużyny. Poczuła się potrzebna i doceniona. Zamiast sportu, dla dziewczyny mogą być też na przykład tańce lub jakieś inne zajęcia, ale grupowe, zespołowe. Psychologów, osobiście odradzam. Oni często nie radzą sobie sami z sobą i tak naprawdę, to potrafią chyba tylko psy-holować.

Gość dwq
Sama Ci przeciez powiedziala o co chodzi po czesci. Niedlugo zmienia szkole, idzie do gimnazjum i sie tego zwyczajnie boi. Znajac zycie naopowiadali jej glupot jak to w gimnazjum zle, jacy wredni ludzie. A ona sie przejmuje po prostu

Gość sdfghjkl
a w jakim wieku był jej braciszek i na co zmarł o ile mozna zapytac o to? Może własnie ma to związek z jej zachowaniem.Moze boi sie jakies choroby,która ew miał jej brat?

myślę że dwq ma racje. ktoś jej naopowiadał głupot na temat "dorosłego" życia w gimnazjum i dziewczyna się poprostu boi. porozmawiaj z nią jeszcze. a jak sama nic nie zdziałasz idż do psychologa jak ktoś ci tu radził.

Gość Alinus
Jej brat zginął w wypadku.