Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urządzam kuchnięęęęę

czym wyłożyć ściany kuchni żeby nie brudziły się przy krzesłąch, stole itp.

Polecane posty

Gość urządzam kuchnięęęęę

Kafelki mam nad ciągiem blatów, miedzy szafkami gornymi a dolnymi, pas szerokosci około metra, na dwóch scianach. Kuchnia jest bardzo duża, na 2 ścianach (bez okien) mam szafki. Na pozstałych 2 scianach są okna, przy jednym z nich mam stół i krzesła, 2 krzesła są tyłem do ściany. Jak ktoś siada, to sie troche opiera o sciane nieraz, niekiedy się otrze, no wiecie jak to w kuchni. a ściany świezo na biało pomalowane. Wześniej mielismy takie płyty z korka; teraz to nie będzie pasowało, bo zupełnie inny wystrój. Kafli nie chce dawać, moim zdaniem to oziębi i tak chłodną kuchnię. Jakieś panele ścienne, deski, czy co?

Gość ewelinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a jaki wystroj?jak na bialo to skandynawski? boazeria moze?latwa do zrobienia na dodatek..+pomalowac na bialo,szaro... powiesic kilim? albo po prostu dobra,zmywalna farba..fluggera np... mam taka,myje i nawet smugi nie ma..

Gość lintero
Panele ścienne dopasowane do wystroju kuchni (u nas są stalowe, przy meblach w złamanej bieli i malinowej czerwieni, fajnie to w całości wygląda właśnie przy dużym pomieszczeniu). Ewentualnie pas jakiejś zmywalnej, grubej tapety.

Można kupić zmywalną farbę, położyć panele lub korek - to zależy od stylu, w jakim kuchnia jest urządzona.

Gość falafele
Krzesła przy ścianie to masakra, prędzej czy później zostanie ślad na ścianie, uwierz mi. Proponuje deseczki albo panele, można pomalować na kontrastowe ciepłe kolory, wygląda to wtedy ładnie i ożywia kuchnie. Tapety nie polecam, u moich rodziców jest i co chwile ktoś zadziera. Nie wygląda to z biegiem czasu ładnie ;/ A kafelki do stołu nie pasują, przy stole powinno być ciepło i rodzinnie, a kafelki sprawiają wrażenie "zimności" pomieszczenia. Pozdrawiam :)

Gość foldecor
Witam! częstym problemem w biurach, poczekalniach, korytarzach i w naszych domach jest poobijana ściana za oparciami krzeseł. Ktoś kto posiada małe mieszkanko, albo tylko małą przestrzeń na krzesła lub inne oparcia ciągle naraża ścianę na obicia i pobrudzenia. Chyba znany obraz? :) W związku z tym chcielibyśmy Państwu zaproponować rozwiązanie tego nieestetycznego problemu. Zapraszamy na stronę www.foldecor.com.pl gdzie znaleźć można SAMOPRZYLEPNE Pasy Welurowe lub Metalizowane służące właśnie jako ochrona przed obiciami itp. Do wyboru w Welurowej wersji jest aż 12 kolorów, jeżeli chodzi o Metalizowane to jest ich 5, można je używać jako dekoracja, ochrona albo w ogóle według własnego pomysłu. Wymiary Pasów to 15x200cm, odcinki można ze sobą łączyć w nieskończoność :) Aplikacja jest prosta, Pasy są łatwe w czyszczeniu i mają mocny klej który zapewni przyczepność na długo :) Zapraszamy i się polecamy :) FOLDECOR

Najlepsze będą płytki, polecam płytki drewnopodobne nic na nic nie widać. Ja sama kupiłam takie w sklepie www.alekafelki.pl i jestem bardzo zadowolona.