Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmajaaua

4,5 miesiaca 8 kg

Polecane posty

Gość mmmajaaua

dziewczyny, lekarz mówi,ze ta waga jest ok, do wzrostu 71 cm. dziecko nie wygląda na grube ale mnie martwi czy to nie za duzo? je normalnie co 3h, jest na piersi tylko

Gość Mamamaaaaaaaaaaaa
oczywiscie ze za duzo nawet mimo wzrostu mleko mu dawaj normalnei odstaw kaszki tuczace jesli karmisz mm to obiadki wprowadz

Gość Mamamaaaaaaaaaaaa
jesli obiadek to ujmij mleko

Gość mmmajaaua
napisałam, ze jesty TYLKO na piersi!

Gość mmmajaaua
up

Gość asiaj.
Normalnie waży, karmiąc piersią nie przekarmisz dziecka, gdyż mleczko jest bardzo lekkostrawne. Ja jestem mamą 3,5 mies. chłopca, urodził się z wagą 3100, w wieku 2 mies ważył 6 kg (podwoił wagę), teraz waży 7 kg i ma 68 cm. Mój najstarszy syn też zawsze był wysoki w stosunku do rówieśników (97 cent) waga była ok 50 cent a teraz mężczyzna przystojny jak sie patrzy. Nie daj sobie wmówić,że przekarmiasz dziecko piersią! Żadne dziecko nie rozwija sie tabelarycznie, każde ma swój indywidualny tok. Wiec nie martw sie Autorko i nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma :) Ciesz sie, ze Twoje Dziecko rozwija sie zdrowo i słuzy Mu Twój pokarm :) Pozdrawiam!!!

Gość Podobnie
Autorko nic się nie martw, wszystko jest jak najbardziej w porządku. Nie słuchaj zawistnych kafeterianek. Mój też ma 4,5 miesiąca a waży już prawie 9 kg tylko że jest troszkę wyższy. Jedynie co lekarz zalecił to rozszerzanie diety więc już dostaje po kilka łyżeczek obiadku. Dodam że urodził się z wagą 3100 i podobnie jak asiaj podwoił wagę w 2 miesiącu.

Gość mmmajaaua
u mnie było podobnie z tą wagą, dlaczego dajesz juz obiadki? skoro ładnie przybiera?

Gość jedno oko mam zielonee
Co do przybierania to książkowo w wieku 6 miesięcy powinno dziecko podwoić, a w wieku 12 potroić. Ale jeśli lekarz mówi,że jest dobrze to daj spokój, bo co zaczniesz odchudzać? Mój się urodził 3700, 8 kg ważył mając dopiero 8 miesięcy, ale to nie znaczy, że każde dziecko ma być takie samo.

Gość mmmajaaua
PODOBNIE-odp. co z tymi obiadkami?

Gość anula88****
moja ma pol roku i prawie 9kg wazy. karmie piersia. dopiero od niedawna podaje obiadki. moja tez jest wyrosnieta. nadawala by sie do tej reklamy opon "michlen" ;p. fałdka na fałdce. jest zdrowa, usmiechnieta. nie martw sie na zapas

Gość Podobnie
Bo jeśli waga dziecka przekracza już 8,5 kg to mimo tego iż dopiero skończył 4 miesiące należy dietę rozszerzać. Lekarz mówił mi już o rozszerzaniu jak miał 3,5 miesiąca i 8 kg, ale ja jeszcze zdecydowałam poczekać. Nie chodzi przecież o wiek dziecka a o to jak się rozwija. A mój wyraźnie odbiega od typowego niemowlaka.

Kochana ja mam zupełnie odwrotnie ... Kacpi urodził się z wagą 3920 g jak byliśmy na ważeniu gdy miał 2,5 miecha ważył 5100 g :(

Gość mmmajaaua
to moze powinnam zacząc tez cos wprowadzac? mój synek jest duzy, fałdek nie ma, moze z jedna na nózkach

Gość mmmajaaua
podobnie- co podawałas? na poczatku? jak twoje dziecko spi w nocy?

Gość mmmajaaua
up

Gość Podobnie
marchewka ziemniak dynia - owoce dużo później żeby nie zasmakował w słodkim. Może lepiej skonsultuj z pediatrą wcześniej. karmię 3 razy w nocy i stąd pewnie ta waga, mam takiego łakomczucha małego :-)

Gość mmmajaaua
no mój obecnie w nocy budzi mnie czasem co godzinę! jestem wymęczona, lekarz mi mówił, ze niedługo wprowadzimy żelazo, własnie chyba dlatego,ze on szybko rośnie. chetnie bym o tym gdzies poczytała. Bo jak takie duze dzieciaczki to faktycznie moze mleko juz nie starczac. Ja juz jestem czasem tak wysysana, ze.... włosy mi lecą makabrycznie, podejrzewam, ze ja witamin za duzo mu nie daję.

Gość Podobnie
Ja właśnie też się martwiłam o żelazo i zrobiłam morfologię, ale wyniki super. Kochana on co godzinę na pewno nie jest głodny tylko chce się przytulić. Pije z butelki? Może podawaj mu wodę, albo smoczek. Ja też tak wstawałam ale poczytałam trochę na ten temat i zaczęłam ograniczać te nocne wstawanie.

Gość mmmajaaua
tylko piers, z buteleki nie chce! krzywi sie okrutnie, smoczka odrzucił na korzysc palca

Gość Podobnie
No miałam dokładnie ten sam problem, ale walczyłam ze smoczkiem i się udało.

Gość asiaj.
Też tak mam, budzi sie w nocy co godzinę, czasem co pół, possie chwilkę i zasypia. To wynika z chęci przytulenia lub z tego, ze nie najada się do syta, bo śpi. Taka nasza rola, trzeba wstawać i nie marudzić ;) Dziecko wspaniale potrafi sie odwdzieczyć. Mój też nie chce butli (próbowałam), ze smoczkiem nie wie co robić, gryzie i wypluwa z obrzydzeniem. Nasze dzieci wiedzą, co dobre!

Gość Podobnie
mam sposób na budzenie, masuję wnętrze jego dłoni, zwykle possie jeszcze z 5 minut dłużej. W ciąży mówiłam że smoka nigdy nie dam, a teraz widzę jaka to wygoda. Umęczyłam się strasznie żeby załapał, ale teraz jestem zadowolona bo jest dużo spokojniejszy i dużo łatwiej się go usypia. I zgadzam się - taka nasza rola żeby wstawać i nie marudzić :D

Gość mmmajaaua
ssał smoka ale teraz woli kciuka, do zasypiania zwłaszcxza

Gość Podobnie
:-)

Gość gość
moj synek skonczyl cztery miesiace i wazy ponad 8 kg. Tez karmie tylko piersia iwstaje dwa trzy razy w nocy a daje mu w dzien po dwie trzy lyzeczki jabluszka i marchewki swojej tak jak to robily juz nasze mamusie a nie ksiazkowo ze od pol roku jak tylko na cycu

Gość gość
Jak karmisz piersią to przecież mu nie wyrwiesz:)::):):) niech je ile chce widocznie duże będzie..:)ciesz się moje ani piersi ani mm...a ma 5 miesięcy!!! Ikombinuje jak koń pod górkę....do tego drobna jak cholerka...:)

Gość gość
Moj 4,5m synek rowniez ma takie gabaryty 8kg i ok 70cm. Nie jest gruby jest duzy i tyle. Nie widze problemu skoro lekarz uwaza ze jest ok. W nocy jada tylko raz :)

Gość gość
Synek ma 9,5 miesiąca ma 70cm i waży 8800

Gość gość
moj ma 22 miesiace i wazy 11 kg :) przy wzroscie 86