Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasdqlqkqkdjql

Boje sie wizyty u gina-33tydzien...

Polecane posty

Gość kasdqlqkqkdjql

Chcialam sie tylko wyzalic,chodze do sprawdzonej ginekolog,najlepszej w miescie. W poprzedniej ciazy tez do niej chodzilam i nie mailam zastrzezen..ale teraz...kurde,nie wiem co sie ze mna dzieje,jestem w 33 tyg,wyniki mam dobre,czuje sie dobrze,tylko jestem 1kg lzejsza niz na poczatku ciazy..Moja gin podjrzewa,ze sie odchodzam,na kazdej wizycie niemal krzyczy,zebym jadla..ja sie staram,ale co moge zrobic--co wiecej zjem-rzygam,nie mam wcale apetytu...ostatnio bardzo staralam sie jesc wiecej..a waga ani drgnie...

Gość niussa
a ile masz wzrostu i jaka waga?

Gość kasdqlqkqkdjql
165 58

Gość niussa
no przy takiej wadze to dziwne że nic nie przybyło. A ty cały czas wymiotujesz od początku ciąży? dostałaś jakieś leki na to? A jak z wagą dziecka?

Gość kamcia1507
Po pierwsze i najważniejsze, czy dziecko rozwija się prawidłowo, czy wyniki badań krwi są w normie? Jak wygląda Twój jadłospis? Wg mnie waga 58kg przy 165cm nie jest niska, jak szłam rodzic to ważyłam 61kg przy 169 cm, nie każdy musi przytyc 30kg. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości idź do innego lekarza.

Gość kasdqlqkqkdjql
Od poczatku nie wymiotuje,zaczelo sie rzyganie jak gin kazala mi sie zmuszac do jedzenia..do tej pory wyniki mialam w normie,dziecko nie jest specjanie duze 1250-w 29tygodniu. Czyli tak srednio W poprzedniej ciazy przytylam 28kg...jakos mi to nie przeszkadzalo,czulam sie dobrze,szybko zrzucilam

Gość niussa
Doti, przecież napisała że waży 1 kg mniej niż na początku ciąży.

kurcze dziwne ze jestes juz w tym tyg i nic nie przytylas...nigdy sie z czyms takim nie spotkalam..sama jestem teraz w 31 tyg

Gość niussa
majóweczka też nic nie utyłaś? tu nie chodzi o wagę w dniu porodu ale o fakt iż waży teraz mniej niż przed ciążą. To jest dziwne a nie waga końcowa. A jak wygląda twój jadłospis przykładowy?

Gość Niuniulkai
Oj ja też gdzies do połowy 6 miesiaca za chiny nie mogłam przytyc ciagle 56 przy wzroscie 176 a przed porodem wazyłam 60 kg

Gość Niuniulkai
Oj ja też gdzies do połowy 6 miesiaca za chiny nie mogłam przytyc ciagle 56 przy wzroscie 176 a przed porodem wazyłam 60 kg

Gość kamcia1507
Autorko, napisz jak wygląda Twój jadłospis? Nie chodzi o to, żebyś zmuszała się do jedzenia,ale żebyś jadła zdrowo i racjonalnie, bo po urodzeniu dziecka mogą dopiero zacząc się problemy zdrowotne, typu wypadanie włosów, anemia

Gość kasdqlqkqkdjql
Jem 5 posilkow dziennie,warzywa owoce..dzis np -7sniadanie- 3kromni chleba z wedlina salata pomidorem,kakao -9-2 banany jablko -11-jakis jogurt z truskawkami -14nastej zjadlam duzyyyy obiad,ziemniaki,2 schabowe,kiszona kapusta..do wieczora jeszcze pojem NIe wiem czemu tak sie dzieje..chcialabym przytyc i martwie sie o dziecko, Gin mowi ze dziecko,,malenki,ze moze byc slabe w przyszlkosci. Moj pierwszy sny wazyl 4,5kg urodzony w dzien terminu,przeciez 2gie dziecko nie musi byc tak duze..

Gość kryytykantkaa
majoweczka, jak masz termin dopiero za 5 dni, to moze wstrzymaj sie z tymi komentarzami o nie przejmowaniu sie. Bedziesz sie wypowiadac jak sie dzidzius urodzi zdrowy (oczywiscie czego mu zycze)

Gość eciepecie8989
a badałaś tarczycę czy nie masz nadczynności?