Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiaiulka

cysta 8 cm

Polecane posty

Gość asiaiulka

Witajcie, Byłam dzisiaj u lekarza który stwiedził że mam cyste na 8 cm :( spoznia mi sie okres 10 dzień jutro mam zrobic test i jak wyjdzie pozytywny to jechac do szpitala. powuedzcie mi czy któas z Was tak miala czy szpital byl konieczny czy cysta am urosła jak wyglada zabieg

Gość asiaiulka
podnoszę..

Gość niussa
a gdzie jest ta cysta?

Gość asiaiulka
Na jajniku.

Gość asiaiulka
jest podejrzenie ciąży poza macicznej ale raczej mało prawdopodobne. mam tylko zrobic tent tes i jak wyjdzie pozytywny to szpital... tyle mi powiedział

Gość niussa
no to jest spora cysta więc pewnie zabieg cię czeka. Tym bardziej że lekarz nie zapisał ci żadnej kuracji farmakologicznej. Przy torbielach testy wychodzą pozytywnie właśnie.

Gość asiaiulka
Mam Luteine tylko brac ..

Gość mama dwojeczki
Mialam cyste na jajniku w drugiej ciazy, srednica 7 cm. Nie bralam zadnych lekow ani nic. Sama sie wchlonela i na usg polowkowym juz jej nie bylo widac. Takze glowa do gory. Bedzie dobrze :)

Gość asiaiulka
Dziękuje za miłe słowo. Mamo dwójeczki a badał Cie wtedy lekarz?? Bo mnie dzisiaj tak strasznie mnie to bolało denerwuje sie tym wszystkim. jeszcze zaczełam nowa pracę i nie wiem co z tym wszystkim robic

Gość mama dwojeczki
Wierze, ze sie denerwujesz, ale zobaczysz, bedzie dobrze. Tak, badal mnie lekarz i powiedzial, ze jesli do tego 20stego tygodnia sie nie wchlonie, wtedy musimy "zaczac dzialac" (jak to okreslil), takze tez sie troche denerwowalam, ale okazalo sie, ze niepotrzebnie. Trzymam kciuki za ciebie :)

Gość asiaiulka
Może ktoś jeszcze sie wypowie. Bardzo proszę

asiaiulka ja w zeszłym roku miałm az 2 cysty..jedna prawie 8 cm druga ponad 4...dostalam tabletki anty na 2 cykle i po problemie :)aż sam lekarz był w szoku ze tak szybko poszlo :) aha i jeśli starasz sie o dziecko to nie ma mowy o zabiegu...mi gin powiedział ze tylko anty...

Gość asiaiulka
No wiedzisz ja mam tylko luteine brac 5 dni nie chce tabletek innych.

Gość asiaiulka
luteine mi wypisał a tabletek anty nie chce.

aha ...bo wiesz jak Ci zrobia zabieg to potem mogą Ci sie zrostyporobić :( i ciezko o ciaze będzie :(no chyba ze nie planujesz albo masz juz dzieci...

Gość asiaiulka
Narazaie dzieci nie planuje . a orientujesz się ile leży sie w szpitalu po zabiegu?

zalezy jaka metoda..ale ja na twoim miejscu bym sie na zabieg nie zgodziła..bo teraz nie planujesz..a potem możesz załować...zalezy jaka metodą ten zabieg..moja mma miała tradycyjna operacje bo miała mega duze :(to kilka dni po była na obserwacji :)

Gość asiaiulka
A jesłi sie ta cysta nie zmniejszy alo wręcz nie daj Boże pęknie?? To wtedy i tak zabieg

dziewczyno jak ci pęknie to sie módl zeby cie uratowali....to bardzo niebezpieczne i trzeba szybko cos z tym z robic....w najlepszym wypadku jak peknie to stracisz jajnik...