Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gownianyproblem

kupa niemowlaka - jak powinna wygladac?

Polecane posty

Gość gownianyproblem

karmię moją 2 miesięczną córkę tylko piersią, robi dość rzadkie żółte kupki, do pewnego czasu było ich około 5 na dobę, ostatnio są 2-3. Jak złożę i rozłożę pieluchę to ciągną się cieniutkie pasemka, których normalnie nie widać. znalazłam w internecie zdjęcie podobnej kupy tylko większej (jeśli ktoś jest wrażliwy niech nie otwiera!) http://images44.fotosik.pl/212/1f13e95c1ac24ed8.jpg czy tak wyglądają kupki zdrowego dziecka na piersi?

Gość Podobnie
Tak to są kupki zdrowego dziecka, będzie ich coraz mniej. A te pasemka to śluz, być może ma nietolerancję na mleko, ogranicz nabiał i zobacz czy się poprawi.

Gość zatroskana beztroską
no to nie jest prawidłowa kupa tylko biegunka. musiałaś coś zjeść co dziecku zaszkodziło

Gość Podobnie
Jaka znowu biegunka? Biegunka u dziecka to wodniste kupy i jest ich ponad 6 na dobę.

Gość narbutia
moja coreczka miala takie same i nic jej nie bylo, to jest normalna kupa.

Gość Podobnie
Nie powinno być śluzu, ale układ pokarmowy dopiero mu się rozwija więc od czasu do czasu śluz będzie, raz więcej raz mniej - nie przejmuj się. Ogranicz ten nabiał powinno pomóc. Dzieci ciężko trawią laktozę zawartą w krowim mleku, ale jeśli nie boli go brzuszek to nie ma się czym przejmować. Mój przez ponad 2 tygodnie robił rzadką zieloną kupę z ogromną ilością śluzu, ale nic poza tym mu nie dolegało.

Gość gownianyproblem
Ograniczę mleko i będę obserwować:)

Gość o matko i córko!
nie wierze w to co czytam!!!

Gość ojojku
A są takie strzeliste - słychac jak idą? Bo jak tak, to faktycznie nietolerancja laktozy moze byc. Ogólnie nabiał spowalnia dojrzewanie ukladu pokarmowego wiec powinno sie go ograniczac, ale nie eliminowac jesli nie ma skazy białkowej (to co innego niz nietolerancja) bo wapń potrzebny wam obojgu. Musztardowy kolor i konsystencja kupy jest normalna u dziecka karmionego nauralnie.

Gość zatroskana beztroską
Wykarmiłam dwoje dzieci i kiedy ich kupa była normalna to miała konsystencję bardzo gęstej śmietany.

Gość jajajajajaffsfsf
moja i strzelala i takie miala i wszystko jest ok, ma juz 14 mies.

Gość FSAFWE
mój syn robi różne kupy, od takich jekie pokazałaś, ze sluzem, po zielone; lekarze mówili że jeśli jest karmiony piersią i nic mu nei jest, to żeby się kup nie czepiAĆ

Gość gość
ale chyba jakieś inne objawy dziecko miało? Bo moje robi mniej więcej takie kupy, teraz tylko są trochę ciemniejsze (ma 3 mies), dziecko karmione piersią,, Zawsze słychać jak idą (taki bulgot). Wydaje mi się że dziecko zdrowe jak rydz - brak wysypek, kolek, jak płacze to raczej z głodu i zmęczenia. W życiu bym nie podejrzewała że może mieć jakąś skazę.