Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weteranka 4

Termin * marzec 2013*, dla mam po 40-tce.

Polecane posty

Gość Weteranka 4

Witam Chciała bym rozpocząć nowy wątek dla przyszłych mam z terminem na marzec 2013. Jeśli moje przypuszczenia się potwierdzą, mój domowym sposobem wyliczony termin to 9 marca 2013 r. Ja jestem właśnie po 40-tce, ale bardzo bym chciała jaszcze urodzić zdrowe dziecko. Bardzo sie boję i dlatego przeglądając inne wątki, w których tak wspaniale dziewczyny się wspierają , pomyslałam że taki wątek jak ten przydał by się. Mi na pewno. Pozdrawiam i zapraszam serdecznie.

Gość hg beta
to Twoje pierwsze dziecko?

Gość Weteranka 4
Dzis kupowałam w aptece testy bebe dla potwierdzenia moich przypuszczeń. Ale zrobię ja dopiero za kilka dni, zeby wynik był pewniejszy. Przy okazji poprosiłam o jakąś maść na oparzenie żelazkiem. Pani owszem dała mi mówiąc że to maść na podraznienia. Mówię OK, niech będzie, ale ja chce na oparzenia. Ona na to- ta będzie dobra i wzięłam ja. Przychodze do domu czytam ulotkę a tu pisze maść na sutki dla karmiących i pośladki niemowlaków. To chyba jakiś znak !!! i wtedy szybciutko do komputerka i pisze tu do Was. Może troszke za wcześnie ale zobaczymy. jeśli się tym razem nie uda nie będę już próbować więcej. Chyba za stara jestem. Mam jeszcze pytanie - jeśli piszecie tu jestem w np. 5 tyg. ciąży to liczycie od domniemanego zapłodnienia czy od dnia ostatniej miesiączki ?

Gość jak ktoś pisze, że jest
w 5tc to znaczy, że liczymy ciążę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Kiedy byla Twoja? Chyba to Twoja pierwsza ciąża? Powodzenia!!

Gość jak ktoś pisze, że jest
i ile spóźnia Ci sie @ ? Jak powinnaś dostać dzisiaj a nie dostałaś to już możesz robić. Ja robiłam dwa dni po terminie spodziewanej @ i wyszły dwie kreseczki. :)

Gość Weteranka 4
Nie Beto. Mam już dwoje , prawie dorosłych. A Ty , czy dołączysz do wątku ?

Gość Weteranka 4
Nie , nie spóżnia się jeszcze, więc poczekam. W poprzednim miesiącu robiłam wcześnie i mocno się nakręciłam. Teraz tez jestem nakręcona, ale powstrzymam sie. Wiem że załozylam wątek " za wcześnie " dla siebie, ale nie mogłam sie powstrzymac. Czy któraś z Was juz ma dwie kreseczki ?

Gość Weteranka 4
Nie, ale poprzednie ciąże były zawsze za pierwszym razem ,więc pomyślałam że teraz też tak bedzie. Zobaczymy. Muszę wziąść coś na wstrzymanie ( siebie oczywiście). Ale się nakręciłam.

Gość ha cie
Nie, ale poprzednie ciąże były zawsze za pierwszym razem ,więc pomyślałam że teraz też tak bedzie. Zobaczymy. :O:O:O nie musi oznaczac ze teraz tez tak bedzie:O

Gość gllllllllllllllllllll
Spytam bez złośliwości: - PO CO ci to??? Nudzi cię spokojne zycie??? -Nie uwazasz, że jestes po prostu za stara na dziecko??? I nie mów mi, że w Polsce to zaścianek a na Zachodzie to norma... ze mlodo wyglądasz i sie czujesz... kobieto, robisz krzywde dziecku, jestes egoistka, ze planujesz w TYM wieku dziecko...

Gość Weteranka 4
Nie odbieram Twojego pytania jako złośliwość. Ot- po prostu pytanie. Niestety nie odpowiem Ci na to - bo porostu nie potrafię. Pozwól że ja zapytam . Czy planowanie jest gorsze od "przysłowiowej wpadki" ?

Gość Weteranka 4
GLlllllll Zastanów sie co piszesz. Z Twojej wypowiedzi wynika że wszystkie panie które przypadkowo zaszły w ciążę po 40- tce , powinny zostać przymusowo skierowane na aborcję , a te świadomie planujące ciążę - ubezwłasnowolnione w tej kwestii. Bo robią krzywdę dziecku ? Tak to ma wyglądać wg Ciebie ?

Gość akakakakakakakakakakakakakaka
Bez złośliwości autorko, ale ja urodziłam syna 1.03, pierwszy pozytywny test ciążowy wyszedł mi 20.06. Skąd u Ciebie przekonanie że jesteś w ciąży? Skoro masz rodzić 9.06 to musiałabyś zajść DZISIAJ LUB JUTRO!!! Chyba za wcześnie żeby ogłaszać to na forum!? nie dziwiłabym się jeszcze gdyby to była pierwsza ciąża, ale jesteś doświadczoną kobietą!

Gość akakakakakakakakakakakakakaka
oczywiście termin porodu na 9.03 W poprzednim poście napisałam z błędem

Gość dzika loszka
I jak tam autorko? stary cię puknął? czujesz jak jego plemniki zapładniają twoją komórkę jajową? skąd się biorą takie narwane baby, czasem nie dziwię się facetom że znajdują dupę na boku!

Wiesz, różnica między wpadka a planowana ciąża jest mniej wiecej taka jak między morderstwem z premedytacja a zabójstwem w afekcie :-P 40-parolatka która wpadła, no to wpadła, co na to poradzić, ale ta które planuje dziecko, to EGOISTKA pełna gębą. I juz 🖐️

Gość Weteranka 4
Tak masz rację. Dlatego poczekam z tym testem jeszcze kilka dni. Wiedziałam że z tematem mocno sie pospieszyłam, przepraszam jeśli kogoś uraziłam. Ale to tylko oznacza że powżnie podchodzicie do pisania na forum. Niestety to było silniejsze odemnie.

Gość Weteranka 4
Czuję Dzika Loszko, czuję.

Gość verenaaa
weteranka, mam nadzieję, że też będę przezywać to jeszcze raz. Mam 41 lat i dużą córkę, ale po prostu chcę jeszcze jedno dziecko. Mieszkam na zachodzie i tytaj to normalne, dzieci w tym wieku. W Polsce za to kobieta po 40-tce powinna juz pomału lakierki do trumny polerować...

Gość Weteranka 4
Gllllllllll Rezygnację z wygodnego, ułożonego życia, przejęcie nowych obowiązków, trudy ciąży nazywasz egoizmem ? Rezygnację z dogadzania i myślenia tylko o sobie nazywasz egozmem ? Ryzyko utraty zdrowia i urody nazywasz egoizmem ? Nie wiesz wszystkiego, skoro natura na coś takiego pozwala to chyba jest w tym jakaś jej mądrość.

Gość Weteranka 4
Cieszę się Vereno Ja nie sugeruję się w swojej decyzji modą , po prostu tak wyszło. Jakaś " siła" mną kieruje. Być może nie jest to najrozsądniesze, ale zobaczę po tym cyklu. Więcej nie będę próbować. Nic na siłę. Vereno a Ty jakieś konkretne działania już poczyniłaś ze swoim partnerem ?

mogę się przyłączyć? sama miałam zamiar założyć taki wątek ,ale wiedziałam że będzie dużo złośliwości ja nie jestem w ciąży ale ją planuje,mam skończone 39 dwoje dzieci 17 i 15 lat ,które bardzo się cieszą z mojej decyzji

Weteranko, to co wymieniłas nazywam GŁUPOTĄ :-D A egoizmem jest skazywanie dziecka, WŁASNEGO, na stara matkę. Nawet gdybys byla najlepszego zdrowia, gdybys nie wiem jak o siebie dbala, miala najlepsze geny, to niestety, ale jak urodzisz po 40 (42? 43?), to do powiedzmy przedszkola zaprowadzisz dzieciaka jako 46-latka. A nie fajniej będzie przy takim brzdącu wyglądac 30??? Ale to twoje dziecko, twoja utrata wolnosci, twoja sprawa :-P Ja wyrazilam tylko swoje zdanie. Po prostu nie chcialabym miec tak starych rodzicow...

Gość Weteranka 4
Kolometo Oczywiście przyłącz się. Ale jak sama widzisz jeszcze nie ma do czego. Mam nadzieję że niektóre wypowiedzi to nie złośliwość tylko taka forma wypowiadania swojego zdania. Kolometo gratuluję decyzji i odwagi. Gllllll Jedynym moim zmartwieniem to zagrożenia zdrowia dziecka urodzonego w póżniejszym wieku- nic więcej. A wiek i wygląd matki dla dziecka- to chyba nie istotna sprawa. A na pewno najmniej ważna. Moja mama była młoda , piękna - dzieci urodziła w "najodpowiedniejszym " wg. standardów czasie , między 20 a 30 lat- trzy córki. Ale do dzisiaj żadna z nas nie ma dobrego kontaktu ani porozumienia z matką. Wolała bym mieć starszą, mniej atrakcyjną ale czułą i ciepłą matkę, na która bym mogła zawsze liczyć.

Gość Weteranka 4
Kolometo Czy jest szansa że będziesz miała termin marcowy ? Czy na razie to tylko plany i rozważania ?

prawdę mówiąc ja to planuje już dłuższy czas,zawsze było jakieś ale,no ale teraz będę próbowała,pewnie na marzec się nie uda ale może być troszkę później

wszelkie docinki i złośliwości mnie nie interesują,moja decyzja moja sprawa ja sama jestem ,,późnym'' dzieckiem i nigdy się nie wstydziłam swoich rodziców w mojej miejscowości jest kilka kobiet ,które urodziły po 40-ce ,niektóre już były babciami jeśli chodzi o zdrowie to tyle młodych kobiet rodzi chore maleństwa,że nie mam zamiaru się tym przejmować,że jestem starsza co ma być to będzie