Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala-mi1990

sposób na regularne cykle

Polecane posty

zrobiłam ostatnio szereg badań, wszystko w porządku - a mimo to od zawsze moje cykle są nieregularne, a miesiączki bardzo bolesne. Czy w związku z tym jedynym wyjściem są tabletki anty? Wszystkim moim koleżankom ginekolodzy je przepisują na właśnie takie problemy. Jestem na etapie poszukiwań odpowiedniego ginekologa, w sumie nie miałabym nic przeciwko antykoncepcji, ale obawiam się, że mogłabym mieć problem z zajściem w ciążę za kilka lat. Dodam, że prowadzę zdrowy tryb życia - nie piję alko, nie palę i unikam niezdrowego jedzenia, uprawiam regularnie sport, więc raczej organizm nie jest "psuty". Czy Wy stosujecie jakieś "bardziej naturalne" metody

Gość zwroty
Nie znam żadnych metod uregulowania okresu poza pigułkami. Jeżeli się na nie zdecydujesz wymuś na lekarzu skierowanie na badania i dopiero na podstawie wyników niech ci dobierze odpowiednie. Większość lekarzy dobiera na chybił-trafił i często kobiety skarżą się na wiele niepożądanych skutków ubocznych.

lekarze wykonuja badania tylko w przypadkach kiedy musza je wykonac, kiedy kobieta moze miec jakies przeciwskazania do tabsow a tak podpyta sie i zapropnuje Ci jakies tabletki a to o problemach z ciaza to mit ktory powtarzaja jacys mam wrazenie az nadto religijni fanatycy, albo nic nie wiedzace a antykoncpcji malolaty czasami lekarz zapisuje tabletki parom ktore maja trudnosci z zajsciem, poniewaz owulacja w trakcie brania tabletek zostaje uspiona, kiedy przerywamy branie tabletek, nasza plodnosc budzi sie i czasami probuje nadrobic ten czas, dlatego nawet latwiej zajsc w ciaze po tabletkach, czesto mowi sie o 3 miesiecznym okresie kiedy po tabletkach powinnismy sie zabezpieczac bo mozna zajsc w ciaze mnogia, ale to tez zalezy od chyba typu tabletek, kiedy byly tylko te wysokodawkowe, dzisiaj mamy juz niskodawkowe tabletki, nie boj sie, nie ma czego

Gość agiew
ja również nie znam innego sposobu....oprócz tabletek, środki przeciwbólowe i przyzwyczajenie...a jak chcesz określać sobie fazy cyklu to polecam tester na slinę