Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia934

czy posluchac lekarza

Polecane posty

Gość natalia934

witam ; ) z moim partnerem wogole sie nie zabezpieczamy i szczerze mowiac nie wyliczalam dni plodnych bo mam troche nagmatwane z @ ale przez 2 tyg praktycznie codziennie konczyl w srodku wiec mysle ze moge byc w ciazy .. mam tam jakies objawy niby typowo ciazowe ale nie zwracam na nie uwagi dopoki nie potwierdze tego .. bylam dzidiaj u lekarza powiedziala m mu o tym ze wystapilo ostatnio u mnie kilku godzinne plamienie i o tym co robilam z facetem ... a on wypisal mi tlyko tabletki na wyregulowanie okresu ale boje sie wziasc te tabletki bo przeciez moge byc w ciazy ... szykuje sie na badanie krwi po jakim okresie najlepiej je zrobic

Gość zp vozeeeee
:O:O:O:O:O

Gość smiech na sali iiiiiii
z @ ale przez 2 tyg praktycznie codziennie konczyl w srodku wiec mysle ze moge byc w ciazy :D:D robi sie test ciazowy kretynko

Gość natalia934
dzieki kretrynko tyle to i ja wiem ; ) tylko wole poczekac i zrobic pozniej zeby miec pewnosc pozatym nawet moj lekarz mi powoedzial ze te testy bardzo czesto oszukuja a nie chce wyrzucac kasy w bloto ; )

Powiem tak: ja bym nie brała żadnych swiństw na wyrównanie okresu. Człowiek to nie szwajcarski zegarek... Ja od zawsze miałam i mam nadal nieregularne okresy, w niczym mi to nie przeszkadza, jak chcialam miec dzieci, to po prostu obserwowałam organizm i sie udawało zawsze za pierwszym razem....

Gość moja szwagierka
Zalezy, co masz zapisane na to wywolanie okresu, jesli luteine, to nawet jak bedziesz w ciazy, to nic zlego sie nie stanie. Jakie to tabletki? zreszta ulotke przeczytaj, to sie dowiesz, czy mozna w ciazy stosowac, czy nie.

Gość natalia934
no wlasnie jesczze ich nie wykupilam ale znajde je na necie ... chociaz chyba wole poczekac za tydzien pojde na badanie krwi zeby miec pewnosc ...

Gość natalia934
ale to nie jest luteina

Gość moja szwagierka
Ja bylam 2 tygonie w ciazy, do tego przed spodziewanym okresem i test pokazal mi 2 krechy. Powtorzylam go za 3 dni dla pewnosci i wynik byl ten sam :) a robilam zwykly, najtanszy test-8 zl kosztowal.

Gość moja szwagierka
Dziwie sie, ze lekarz przepisal Ci tabletki, gdy mu powiedzialas, ze mozesz byc w ciazy. w poczatkowej ciazy lekarz jej nie stwierdzi, bo wszystko w srodku wyglada tak jak na okres (a mozna byc w ciazy), wiec mi zawsze lekarz kazal robic najpierw tes albo pytal czy robilam. Przeciez testy sa w stanie wykryc juz 7-dniowa ciaze.

Gość ja bym nie brala
tych tabletek narazie,poczekaj do okresu

Gość natalia934
no ja tez sie zdziwilam ale on nie ma dobrej opini poszla m do niego bo chcialam skierowanie na badania krwi a on wogole jakby sie nie przejal tym ze moge byc w ciazy zbadal mnie i stwierdzil ze wszytsko jest ok .. a z tego co mi wiadomo to lekarzz od 6 tyg dopiero moze cos stwierdzic ..

Gość ijjkk
jesli wystapily plamienia to moze przepisal duphaston? jesli tak to bym go brala, bo jest tez na podtrzymanie ciazy

Gość natalia934
niee to sie nazywa jakos provena czy jakos tak nie moge sie rozczytac ..

Gość moja szwagierka
Wiesz co-ja bylam juz w ciazy-potwierdzonej 2 testami i poszlam sie zarejestrowac do mojego gina, to niemila pani w recepcji ustalila mi termin na koniec pazdziernika (a byl pocz. wrzesnia) i na moje pytanie, czy nie daloby sie szybciej, bo robilam test i chcialabym potwierdzic ta ciaze stwierdzial, ze nikt tej ciazy nie potwierdzil, wiec moze wcale nie jestem a termibny sa takie, bo duzo kobiet wizyty zaklepuje i duzo ciezarnych, ktore poza kolejka sa obslugiwane.

Gość natalia934
ja sie musze przejechac do innego ginekologa wogole chociaz za 2 tyg wylatuje z polski wiec raczej zrobie tutaj tlyko badanie krwi a juz za granica bede o siebie dbala i malenstwo jesli to sie potwierdzi

Gość moja szwagierka
A gdzie wyjezdzasz, jesli mozna wiedziec?

Gość natalia934
do irlandi

Gość moja szwagierka
A to nie wiem, jak tam jest, wiem jak jest w UK pod wzgledem opieki w ciazy.

Gość natalia934
no ja tam ma rodzine wiec jest dobrze ; )

Gość moja szwagierka
to powodzenia zycze, dobranoc :)