Gość Angry Napisano Czerwiec 15, 2012 Witam Trzy dni temu wbiegłem na "ukryty" w trawie stalowy kątownik. uderzyłem w niego dość mocno lewą stopą. rana zaczyna się około 3cm od nasady trzeciego palca i kończy tuż przy nasadzie. Około połowa tej rany(od str. palca) jest dość płytkim rozcięciem,druga połowa to zdarty naskórek a pod nim dość głębokie rozcięcie (tam wbił się czubek kątownika) Na początku bolało i spuchło, do południa następnego dnia palce (oprócz palucha) zaczęły sie podkurczać, masowałem delikatnie stopę i same palce i puszczało aż w koncu puściło na dobre . tego samego dnia wieczorem podczas kąpieli zauważyłem ze nie dośc ze trzy mniejsze palce w ogóle sie nie zginają to trzeci zsiniał lekko na wysokości paliczka bliższego. Wczoraj rano pojechałem do lekarza ogólnego . Tak jak myślałem pani doktor powiedziała że musi to jak najszybciej obejrzeć chirurg dostałem skierowanie . Pojechałem jeszcze tego samego dnia . Chirurg obejżał rane spytał jak i kiedy to sie stało i sobie poszedł , pielęgniarka zaczęła opatrywac stopę, w tedy ja zawołałem go i powiedziałem i niedziałających palcach a on na to "teraz to już po jagodach" . Tyle dowiedziałem się od lekarza. Do dzisiaj palec zsiniał jeszcze bardziej (wygląda jak długo niemyty i ubrudzonu atramentem), od przodu i z boku z tym że z boku od strony palca drugiegomiejsce zasinienia wygląda jak odcisk stykającego sie z palcem trzecim palca drugiego i palec drugi(dużo mniej niz trzeci) ale też zsiniał. I to mnie martwi najbardziej czy ta zmiana koloru oznacza cos niebezpiecznego? Jeśli tak to co moge z tym zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach