Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Angry

Rana Cieta/kłuta stopy siny palec

Polecane posty

Gość Angry

Witam Trzy dni temu wbiegłem na "ukryty" w trawie stalowy kątownik. uderzyłem w niego dość mocno lewą stopą. rana zaczyna się około 3cm od nasady trzeciego palca i kończy tuż przy nasadzie. Około połowa tej rany(od str. palca) jest dość płytkim rozcięciem,druga połowa to zdarty naskórek a pod nim dość głębokie rozcięcie (tam wbił się czubek kątownika) Na początku bolało i spuchło, do południa następnego dnia palce (oprócz palucha) zaczęły sie podkurczać, masowałem delikatnie stopę i same palce i puszczało aż w koncu puściło na dobre . tego samego dnia wieczorem podczas kąpieli zauważyłem ze nie dośc ze trzy mniejsze palce w ogóle sie nie zginają to trzeci zsiniał lekko na wysokości paliczka bliższego. Wczoraj rano pojechałem do lekarza ogólnego . Tak jak myślałem pani doktor powiedziała że musi to jak najszybciej obejrzeć chirurg dostałem skierowanie . Pojechałem jeszcze tego samego dnia . Chirurg obejżał rane spytał jak i kiedy to sie stało i sobie poszedł , pielęgniarka zaczęła opatrywac stopę, w tedy ja zawołałem go i powiedziałem i niedziałających palcach a on na to "teraz to już po jagodach" . Tyle dowiedziałem się od lekarza. Do dzisiaj palec zsiniał jeszcze bardziej (wygląda jak długo niemyty i ubrudzonu atramentem), od przodu i z boku z tym że z boku od strony palca drugiegomiejsce zasinienia wygląda jak odcisk stykającego sie z palcem trzecim palca drugiego i palec drugi(dużo mniej niz trzeci) ale też zsiniał. I to mnie martwi najbardziej czy ta zmiana koloru oznacza cos niebezpiecznego? Jeśli tak to co moge z tym zrobić?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować