Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazdzieciaatkieem

wynik testu obciazenia glukoza 75 mg

Polecane posty

Gość mamazdzieciaatkieem

na czczo miałam 92, po 2 godzinach 135. Czy to dobre wyniki? Koncze 31 tydzien ciazy.

Gość mamazdzieciaatkieem
mamy, a Wy jakie malyscie wyniki?

Gość d.z.iunia
A jakie masz podane normy na badaniu? Ja po 50 g miałam na czczo 69, a po obciążeniu 80. I to było prawidłowo.

Wpisz w google "prawidłowy wynik krzywej cukrowej " Chyba powinno być do 120 po 2 h ale nie jestem pewna. Cukrzycę chyba od 200 się podejrzewa, ale znów, lepiej sprawdź

Gość mamazdzieciaatkieem
wlasnie nie mam zadnych norm podanych na wyniku.

Gość d.z.iunia
No to, tak jak koleżanka radzi, poszukaj w internecie norm. I pamiętaj, że w internecie różne głupoty czasem wypisują. Mnie nawet na forum próbowano udowodnić, że mam cukrzycę, bo to moje 69 na czczo jest za niskie, bo norma zaczyna się od 70. Gin powiedział, że wynik jest super, bo na czczo w ciąży często cukier lekko spada. Także ostateczną diagnozę zostaw lekarzowi.

Wynik po 2h nie powinien przekraczać 140 więc jesteś na granicy. Nie wiem czy lekarz nie powtórzy testu.

Gość Zunna
Jest do 140. Ja mam 130. Mam lekką dietkę - tzn nie jem co chcę i kiedy chcę. ;)

Gość mamazdzieciaatkieem
a na czym ta dieta polega? myslicie ze ja tez bede miala?

Gość mama mama mama
ja miałam w ciąży po 50 ml wynik 170, a po 75 miałam 150, i lekarz nie kazał mi iść na żadną diete ani nic, ale poczytałam sobie o tym na necie i wolałam sama tak od siebie nie jeść słodkiego itp.

ja mam taki wynik 91 na czczo 133 po godzinie 140 po 2 godzinach Czekam na wizyte co lekarz powie

Gość oliiiiś
ja mialam na czczo 91 a po obciazeniu 75g po 2 godzinach - 168, dostalam skierowanie do szpitala... w szpitalu ponownie badanie i na czczo 81 a po 2 godzinach po obciazeniu - 123 i wypuscili mnie do domu...