Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinowa herbata

Mleko modyfikowane !

Polecane posty

Gość Malinowa herbata

Czy któraś z was używa mleka bebilon ? Dziś miałam zamiar kupić i podawać dziecku jak wychodzę bo nie zawsze uda mi się ściągnąć pokarm . Ale zauważyłam, że różne rodzaje dla dzieci ktore ulewaja i maja problem z kolkami. Mój maluch ma te dwa problemy i nie wiem na które się zdecydować..

Gość Annablinka
Nan 1

Gość Kijanka ;p
ja bym bardziej polecała nan1 słyszałam że bezpieczniejsze

Gość TYLKO NIE BEBIKO
to nie jest mleko tylko szajs jak juz to NAN 1 lub belilon

Gość ważną sprawą jest
BEBIKO I BEBILON-ten sam producnt niemal identyczny skład różnią się opakowaniem i ceną, a nie jakością moje dziecko było bardzo długo na bebilonie, jak zmądrzałam przeszłam na bebiko DROŻSZE NIE ZNACZY LEPSZE!

Gość TYLKO NIE BEBIKO
Sorka źle przecytałam bebinon oczywiscie ze moze byc ;)

Gość Malinowa herbata
Bebiko polecił mi też lekarz. Tylko chodziło mi o te bebiko dla dzieci które ulewają i mają problemy z kolkami. Jestem ciekawa czy coś pomaga

Gość ważną sprawą jest
pepti czy coś takiego? dawno to było, ale z tego co pamiętam jest paskudne w smaku moje dziecko nie chciało go jeść

Gość NO TO LINK
Jak dziecko ma problemy z brzuszkiem i ulewaniem to kup mleko HA AR. Bez względu na markę.

przeciw ulewaniu jest mleko Bebiko R dobrze przyswajalne,bo Nan jest za tłusty i to po nim dzieci mają problemy z brzuszkiem i wypróżnianiem literka R to mleko ryżowe zagęszczone i dlatego dzieci nie ulewają i sa bardziej syte potrafią przespać noc po wypiciu przed snem jeśli sa tylko na mleku

Gość aaaaaaaaaajjjjjgg
a ja polecam enfamil

Gość mnjsdnjdns
Mleko Nan a tu gdzie mieszkam Nestle Beba to najgorzej przyswajalne mleko gdyż zbyt ciężkie lub tłuste jak kto woli i moje dziecko zwyczajnie po nic wymiotowało gdyż przeszliśmy z Hipp na Beba . Kiedy to się działo , moja córka miała już rok więc nie była już niemowlaczkiem a jednak tak zareagował jej żołądek, co ciekawsze kolezanka która zaczęła nim karmić 3 miesięcznego synka stwiersziła podobnie że mały się pręży i widać że brzuszek go boli. Ja osobiście polecam mleko Hipp (u was w kraju mało popularne a jednak bardzo delikatne ) z tym że Hipp Bio Combiotic.

ja dawałam małemu NAN1 i jestem zadowolona. Bebika nigdy w życiu bym nie kupiła. uczula. słyszałam to od niejednej osoby i potwierdziła to córeczka mojego brata. po bebiku miała zatwardzenia a poza tym wysypkę skórną przez co musieli przejść na Bebilon pepti na receptę. dodam, że to nie była skaza białkowa tylko zwykłe uczulenie na bebiko.

ja daje hipp bio combiotic.i to najlepsze mleko.polecam.po enfamilu corka miala mega zaparcia po bebilonie troche lepiej ale bez rewelacji.

Gość Malinowa herbata
Zdecydowaliśmy się na mleko hipp uzupełniające karmienie piersia. Dzis podam 1 raz mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok.

Gość rocznik90
ja osobiscie podaje 3-miesiecznej corci mleko NAN1 i jest ok jak wyszlysmy ze szpitala to podalismy Bebiko ( dostalismy w prezencie). Niestety po tym mleczku ulewalo jej sie strasznie byla wiecznie glodna. Przeszlismy na NAN i jest ok.