Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Seterma

Budownictwo - czy ciezko jest skonczyc ten kierunek?

Polecane posty

Gość Seterma

Zauwazylam, ze malo jest przedmiotow typowo budowlanych - konstrukjcje betonowe, metalowe i drewniane. Reszta to niewiadomo czemu mechanika - budowli i techniczna. Czyli bedzie nauka o dzialaniu i naprawie koparek i samochodow? A kiedy bedzie projektowanie?

Gość figoofago
jak chcesz się nauczyć napraw "pojazdów" to dobre techniku wystarczy. Na budowlance tego sie nie nauczysz.

Gość inż
To bardzo ciężki kierunek. Jeśli nie masz głowy do wyższej matematyki i fizyki to nawet nie zaczynaj. U mnie na roku zaczynało 200 osób a skończyło trzydzieści parę.

Gość Seterma
Gdzie studiowales? Trzeba chodzic na cwiczenia, czy mozna korzystac z indywidualnego toku studiow?

Gość figoofago
ale inz powiedz jeszcze ile z tych 200 os, odpadło przez chlanie .

Gość inż
trzeba obowiązkowo chodzić na ćwiczenia a i w wakacje są praktyki geodezyjne z profesorem, od których nie da się wymigać. Poza tym, nie da się ściemnić na egzaminach bo na mechanice nie pofilozofujesz za dużo. Mechanika i Konstrukcje stalowe wymiotły 50% studentów z kierunku.

Gość pk11232
U mnie najgorsza matma. Po 1-szym semestrze odpadła ponad 1/3 studentów przez matme.

Gość carlaaaaaaa
starena a w jaki miescie bedziesz studiowac?

Gość chceschudnaaaaac
ja tam nie wiem bo nie studiowalam, ale mam kolezanke z lo po tym kierunku, dziewczyna miala w szkole same piatki z matmy i fizyki i w ogole umysł scisly. podczas gdy reszta klasy na trojach leciala to chyba mowi samo przez sie ale jak studiowala to opowiadala ze musiala ciagle udowadniac innym glownie wykladowcom ze jest rownie dobra co faceci , bo wykladowcy z gory zakladali ze kobieta na tym kierunku to jakies nieporozumienie i nawet ona mowila ze nie ma lekko chociaz tez miala czas na imprezy ale ona akurat byla zdolna.. wiec skoro zdolna osoba mowi ze nie jest lekko to znaczy ze jest tam CIEZKO, tak mi sie wydaje ale teraz ona ma prace , wlasna firme budowlana jakas ma i biznes sie kreci

Gość dlaczego ludzie są tacy głupi
jak chcesz zostać konstruktorem bez nauki mechaniki budowli? chyba że jesteś zwyczajnie głupia i mechanikę kojarzysz wyłącznie z samochodami. Trzeba być dobrym z fizyki i matematyki. Jesteś kobietą, więc dwa razy się zastanów, bo dziewczynom jest na pewno trudniej, to wbrew pozorom kierunek typowo techniczny. (Jestem dziewczyną, bez zarzutów o seksizm proszę). Projektowanie masz na architekturze, budownictwo jest o liczeniu zaprojektowanych budynków :P

Gość dlaczego ludzie są tacy głupi
Co ty w ogóle masz w głowie dziewczyno, skoro konstrukcje betonowe to nie przedmiot 'typowo budowlany'? Według Ciebie to jaki? Powinnaś mieć w harmonogramie 'budownictwo ogólnie' tylko? Zapomnij o tyhc studiach, bo już widać że z myśleniem u ciebie słabo.