Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Seterma

Budownictwo - czy ciezko jest skonczyc ten kierunek?

Polecane posty

Go艣膰 Seterma

Zauwazylam, ze malo jest przedmiotow typowo budowlanych - konstrukjcje betonowe, metalowe i drewniane. Reszta to niewiadomo czemu mechanika - budowli i techniczna. Czyli bedzie nauka o dzialaniu i naprawie koparek i samochodow? A kiedy bedzie projektowanie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 figoofago
jak chcesz si臋 nauczy膰 napraw "pojazd贸w" to dobre techniku wystarczy. Na budowlance tego sie nie nauczysz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 in偶
To bardzo ci臋偶ki kierunek. Je艣li nie masz g艂owy do wy偶szej matematyki i fizyki to nawet nie zaczynaj. U mnie na roku zaczyna艂o 200 os贸b a sko艅czy艂o trzydzie艣ci par臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Seterma
Gdzie studiowales? Trzeba chodzic na cwiczenia, czy mozna korzystac z indywidualnego toku studiow?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 figoofago
ale inz powiedz jeszcze ile z tych 200 os, odpad艂o przez chlanie .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 in偶
trzeba obowi膮zkowo chodzi膰 na 膰wiczenia a i w wakacje s膮 praktyki geodezyjne z profesorem, od kt贸rych nie da si臋 wymiga膰. Poza tym, nie da si臋 艣ciemni膰 na egzaminach bo na mechanice nie pofilozofujesz za du偶o. Mechanika i Konstrukcje stalowe wymiot艂y 50% student贸w z kierunku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pk11232
U mnie najgorsza matma. Po 1-szym semestrze odpad艂a ponad 1/3 student贸w przez matme.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carlaaaaaaa
starena a w jaki miescie bedziesz studiowac?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chceschudnaaaaac
ja tam nie wiem bo nie studiowalam, ale mam kolezanke z lo po tym kierunku, dziewczyna miala w szkole same piatki z matmy i fizyki i w ogole umys艂 scisly. podczas gdy reszta klasy na trojach leciala to chyba mowi samo przez sie ale jak studiowala to opowiadala ze musiala ciagle udowadniac innym glownie wykladowcom ze jest rownie dobra co faceci , bo wykladowcy z gory zakladali ze kobieta na tym kierunku to jakies nieporozumienie i nawet ona mowila ze nie ma lekko chociaz tez miala czas na imprezy ale ona akurat byla zdolna.. wiec skoro zdolna osoba mowi ze nie jest lekko to znaczy ze jest tam CIEZKO, tak mi sie wydaje ale teraz ona ma prace , wlasna firme budowlana jakas ma i biznes sie kreci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dlaczego ludzie s膮 tacy g艂upi
jak chcesz zosta膰 konstruktorem bez nauki mechaniki budowli? chyba 偶e jeste艣 zwyczajnie g艂upia i mechanik臋 kojarzysz wy艂膮cznie z samochodami. Trzeba by膰 dobrym z fizyki i matematyki. Jeste艣 kobiet膮, wi臋c dwa razy si臋 zastan贸w, bo dziewczynom jest na pewno trudniej, to wbrew pozorom kierunek typowo techniczny. (Jestem dziewczyn膮, bez zarzut贸w o seksizm prosz臋). Projektowanie masz na architekturze, budownictwo jest o liczeniu zaprojektowanych budynk贸w :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dlaczego ludzie s膮 tacy g艂upi
Co ty w og贸le masz w g艂owie dziewczyno, skoro konstrukcje betonowe to nie przedmiot 'typowo budowlany'? Wed艂ug Ciebie to jaki? Powinna艣 mie膰 w harmonogramie 'budownictwo og贸lnie' tylko? Zapomnij o tyhc studiach, bo ju偶 wida膰 偶e z my艣leniem u ciebie s艂abo.

Udost臋pnij ten post