Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość menta12

Zazdrość o narzeczonego brata dziewczynę?

Polecane posty

Gość menta12

Hej. Jakieś 4 miesiące temu urodziłam dziecko, niestety urodziło się zbyt wcześnie i zmarło. A więc do rzeczy... Mojego narzeczonego brata dziewczyna jest w ciąży. Gdy tylko widzę ją i jej brzuch to ryczę,bądź lecą mi łzy , że nie mogę się powstrzymać, Dodam, że się bardzo nie lubimy. Uważam, że też chce mi zrobić na złość. Zawsze jak jedziemy do teściowej,(oni u niej mieszkają) to przychodzi bezczelnie i gada jakie to ona ma zachcianki , co je, ile śpi itp. Nie mam czegoś takiego , że jeśli widzę inne kobiety w ciąży czy z wózkami to ryczę. Tylko jedynie ona.... Bardzo mnie to boli. Czy mogę jakoś zapanować nad tymi uczuciami????

Gość ja tezz
niestety nie tylko ty masz tak ja staram sie kilka lat o dziecko niestety nie ma łatwo pewne momenty trzeba przebolec ale to ze ty poronilas nie oznacza ze ktos nie ma prawa sie cieszyc tylko dlatego ze tobie dziecko zmarlo wiaodmo jest to przykre i czasem trzeba sie powstrzymac ale to nie zaczy ze trzeba z toba obchodzic sie jak z jajkiem

Gość pełna-nadziei
Ma wstępnie bardzo Ci współczuje. Ja bym zrobiła trochę inaczej porozmawiałabym z dziewczyną. Powiedz jej, że rozumiesz że cieszy się z tego że będzie miała dziecko, ale powiedz jej, że są to dla Ciebie bardzo trudne chwile z którymi jeszcze sobie nie poradziłaś. Poproś ją aby ograniczyła jak na razie temat o ciąży. Jeśli kobieta będzie kumata to przystopuje. Tobie życzę wiele, wiele sił i wytrwałości.

Gość menta12
Ja wcale nie chce żeby ktoś obchodził się ze mną jak z jajkiem. Tylko po tej całej przykrej sytuacji zamiast otrzymać od niej parę słów otuchy, to powiedziała mi "bo to ja miałam być pierwsza". Więc jak tu nie płakać?

Gość menta12
hmm?

menta12 nie ma konkretnego sposobu na to, żeby sobie z tym poradzić, ja staram się o dziecko juz ponad 3 lata i też było mi przykro jak w tym czasie i siostra i bratowa zaszły w ciążę, a ja nie... jak na święta płakałam w łazience, bo małe biegały po domu, mamusie za nimi, a mnie było tak przykro... z takimi sytuacjami ciężko sobie radzić, ale z czasem będzie lepiej... po prostu trzeba to przeżyć, przeczekać... a nuż może niedługo znów zajdziesz w ciążę, życzę Ci tego :)

Gość menta12
no tak jedyne to przeczekać. Juź bym chciała najlepiej się postarać o dziecko. A tu trzeba czekać dwa lata,bo miałam cc.

Gość menta12
miejmy nadzieje ze szybko minie:(