rena77 0 Napisano Czerwiec 16, 2012 kiedyś cierpiałam na zaawansowaną bulimie, która wyciszała się i powracała z całą siłą .I tak przez lata zgromadziałam bagaż 105 kg przy 170 cm. wyglądam i czuje sie okropnie .Każdego dnia spojrzenie w lustru budzi niesmak, a mimo tego nie umiem powstrzymać kompulsji.Dieta trwa zazwyczaj do godz.15 no może 16 a potem zaćmienie umysłu i atak na lodówkę. z każdym dniem czuję że organizm znosi to coraz gorzej, popadam w pojedzeniowe stany spiączki.Wiem że musze zacząć walczyć o siebie ,jednak w kieracie dnia codziennego wszystko wymyka się z pod kontroli. mam nadzeję że midacie choć trochę wsparcia , a może nawet ktoś się przyłączy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciacho_87 0 Napisano Czerwiec 16, 2012 mysle, ze powinnas poszukac specjalisty, bo masz slaba wole i mozesz sobie sama nie poradzic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
||MimisiA|| 0 Napisano Czerwiec 16, 2012 Ja mogę Cię dopingować:*:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rena77 0 Napisano Czerwiec 16, 2012 czy to słaba wola? nie wiem to raczej forma ucieczki od flustracji i problemów , spraw z którymi przyszło mi się zmagać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość awer8177 Napisano Czerwiec 16, 2012 to ma byc twoja 1 dieta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciacho_87 0 Napisano Czerwiec 16, 2012 o i juz sie usprawiedliwiasz, ze to ucieczka od problemów i frustracji, jasne, jasne. I za kazdym razem jak robisz atak na lodówke mowisz sobie: tak, musze odreagowac frustracje i obzerasz sie jak swinia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość awer8177 Napisano Czerwiec 16, 2012 czy bylas juz kiedys na diecie dluzej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MamNaImieMia Napisano Czerwiec 16, 2012 Tylko sie nie zalamuj. Jestem z Tobą. Sama od 6 lat choruje na zaburzenia odżywiania. Okresy bulimii przeplatają sie z okresami anoreksji. Po pierwsze musisz zacząć terapie, bo problem kompulsow może tkwić w dzieciństwie. A z doświadczenia własnego na utratę zbędnych kilogramów ale przede wszystkich zlikwidowanie napadów łaknienia zwłaszcza na słodkie polecam dietę Atkinsa albo optymalna. Wiem - obie bardzo kontrowersyjne, ale efekty są szybkie a potem jak już Cię to zmotywuje możesz powoli przejść zdrowe odżywianie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciacho_87 0 Napisano Czerwiec 16, 2012 autorka zniknela, bo jak to wszystko przeczytala pobiegla szybko cos przekasic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MamNaImieMia Napisano Czerwiec 16, 2012 Ciacho_87 nie do końca rozumiesz problem zaburzeń odżywiania chyba i twoj ton jest nie na miejscu. Nie chcesz pomagac - ok ale nie obrazaj nikogo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rena77 0 Napisano Czerwiec 16, 2012 taa najłatwiej skrytykować.... jeśli igdy nie miałeś do czynienia z kompulsjami to się nie wypowiadaj > byłam pod opieką ...nie zlicze ilu psychologów czy nawet psychiatrów , niestety polegli w walce z moją chorobą. Czy byłam na diecie tak byłam nie raz moja waga oscylowała około 60 kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ananasek3 0 Napisano Czerwiec 16, 2012 ja Cię doskonale rozumiem, ja też jak jestem na coś zła to idę coś zjeść w kuchni....a czasami znowu potrafię się bardzo głodzić i tak na zmianę.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość qualcunaa Napisano Czerwiec 16, 2012 rena, nie przejmuj sie takimi ograniczonymi taboretami jak ciacho, szkoda nerwow Wiem przez co przechodzisz, napisze cos wiecej, ale po meczu;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość trufla5678 Napisano Czerwiec 17, 2012 rena77 - wiem co czujesz. mam to samo. kilka lat temu tez mialam kompulsy. potem wyciszyly sie na jakies 2 lata i teraz od ponad roku znowu nie potrafie sie pozbierac...moze nie waze masakrycznie duzo ale jak dla mnie to jest duuzo! czuje sie okropnie w swoim ciele. i tez z reguly trzymam diete tak do ok 14-15 a potem leeeeeci lawina jedzenia. teraz raz robie glodowki raz diety 500 kcal. ale wytrzymuje tak 2-3 dni i potem na nowo jem. kiedys bylam na diecie atkinsa i faktycznie na niej udalo mi sie zrzucic kg wiec moze warto sprobowac... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rena77 0 Napisano Czerwiec 17, 2012 ja wymyśliłam sobie że przejdę na dietę warzywno owocową , początek potem będę ewentualnie modyfikować. wiem jedno w moim przypadku im bardziej jestem zajęta tym mnie myśle o jedzeniu i to chyba jest rozwiązanie dla mnie . a tak prawdę powiedziawszy to jestem tak zmęczona , pozbawiona jakiegoś sensu zycia ...dniami i nocami bym tylko spała... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beaciaaa 0 Napisano Czerwiec 17, 2012 moze masz niski cukier? dlatego jestes spiaca , albo to z przemeczenia, ja tak mam nieraz ale mam to z przeneczenia i niedospania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rena77 0 Napisano Czerwiec 17, 2012 no właśnie nie mam cukrzycy , ta cholerna senność pojawia się zawsze po kompulsjacj...cos jak ucieczka , narozrabiałąm znów ...i uciekam w sen Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość błękit wiosennego nieba Napisano Czerwiec 17, 2012 @renna 77 - powodzenia.Jestem raczej osobą która nie ma kłopotów z wagą ale również zdarza mi się "zajadać"problemy. @ciacho 87 - ależ z Ciebie złośliwa osoba :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beaciaaa 0 Napisano Czerwiec 17, 2012 ja tez nie amm problemow wiekszych z waga ale tez zajadam zcesto i np do polunia jem malo a potem sie rzucam na jedzenie i jem non stop wiem jak to jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rena77 0 Napisano Czerwiec 17, 2012 nie pozostaje mi nic innego jak po raz kolejny zmobilizować się ...i walczyć ...musze coś zrobic bo droga którą mam przed sabą jest na razie do zatracenia się a ja mam 5 letnią córke do wychowania i robie to samotnie na dodatek brak jakiej kolwiek rodziny bliżej czy dalej eh życie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zupy w torebkach Napisano Czerwiec 17, 2012 tez waze duzo i mam takie kompulsy z ktorymi nie radze sobie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MamNaImieMia Napisano Czerwiec 18, 2012 rena77 - ta senność to może być po prostu objaw depresji która pojawia sie czesto przy zaburzeniach odżywiania. Dieta warzywno - owocowa jest tez fajna dietka szczegolnie na lato - czujesz sie najedzona ale i lekka zarazem, moga sie pojawic wzdecia ale wtedy pij sobie herbatke z kopru:) Trzymam kciuki. Skad jestes? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość trufla5678 Napisano Czerwiec 18, 2012 ja tez trzymam za Ciebie kciuki:) tez tak wlasnie mysle o tej diecie warzywno - owocowej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach