Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Burzowanie

Waga mojego dziecka ?

Polecane posty

Gość Burzowanie

Powiem szczerze, że nie kumam o co chodzi w tych siatkach centylkowych, nie potrafię ich czytać - może niektórym się to wydać dziwne, ale ja nie potrafie i tyle :P Wpisywałam wzrost i wagę swojej córki w takie siatki on-line i te kropki były pomiędzy liniami, więc... chyba dobrze. Zastanawia mnie jednak trochę jej waga ( może w przychodni mają popsutą :) ) Mała ma 10,5 miesiąca - 8,5 kg i 76 cm wzrostu - wzrost mierzyłam po krzywiznach sama jak mała spała, więc nie wiem czy dobrze pomierzyłam, w sumie to ubranka nosi na 74-80. Nie jest tłuścioszkiem, ani chudzielcem - na moje oko wygląda dobrze, jest duża w sensie, że długa. Pediatra nie zwróciła mi żadnej uwagi w tym temacie, ale ja sama nie wiem co myśleć, a napisałam ten topik dlatego, że niedawno ktoś tu pisał o swoim 4 miesięcznym dziecku, które waży tyle co moja córka i większość odpowiedzi brzmiało mniej wiecej tak, że dobrze waży, że wcale nie za dużo itd... - a moja przecież jest pół roku starsza od "tamtego" dziecka :(

moj piotrus ma 9 tygodni i wazy 6,5kg ale on ma lekkie "pucki". a jak bylam w przychodni to bylo 5 miesieczne dziecko wazace 7kg.. kazde dziecko to indywidualnosc. mysle ze jak ci lekarz nic nie powiedzial to nie powinnas sie martwic

moj piotrus ma 9 tygodni i wazy 6,5kg ale on ma lekkie "pucki". a jak bylam w przychodni to bylo 5 miesieczne dziecko wazace 7kg.. kazde dziecko to indywidualnosc. mysle ze jak ci lekarz nic nie powiedzial to nie powinnas sie martwic

Gość u nas to tak
U nas od okresu wagi w 5 miesiącu było śmiesznie,bo waga była taka jak długość- 63cm 6300, 72cm 7100 i tak jest do dzisiaj 92cm 9300. :) ale nasz to chudzina. Twoja córka dobrze waży. Wydaje mi się że 8kg na 4 miesiąc to za dużo-nasz tyle ważył mając 9 miesięcy.