Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olenkaaaa123

Plamy słoneczne a opalanie

Polecane posty

Gość Olenkaaaa123

Za kilka dni lecę na wczasy i chciałabym się opalić, ale mam na twarzy plamy słoneczne, więc słońce zapewne jeszcze je pogłebi, a z drugiej strony opalając całe ciało prócz twarzy będę wyglądała komicznie. Czy znacie jakieś sposoby by temu zaradzić?

raczej nie ma zadnych sposobow,od slonca samej twarzy nie ochronisz, a nawet jesli to bedziesz wygladac jak napisalas komiczniee, dlatego powinnas stosowac filtry i to wysokie filtry no ale co za tym idzie nie bedziesz miala zlocistej opalenizny no ale coz cos za cos,albo opalenizna albo zdrowie skory :) zreszta to poczatek wakacji dlatego moze najpierw warto wyleczyc sobie skore od przeebarwien, z tego co wiem istnieje cala gama kremow i masci na minimalizowanie przebarwien dlatego moze najpierw uzyj tego typu rzeczy a pozniej spokojnie opalaj sie rownomiernie:) tak ja bym zrobila bo twarz to bardzo reprezentacynja czesc ciala i lepiej nie psuc sobie cery niepotrzebnie:)

Gość nic trudnego tak naprawdę
no bez przesady przed wyjazdem zastosuj na twarz samoopalacz, a podczas wyjazdu stosuj krem z filtrem 50 to mit że przy wysokich filtrach twarz się nie opala, opala się ale nie tak szybko filtr powinien być aplikowany co dwie godziny a i tak gdy się pocimy, pływamy się ściera i powinno się go znów nałożyć nawet bardzo regularnei smarując się, nie unikniesz opalania piszę z własnego doswiadczenia

Gość fsdfdfdf f
moja kolerzanka opalila sobie plamy na twarzy mimo kremu z filtrami i przez okolo 7 lat roznych rzeczy sie imala , zeby sie ich pozbyc; ostrzegam!

Gość izkkka
Patka1000000, przebarwień nie wyleczysz. Można je rozjaśnić, niemal zniwelować, ale przy wyjściu na słońce bez ochrony wyjdą znowu.

Gość Olenkaaaa123
W okresie jesienno-zimowym chodziłam na mikrodermabrazję i niestety plamy nie zniknęły:( Może to też dlatego, że biorę tabletki hormonalne. Chyba rzeczywiście będę musiała się smarowac non stop kremem z filtrem 50, a po powrocie zastosuje samoopalacz na twarz, żeby nie było takiego kontrastu z resztą ciała.