Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pchelka675

bol plecow a ciaza :)

Polecane posty

Czesc wszystkim :)) zrobilam dzisiaj test ciazowy poniewaz spoznia mi sie okres 5 dzien i wyszedl pozytywny :) od kilku dni miewam bole w dole plecow i wzdecia. Chcialam Was zapytac drogie przyszle oraz obecne mamusie jak to jest z tymi bolami plecow na poczatku ciazy? :) Czy ktoras z Was rowniez takowe przechodzila? i tak wczesnie?:)) Pozdrawiam! :)

Gość co za bzdety
bóle pleców w ciąży owszem zdażają się, ale w zaawansowanej gdy kręgosłup jest wygięty pod cieżarem brzucha to co ty masz to albo zapalenie przydatków (jajników) albo nerek

Gość co za bzdety
dziewczyno, miesiaczka spóźnia się 5 dni a ty już twierdzisz że masz bóle pleców od ciąży ?! głupota kobiet nie zna granic

Ja mam własnie to samo!!! mam 2 dzieci i jestem po 30 i nie piernicze głupot - zeby kto nie napisał. Jestem w 5 tyg i tez pobolewają mnie plecyw okolicy krzyza. Nie jest to ból jak przy korzonkach ale pobolewanie. Pod koniec ciązy to jest dopiero ból o którym pisze ktos powyzej ( co za bzdety ) - podpis adekwatny do wiedzy!!!!!

wypraszam sobie :) nie wpadlam tu zeby sie z kims wyklocac kto ma racje kto nie :) zapytalam wyraznie czy sa mozliwe takie bole tak wczesnie potrafisz czytac?:) druga sprawa nie obrazaj mnie jesli nie chcesz zebym i ja tego nie robila :) jesli nie odpowiada Ci temat to sie nie wypowiadaj bardzo Cie prosze:)

Gość gyuiokjhyuikjnhukm
Autorko ja ,,wykryłam,, ciążę bodajże 24 dniu po stosunku i powiem Ci,że pare dni wczesniej zauwazyłam,że mam dziwnie tkliwe piersi,już latałam do toalety z moczem!! tak tak! zwróciłam na to uwagę zanim zrobiłam test i właśnie BÓŁ KRZYŻA taki specyficzny!!! WIĘC NIECH inne kolezanki nie piszą,że to nie może być na poczatku ciązy.Natomiast nie wiem autorko jak będzie i Ciebie,ale u mnie były bóle porodowe krzyżowe (masakra) i myslę,że zmiastunem były własnie takie pobolewania na poczatku ciazy.Nie wiem,może mam jakies tyłozgięcie szyjki macicy,choć nikt mi tego nie mówił,i to wtedy ma się CHYBA bóle krzyzwe.Życzę szczęsliwego rozwiązania :)

Goja bardzo dziekuje za odpowiedz! :) ja czuje takie rwanie dziwne nigdy nie cierpialam na podobne bole. Schylic takze sie nie moge :O

"Na początek dlaczego boli? W ciąży wysoki poziom hormonów sprawie że więzadła stawowe stają się bardziej rozciągliwe; to przygotowanie do porodu ale też umożliwienie macicy powiększania się. To bywa przyczyną bólu stawów krzyżowo-biodrowych, ból umiejscawia się wtedy bardzo nisko, tuż nad pośladkami i przeważnie nie na środku ale bardziej po prawej lub po lewej stronie. Przeważnie pojawia się on na początku ciąży i/lub pod koniec a czasami w okresach intensywnego wzrostu brzuszka." Monika Budziejko - fizjoterapeutka

to juz wszystko jasne! :) o dziwo najpiew chwycil mnie wlasnie bol plecow tylko jak sobie z tym bolem radzic? ... jesli chodzi o piersi hmmm zadnych zmian nie widze ani nie czuje aby byly wrazliwe :/ Kochane a jesli chodzi o wzdecia? rozwnie cos takiego u Was wystepowalo? :)

Gość gloriassssssss
oczywiście, ja takowe bóle miałam...:) bóle tzw. kości ogonowej. to normalne. moja szwagierka jest włąsnie w 7mc ciazy i ma to samo...:) przejdzie po porodzie;P

Gość gloriassssssss
miało być w 7 tygodniu ciazy...- poaczatek i juz ma te bole:)

Jezeli ból ci dokucza to poszukaj sobie dobrego fizjoterapeuty dla kobiet w ciązy!! Cwiczenia pomagają zmniejszyc ból i wzmocnic mięsnie!!