Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerenka

objawy ciąży przed spodziewaną @

Polecane posty

Gość czerenka

jw, pytam tych pań które są czy też były wciąży, czy występują objawy już przed spodziewaną miesiączką?

Gość objawy sa czesto
takie same jak na ciążę wiec zostaje ci czekac do dnia@ jesli podejrzewasz u kazdej kobiety jest inaczej

Gość KAAAAAAAAAAAAAAAsia
Jeżeli zaszłaś w ciążę w poprzednim cyklu to objawy są ( choć nie każdy w ogóle ma objawy). Jeśli w tym cyklu, to raczej to niemożliwe. Podejrzewam że może się za bardzo nakręcasz, albo ze szczęścia albo z paniki.

nie zauważyłam :) ale za 3 razem czułam jak się zagnieżdża:) delikatny ból a że coś przeczuwałam to poszperałam na necie i rzeczywiście czasem można odczuwać zagnieżdżanie:)

Gość czerenka
ale przed @ nigdy nie miałam żadnych objawów, prócz ogromnego bólu brzucha dzień wcześcniej, czasem gorączka, teraz 6 dni do okresu, a mi od czterech kołuje się w głowie, mam częste mdłości i strasznie dużo śpie a i tak jestem zmęczona, do tego kłucie w jajniku od czasu do czasu takie jakby skurcze... dodam ze stosujemy z chłopakiem stosunek przerywany, ponieważ możemy sobie pozwolić na dziecko gdyby się pojawiło... tyle że ostatni raz 10 dnia cyklu, także to niby jeszcze byly nieplodne

Gość czerenka
jak odczuwałaś to zagnieżdżenie... gdzieś 17 (7 dni po stosunku) dnia cyklu pod wieczór miałam ogromne kłócie jajnika, ale nie stałe, tylko kiedy się poruszałam, najbardziej przy wstawaniu, na drugi dzień całkiem się to uspokoiło

Gość czerenka
??

Gość czerenka
cykle mam od 28 do 32 dni, kompletnie nieregularne, tą spodziwaną miesiączkę tutaj podałam tak na 30-dniowy cykl, bo taki akurat był w zeszłym miesiącu

ból czułam nieregularnie przez 3-4 dni raz mocniej raz słabiej... czułam się gorzej byłam słabsza miałam lekkie zawroty głowy a potem to wszystko przeszło:) 2 dni po spodziewanym terminie @ test pozytywny:)

Gość czerenka
ale gdzie ten ból? teraz jak siedze przy kompie to mi sie niesamowicie w głowie kołuje, aż cieżko wstać i kiedy sie nagle zaśmieje to mnie jajnik kłuje

Gość czerenka
biedronka2323 właśnie nie wiem, czy na owulację nie troche za późno... po za tym tak nigdy nie miałam

niekoniecznie... przecież plemniki sobie coś tam w środku żyją:P weź zrób test:) piszą że wykrywają już 7 dniową ciążę :) a za ile wypada ci @?

Pisalas, ze kochaliscie sie 10dc a 17dc odczuwalas silny bol jajnika. Jak na moj rozum mialas 17 dc takze zebys byla w ciazy to musielibyscie sie kochac pomiedzy 15dc a 19dc tak dla pewnosci. Dzis z tego co wnioskuje masz 24dc? A bol jajnika i zawroty glowy nie musza zawsze oznaczac ciazy. Pewnie bardzo ci zalezy na dziecku i na sile probujesz znalezc jakiejs objawy. Wiem jak to jest, my tez juz bardzo dlugo staramy sie o maluszka i tez zdarza mi sie wyszukiwanie symptomow na sile ale staram sie sprowadzac sie na ziemie, zeby w koncu nie zwariowac :)

Z tego co sie orientuje owulacja wystepuje na ok 14 dni przed @, a plemniki zyja w sprzyjajacych warunkach (czyli jak jest sluz plodny) ok 72 godz. Nie chce ci robic nadzieji, bo sama dobrze wiem jak to jest jak sie nakrecisz a potem test negatywny. No chyba ze cos sie u ciebie jakims cudem poprzestawialo i udalo wam sie wstrzelic :D

Gość czerenka
nie zalezy mi na dziecku a to wszystko przeanalizowałam dopiero dzisiaj, caly czas bylam przekonana ze kochalismy sie we wczesniejszych dniach cyklu, dlatego wszytko to zrzucalam na gorsze dni, dopiero dzis zajrzalam w kalendarzyk, aby sie upewnic

Gość czerenka
byłam przekonana ze się kochaliśmy w 5-6 dniu bo jeszcze miałam plamienia teraz jak spojrzałam w kalendarz okazało się ze okres jakoś długo trwał

Gość czerenka
nie chcę sie kluć na razie... już lepiej mi odczekać, boje sie igly niesamowicie

Przed okresem zauważyłam raz na majtkach plamki brązowo czerwonawe. Nigdy nie miałam żadnych plamień ani nic więc już mnie to zaniepokoiło że może ciąża. Było to efektem zagnieżdżenia się malucha. Potem na 5 dni przed spodziewanym okresem zaczął mnie boleć brzuch jak na okres, tyle tylko że okresu ni widu ni słychu nie było. I aż do dnia spodziewanego okresu czyli przez okrągłe 5 dni latałam do kibelka sprawdzać czy już jest okres. W końcu się wkurzyłam i dzień po terminie miesiączki zrobiłam test. Pozytywny, w styczniu rodzę . :)

A ja mialam bole podbrzusza / niewielkie/ i piersi mi mrowily i lekko bolaly mnie sutki. a jak zaczely mi sie piersi powiekszac i rodzina myslala ze sobie operacje zrobilam po cichu to juz wiedzialam ze sie udalo. i tyle do dzis a mam dopiero 5 tydz c.

Gość vvhhhvhv
A ja wiedziałam na bank ze ejstem w ciazy. Praktycznie od samego poczatku mialam mdłości, miałam dziwny akszel ktory jakby wywolywał odruch wymiotny. I mimo ze 2 testy wyszly negatywne to ja wiedzilam ze jestem i tak w ciazy. I dopiero 3 test potwierdził, a dzis jestem w 5 tygodniu. Potwierdzam to samo co powiedziała mi kolezanka" JAK JESTES W CIAZY TO TO POPROSTU WIESZ OD SAMEGO POCZATKU"

Gość vvhhhvhv
a kolejny mit w moim przypadku ze o ciaze trzeba sie strac. My wpadlismy za pierwszym podejsciem, a mlodzi nie ejstesmy po mamy po 30 lat. Ciaza jest dla mnie duzym zaskoczeniem tym bardziej ze zawsze mialam bardzo nieregularne cykle.

Gość czerenka
właśnie ja pierwszy raz w życiu mam jakieś glupie wrażenie, że jestem w ciązy, nigdy czegoś takiego nie odczuwałam, od paru dni mój organizm całkowicie się zmienił, najgorsza jest ta ochota na sen, całe życie potrzebowałam ok 7h snu na dobę ostatni 12-13 mi nie wystarcza... tylko prawidłowo to kochałam sie w dni niepłodne(10 dzien cyklu) i jeszcze stosunek przerywany