Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo waznne pomoz

Moje włosy są jak siano. Co robić?

Polecane posty

Gość Bardzo waznne pomoz

Nie farbowałam ich nigdy . Tylko szamponem kolorysującym zmywalnym po 4-6 myć. Wcześniej miałam ładne proste włosy . Teraz ? teraz to nie włosy tylko siano i sie kręćą bardzo mocno ;( . Wystarczy troche wilgoci i juz loki na całej głowie to bardzo mnie dobija;/ Po ścięciu włosów wlasnie takie mi sie zrobily mam je do ramion . Pytania; Jakim szamponem myć głowę ? Jaką stosować odżywke? JAkieś ciekawostki ( maseczki , olej rycynowy itp. z dokładnym wyjaśnieniem ) Co robić by się nie kręciły?( prostownica odpada . Włosy się niszczą...). Jakieś może macie porady itp. ; )

Gość ania29......
kup sobie jedwab do wlosow,kropelke rozmasuj w dloniach i na suche koncowki,tylko nie za duzo by nie bylo efektu przetluszczenia wlosow.Poza tym brac witaminy,czesto podcinac koncowki.

Gość co ty jej dziewczyno
wyzej jedwab na suche wlosy proponujesz?:O przeciez jedwab wysusza jeszcze bardziej:O

Gość Oleje...
Moze spróbuj? Rycynowy źle się nakłada na włosy, możesz kupić oliwę z oliwek, olej kokosowy, czy firmy Dabur albo Vatika, polecam, bo sama używam. Tutaj poczytasz więcej: http://blondhaircare.blogspot.com/

Gość dfgdgdgdfgggggg
oliva + olej rycynowy, zmylam po 2h, dwukrotnie, potem nalozylam mase do wlosow zniszczonych i co? zadnego efektu, czy to normalne?

Gość danp
Trzeba bylo myslec zanim prostownice kupilas, teraz zostaje ostre cięcie

Gość izkkka
Z olejami to trzeba popróbować, nie każdemu każdy olej pasuje: http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593364 "Jaki olej na początek? Najlepiej sugerować się albo opisem poszczególnych olei albo, jeśli nie mamy konkretnych wymagań, dostępnością (łatwiej dostępne są te dostępne w sklepach spożywczych np. ryżowy, oliwa z oliwek, słonecznikowy, winogronowy), opiniami (popularne są: kokosowy, ze słodkich migdałów, avocado, lniany, z orzecha włoskiego), zmywalnością (łatwo zmywalne to np. jojoba, słodkie migdały) lub ceną (tańsze to np. Babydream)." I cały ten temat polecam uważnie przeczytać :) Aha, jeśli wcześniej używałaś silikonów i nie zmyłaś ich przed olejowaniem to włosy mogą być nimi tak obklejone, że olej z trudem przenika.

Gość esygfdas
czyli umys glowe, zaolejowac i znowu umyc? po jakim czasie widac efekty?

Gość izkkka
Umyć ale koniecznie szamponem bez silikonów, za to z SLS (jakikolwiek ziołowy sie nada). Efekty różnie, zależy od stanu włosów, od tego, czy szybko trafisz na "swoje" oleje, ale po już po kilku olejowaniach powinno być widać różnicę. Coś na zachętę: http://anwena.blogspot.fr/2011/10/moja-wosowa-historia-kasia.html ;) Aha, polecam spróbować zmywać oleje łagodnym szamponem (np. Babydream) albo odżywką (Mrs. Potters się świetnie do mycia nadaje), bo zwykłe zawierają mocne detergenty, które mogą niwelować dobrodziejstwo olei.

Też tak miałam, kup sobie odżywke Gliss Kur Hair Repair, mi pomogło : )