Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monskr

POMOCY!DO KOGO Z ODWOŁANIEM DECYZJI KSIĘDZA!!!

Polecane posty

Gość Monskr

WITAM,blagam pomóżcie,bo nie wiem do kogo się zgłosić,gdzie załatwiać.Chcą nam odebrać wspaniałego księdza z parafii.Rodzice,dzieci i sam ksiądz,nie zgadzamy się z tą decyzją,w parafii nie chcą nam pomóc!!!Chcą się go pozbyć i nas zbyć a musimy działać szybko!!!Dodam,że nie jestem nawiedzoną dewotką z kościoła tylko raczej normalną grzesznicą,ale ta sprawa strasznie mnie poruszyła i proszę o pomoc!!!!

Gość oooOOOOooooooOOOO0oo
Wal prosto do Josepha Ratzingera.

Gość etulitkaa
do Mastera111

Gość decyzje kościelne
są w zasadzie nieodwołalne. kościół nie jest instytucją demokratyczna a wprost przeciwnie. jedyne prawo wiernego a w zasadzie obowiązek to dawanie na tace i KONIEC

Gość karroll
a co ? dobrze obmacywał dzieci w parafii ,ze chceta go zostawić ?

Gość Monskr
Do kurii to wiemy,tylko jak tam się dosta\c bez znajomości!!!???

Gość asdfgghgh
normalnie wswiecie mu dokuczac to sam sie wyprowdzi, oblac mu kilka razy auto jajami i fusami z kawy, do ogrodu wywalc mu mieci, klamki w aucie guwnem wysmarowac, napoczatek styknie tyle ,a potemciag dalszy do kosciola do zamku nawciskac mieci by nie mogl otworzyc na msze...., jst duzo sposobow by mu zycie utrudnic, napisc mu na kartce wynoc sie bo inaczej bede ci dokuczac do konca smierci ,ale niech napisze to osoba nie z tej parafii... noo na mnie by musial trafic,hee klecha jebana juz by mial s#gwozdzie w dachu auta:-P POWODZENIA Z KLECHA

Gość Monskr
Ale my chcemy zeby został!!!;)))

Gość zmienić kraj na inny? o jaka
nic nie zrobicie , ta instytucja jest jak komuna wszystko odbywa się za zamkniętymi drzwiami i bez znajomości biskupa czy innego koscielnego popaprańca na nic wasz wysiłek

Gość Monskr
Właśnie tego sie obawiamy...chory system!!!Zeby decyzje ksiedza byly nie odwolalne!!!W jakim świecie my zyjemy!Ksiadz,ktory sciagnal dzieci i nawet rodzicow do kosciola,a nie bylo to latwe zadanie,na jego mszach jest pelno ludzi a oni daja mu kopa i tyle!!!Skandal.Chyba tylko telewizja by zmienila ich zdanie...:(((

Czy ksiądz był u was 3 lata i zmienia parafię czy tez został przeniesiony w trybie "nadzwyczajnym"? Bo normalne jest, że ksiądz co 3 lata zmienia parafię, czasami z nadzwyczajnych pwoodów ten okres może być przedłużony. Proboszcz może zwrócić się z prośbą do biskupa, ale mało prawdopodobne, aby coś zdziałał, bo księża chyba mają już dekrety na nowe parafie. Jak juz ktoś zaznaczył Kosciół nie jest organizacja demokratyczną.

Gość ostatni raz widziano
W Kościele wciąż panują stosunki feudalne, więc raczej nic nie wskóracie, a dobro dzieci, to oni mają głęboko w d... gdyby było inaczej, powstałyby sierocińce opływające we wszelkie dobra dla dzieci, których matki nie mogą utrzymać i decydują się na aborcję.

Gość Monskr
Ksiadz byl u nas dopiero rok,nawet nie caly...u nas w parafii jest liceum salezjanskie i jakies dwie lafiryndy wkrecily naszego ksiedza w jakas aferke...ale ksiadz to taka sierotka,jest mega niesmialy i skromny!!!Wiec zeby nie stracic kasy z gwiazdeczek z liceum postanowili go wyrzucic,bo rodzice jednej z tych dziewczyn zagrozili,ze zaboira ja z tej szkoly,rodzice drugiej wysmiali ja po zobaczeniu naszego ksiedza i po rozmowie z nim!Zal im pewnie kasy a nasz ksiadz jest niewinny i nie ma nic do ukrycia.Dlatego chca go po prostu wykopac...nie reagolalibysmy wcale,ale sam ksiadz nas poprosil o interwencje,bo zostal wkrecony a nie czuje sie niczemu winny!Dodam jeszcze,ze dziewczyny nie sa z naszej parafii i nie maja mozliwosci nawet widywania tego ksiedza,bo cala ta afera miala miejsce kiedy nasz ksiadz mial z nimi zastepstwo na rekolekcjach przed swietami wielkanocnymi...

Gość Monskr
Walczymy,bo wiem,ze byly takie sytuacje nie raz w kosciolach i czasem udalo sie zmienic taka decyzje.Ksiadz,ktory jest u nas w parafii odpowiedzialny za wszystkich ksiezy jest w radzie inspektoratu,od znajomych wiem,ze kiedys byl w podobnej sytuacji i obeszlo sie bez echa w sumie wiec tym bardziej powinien nam pomoc a on nas splawil...szlag nas trafia,bo nie m,a decyzji nie do odwolania!!!:(