Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Połetka

Kto wymyśla takie bzdury?

Polecane posty

Gość Połetka

Przeglądam właśnie stronę poeto.pl, pierwsze wiersze. Zastanawia mnie, kto wymyśla takie bzdurne wierszyki, "połezję". Pamiętam ten portal sprzed paru lat, to było inne miejsce, bardziej ambitna twórczość. Teraz się zastanawiam: Ludziom nie jest wstyd to publikować? Wystawiać na widok wszystkich? Dla przykładu dwa najnowsze wiersze, sami to oceńcie. Czasowo względnie Siedzę w parku odosobniona Sama na mokrej ławce. Ja i moja książka czekamy na Ciebie. Ludzkie wścibskie oczy zjadają, pochłaniają mnie wzrokiem. A ja jednak dalej wytrwale czekam. Godzinę, tydzień, miesiąc, stulecie przecież czas i wiek to pojęcie względne więc czym się martwić, czekam. Czuję słodkawo-mdlący zapach, zapach rozkładającego się ciała. To chyba ja, skostniałe, trupie dłonie zamarły na przedostatniej stronie powieści. Czuję robaki cmentarne wędrujące Między moim oczodołem a ustami. Siedzę na ławce, mój szkielet ubrany na randkę. Trawiony ludzkim wzrokiem niczym kwasem żołądkowym. Czekałam na Ciebie lecz śmierć przyszła pierwsza. Była przed Tobą (ROMEO). I jeszcze gorszy wg. mnie: Walka W mojej głowie toczy się walka przeciw sobie równi przeciwnicy Jeden opowiada się za jasnością, wnosi do życia radości promienie, ukrywa się pod kolorowymi światłami, niesie optymizmu tchnienie Otwórz oczy, spróbuj zobaczyć kolorowy świat, nie zamykaj ich, nie broń się, przed natłokiem barw Drugi to zupełne przeciwieństwo, niesie ze sobą szarości strumienie Zamknij oczy, spróbuj zgodzić się na szary świat, nie otwieraj ich, broń się przed natłokiem barw Ciche szepty- świat chce twojej krzywdy, to dla niego pokarm Głośne wołania- otwórz oczy, zobacz, to miejsce nie musi być szare!

Gość a jak z kimś miałam
O KURVA :D MOCNE

Gość Połetka
Który bzdurniejszy? :D Ja sama się nie mogę zdecydować, a takich perełek tam wiele więcej.

Gość poeta Sajmon Mol
Polskie kobieta lubić dobra poezja:classic_cool: i murzyński baobab

Gość Połetka
Bez takich jak wyżej, mnie zastanawia, co kieruje tymi ludźmi, że wysyłają tak kiepskie wiersze do oceny.

Gość wkurviona na wszystko
myślę, że ten pierwszy jednak wygrywa :D :classic_cool:

Gość Połetka
No pierwszy powalający, ten drugi nawet ujdzie. (jak na ten portal, oczywiście)

Gość brudas z południa
oba są tak gowniane że przy nich Noxelia to Mickiewicz :D

Gość Połetka
Może ktoś zapodać te sławne wiersze (równie sławnej) Noxy? Poprawię sobie humor, a co!

Gość gość
no co wy te dwa wyżej prezentowane teksty nie są takie złe jak na ten portal

Gość gość
Sama pisałam wiersze jak byłam w liceum i wcale te tutaj wymienione nie wydają mi się bzdurne, no może ten pierwszy tak od połowy dziwny się robi z tym cmentarzem i robakami, ale drugi jest w porządku. Chyba tylko osoby ograniczone, które same nigdy nic nie napisały mogą uznać je za bzdurne :o