Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joa-nnnnaaa/

105 W BIODRACH/165 WZROST...DUZO?

Polecane posty

Gość rybka999
Matko jedyna ludzie nie siejcie terroru z tymi wymiarami. Dziewczyna która przy wzroście 160 waży 60 kg ma uwaga, NORMALNĄ wagę! Douczcie się trochę o tym co to jest nadwaga.... Autorko wymiary i wzrost niewiele dają. Każdemu się tłuszcz inaczej w ciele rozkłada (tak moje drogie każdy ma tłuszcz a jak chcecie go wyeliminować w 100 proc to proszę sobie powietrze z biustu również spuścić...) Jeśli ma się kobiecą figurę 90-60-90 to jest przykład proporcji, czyli można mieć i 80-50-80 jak i 120=90=120 i wyglądać proporcjonalnie. Niektóre kobiety mają chłopięcy tym figury i muszą zwyczajnie być bardzo szczupłe,żeby to jako tako wyglądało inaczej tyją w tzw klocek, wszędzie równo i tyle... Wasze życie musi być serio smutne jeśli cały czas myślicie tylko o wadze...a uważanie kobiety o normalnej wadze za otyłą to już są początki choroby...

Gość d.z.iunia
Rozpiętość wagi dla mojego wzrostu, takiej, żeby BMI było prawidłowe, wynosi między 50 a 64,5 kg. Rozumiem, że z medycznego punktu widzenia te 64,5 kg nie jest problemem. Ale z estetycznego i owszem. A to są dwie różne sprawy. Co do wymiarów: oczywiście, że można mieć w biodrach i 100 i 85 i wyglądać proprcjonalnie. Ale to też zależy od wzrostu. Kobieta, która ma 180 cm wzrostu i 100 w biodrach, może wyglądać fajnie, ale nie taka, która ma 160 cm. Ona będzie miała zwyczajnie duży zad. Poza tym zdrowa kobieta nie powinna mieć zgodnie z wytycznymi WHO obwodu talii większego niż 88, stąd wymiary 120-90-120 prawidłowe być nie mogą. Jak już pisałam, mam 94 w biodrach w 7 miesiącu ciąży przy wzroście niewiele ponad 160 cm. I uważam, że tyłek zrobił mi się za duży, mam nadzieję, że uda mi się wrócić do 87-88 sprzed ciąży.

Gość ktos jeszcze
???????????????????????????//

Gość gość
88 cm w biodrach?Chyba u dojrzewającej dziewczynki to normalny obwód...a nie u dorosłej kobiety. Nosze rozmiar 38, mam 167 cm wzrostu wazę 60 kg i mam 105 cm w biodrach a 70 w talii czuje się super i kobieco. Poniżej 95 cm w biodrach to już jest chłopięca figura jakby nie patrzeć.

Gość gość
az sie zmierzylam :) , kurcze mam 95 cm w biodrach ale nigdy nie wydawalo mi sie ze to az tak zle , mam 160 wzrostu i tak do 38 roku zycia wazylam 46, 47 kg i faktycznie mialam dupcie jak orzeszek laskowy, teraz przytylo mi sie do 55 kg ale nie wygladam jakos masakrycznie grubo , przynajmniej nigdy nie slyszalam ze jestem gruba a sama dla siebie zrzucilabym 5 kg chetnie ale po 40 to juz sie chyba nie da