Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

effa11111

tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Witam. Che zaczac brac tabletki antykoncepcyjne. w pierwszy dzien powinam brac czyli 2 lipca do lekarza mam niestty w polowie lipca. Posidam tabletki ktore jakis czas temu przepisal mi lekarz ale ich nie wzielam i tu moje pytanie Czy moge je wziasc a pozniej isc do lekarza i albo dalej je kontynulowc lub zamienic na inne jak bym sie zle czula po nich.Mam dwojke dzieci i narazie nie chce kolejnego a chcialabym z moim M sie swobodnie czuc w sferze seksualnej bo prezerwatywy to ograniczaja a zwlasza ze bierzemy slub 1 wrzesnia i chce jak najszybciej je zaczac brac zeby wrazie czego skutki ubocznych nie miala na slubie Przed urodzeniem bralam zastrzyki depo-prowera i dobrze sie po nich czulam. Doradzcie mi prosze. Pozdrawiam.

Będziesz je wówczas brała na wł.odpowiedzialność. Skoro do tej pory dawaliście radę z innym zabezpieczeniem to może sensowniej wstrzymać się już do ślubu. Zostały ci dwa miesiące, a mogą wystąpić efekty uboczne (np.tycie z powodu magazynowania wody).

zaraz, zaraz... to zalezy jakie tabsy jeszcze wczesniej bralas i kiedy ostatni raz je bralas? jaka byla przerwa? i jak dlugo organizm sie przyzwyczajal do nich? skoro za 2 miesiace masz slub to przemysl to i to szybko, zeby nie meczyla sie z plamieniem w dniu slubu

Bralam tylko zastrzyki depo-provera 3 lata temu(wzielam dwie dawki) tabletek nie stosowalam.Boje sie wlasnie tylko o te plamienia.Na slubie niew chciabym je miec A ciagle cos wypada i nie moge sie zebrac. Z depo-provera mialam plamienia ale po tym zastrzyku sie wogole fatalnie czulam i go odstawilam. Nieiwm wlasnie czy se odpuscic etraz i brac juz po slubie chociaz wolalabym teraz zaczac.Wiecie ten miesiac miodowy:). Jezeli bym zaczel;a brac i by byly skutki uboczne w pierwszym opakowaniu to po jakim czasie moga przejsc skutki ubocze jak je odstawie. Jeszcze mam opcje wlasnie sprobowac jedno opakowanie i zobaczyc co z tego wyjdzie a wrazie czego jak by bylo cos nie tak to odstawic i mam wtedy miesiac na dojscie do siebie. Co otym sadzicie doradzcie.

Gość xcrsr
a jakie tabletki teraz chcesz zaczac brac? ja bym zaczela, nie wyobrazam sobie teraz inaczej sie zabezpieczac.

To tabletki starej generacji. Nie ma na to reguły, bo każdy organizm reaguje inaczej, ale ja bym ich na Twoim miejscu nie brała.