Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gsdfdq

jak długo podawać nurofen przy ząbkowaniu

Polecane posty

Gość gsdfdq

mojemu synkowi idą 4, chyba 4 naraz i ostatnimi nocami nie może spać; podaję mu nurofen forte dla dzieci, ale nie wiem jak długo tak można; żele i inne sposoby już nie skutkują;

Gość mama trojeczki urwisow
Ja tez mialam dylemat-czy faszerowac dziecko syropami przeciwbolowymi. Pediatra doradzila min Hascosept-spray-zeby pryskac w obolale miejsca-znieczula miejscowo i dziala antybakteryjnie.

Gość gsdfdq
a nikt nie rozmiawiał z pediatrą jak długo można podawać nurofen tylko raz w nocy? nasza pani doktor niestety jest beznadziejna i jeśli chcę cokolwiek siędowiedzieć musze chodzić do innego pediatry prywatnie:/

Gość kasia jolitta.
podawaj mu przez 3 dni- daj mu rano np po sniadaniu i daj mu na noc. i tak 3 dni, na opakowaniu pisze 5ml 3 razy na dobe,tak ze mozesz jeszcze raz jak bedzie bardzo marudzil czy plakał. powinno przejsc albo choc zminimalizować nawet jesli to zabkowanie. :)

Gość kasia jolitta.
jesli dasz mu na noc np o 21, mozesz podac mu jeszzce o 3 czy 2 ja tak dawalam. tylko przestrzegaj tych dawek 5ml 3razy na dobe.

Gość kasia jolitta.
mojej corce tez szly naraz czwórki, ale zniosla to bez lekow, w nocy spała, teraz dawałam jej trzy dni na kły bo idą bardzo byla marudna i plakała, przeszlo po3 dniach, zeby idą stopniowo, wiec to minie, po czym znów sie ujawnią zanim wyjdą,

Gość mamamama27
podawaj 3 dni - a dziąsła można smarować np. tantum verde w sprayu - ma działanie znieczulające

Gość Gosia gosposia
A Twoje dziecko płacze cały czas? Bo moze nie potrzeba az tak duzo tego leku mu podawac. Ja podawałam Milifen, tez na bazie ibuprofenu, na noc wystarczyła jedna dawka. W dzień natomiast, jak był marudny ale nie beczał podawałm camilie 3x dziennie i wystarczało.

Gość Wykan

A nasza pani doktor powiedziała,że bez konsultacji można podawać 5 dni, jeśli lekarz pozwoli,to trzeba uśmierzać ból,aby dziecko spało. U nas zęby szły po 4 naraz na roczek było ich już 16 a teraz zaczynają odzywać się piątki