Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skarbonkaa26

ile wydajecie na zabawki dla dziecka?

Polecane posty

Gość skarbonkaa26

czy czesto kupujecie zabawki swoim dzieciom? drogie wypasione albo i nie? ja ostatnio kupiłam za 85zł na allegro postacie z bajki i planuje wozek z lala za 50zł... czy to tak duzo? teściowa mowi ze ''to twoje dziecko to juz wszystko ma'':o ale z pol zabawek przeciez dostała:o denerwuje mnie to, nie kupuje dużo, ostatnio kupiłam na dzien dziecka przytulanke.. wczesniej w maju jakies drobiazgi, na urodziny konika na biegunach bylo to w lutym.... a tak jak jedziemy na zakupy to czasem jakis drobiazg, piłkę czy gitare do 20zł..

Gość skarbonkaa26
jeszcze rowerek 2 tyg temu ale nie za moja kasę...

Gość zaraaaaaaaaaaaa
ja kupuje falami ostatnio kompletuje małemu kolejke tomka uzywane wagoniki, tory , lokomotywy itp.

Gość skarbonkaa26
czyli nie jest ze mna tak zle:P

Gość ikjflwjfrf
ja kupuje tylko na swięta, urodziny... tak bez okazji nie kupuję - nie widzę sensu. Ma bardzo duzo zabawek wiekszosc pochowanych bo i tak się tym nie bawi.

W mojej rodzinie też wszyscy twierdzą, że nasze dziecko ma dużo zabawek. Ale jakoś dziwnym trafem od nas ma tylko kilka - większość dostała w formie prezentów właśnie od rodziny. Hipokryzja :) Więcej ma książek/komiksów niż zabawek, bo uwielbia czytać. Zabawki obecnie są drogie (głupi pluszak ok.50zł, o lego nie wspomnę).

Gość ikjflwjfrf
i wy myslicie ze dzieci pamiętają co od kogo dostali?

Gość ja n9ie kupuje zabawek
a jak już to bardzo rzadko i typowe drobiazgi bo nie mam zamiaru rozpieszczać małej. Zawsze sama znajdzie sobie coś do zabawy,pokombinuje trochę i jest szczęśliwa,że sama na wpadła na jakiś pomysł:)

Gość kijuhygtrhg5tfr
my wydajemy za malo...i czasem sie o to sprzeczam z mezem:O bo stac nas na to a dziecku wlasnemu zalujemy:O zabawke za 50 zl ma 2 razy w miesiacu... raz na 3 miesiace cos za ponad 100:O z kazdych zakupow z czyms wraca,ale sa to bzdury do 20... ale tak na dobra sprawe...to jak sobie pomysle,ze ja wychowalam sie na podworku i ani przez sekunde sie nie nudzilam a syn nowa zabawka bawi sie chwile i wola:"mamoooooooo nuuuuuuuuuuudzi mi sieeeeeeeeeeee",to masakra:Oprzed kompem albo tv by siedzial!

Gość ikjflwjfrf
ostani wpis to chyba prowokacja?! jak mozna tak rozpieszczac dziecko?

Gość kijuhygtrhg5tfr
ja nie uwazam,ze kupuje za malo....ale widzac pokoje jego kolegow:O w pokoju syna sa dwa niebieskie,duze pojemniki z ikei na zabawki,pluszaki do spania i duzo ksiazek. po co wiecej skoro sie nie bawi? za to u kolegow....zabawki ktore zgromadzil na przestrzeni tych 7 lat:)po co?nie cierpie kurzu!!!!!!

Gość ikjflwjfrf
wiesz akurat pokojami kolegów bym się nie sugerowała...co z tego że dziecko ma multum zabawek na wystawce a i tak jak mowisz zbiera to jedynie kurz... masakra

Gość kijuhygtrhg5tfr
? chodzi o moj wpis? jaka prowokacja?......w ciagu 30 jedzie sie na zakupy...glupie autko kosztuje 48 zl....100zl to nie jest az tak duzo:(... a to w koncu dziecko...milo jest patrzec na jego szczescie:) o!wczoraj zrobilismy mu pieeeeeekny prezent!kotka:) i kosztowal cala zlotowke;)

Gość kijuhygtrhg5tfr
moze zle sie wyrazilam:)"z kazdych WIEKSZYCH zakupow"wraca z czyms za 20 zl...wiecie...TESCO...galerie... nie chodzi mi o codzienne wypady do sklepu po bulki... nedzna gazetka kosztuje 7 zl:(

Gość tikal
o dzieciech w jakim wieku piszecie, bo moj syn ma 15 m-cy i juz widze ze tylko kilka zabawek ma naprawde wartosciowych, reszta jest bo jest ale chetnie bym sie ich pozbyla, ciekawi go wszystko co dookola, ale moze piszecie o straszakach

Gość hmmmh
Mają mnóstwo, choć my takie droższe kupujemy okazjonalnie, ale daleka babcia zawsze coś przywiezie. Mimo uginających się półek i części pochowanych to ostatnio najlepszą zabawką są zeszłoroczne kasztany ostatnio znalezione, a najlepiej jak je moczą w kubeczku z wodą. :O Mają nieco ponad 4,5 i ponad 2,5 lat.

Gość ohio
Ja swojemu dziecku kupuję co dobrych kilka miesięcy bo póki co ma zapas zabawek które nadają się dla dzieci do 3 lat i są to głównie zabawki logiczne (drewniane, plastikowe w tym tez puzzle, książeczki) które są tak zaprojektowane że rosną wraz z rozwojem dziecka . Ostatnio od rodziny mała dostała kilka pluszaków ale pochowałam do szuflady bo się nimi nie bawi. Acha, no powiedzmy w ostatnich 3 miesiącach dostała swój pierwszy rowerek i piłkę i tyle i nie planujemy już raczej aż do zimy nic kupować , chyba że się kredki i bloki zużyją :).

Gość etttnaaa
Ja staram sie wyszukiwac zabawek w sieci... tak jest po prostu i taniej i czasami znajdujemy takie zabawki których nie mozna znalezc w sklepach stacjonarnych. Ja polecam przed mikołajkami taki sklep http://www.tmtoys.pl

Gość mój 3latek ma duuużo zabawek
Ale wszystkimi się bawi :) potrafi godzinę siedzieć układając klocki czy auta. Nigdy się nie nudzi. zawsze sobie jakąś zabawę wymyśli. Potrafi się bawić zabawkami, potrafi też szyszką i patykiem. Misie pluszowe układa na samochodach, wozi, karmi, uczy, opowiada im wierszyki, śpiewa itp. Ostatnio jego ulubioną zabawą jest zabawa w piasku :) potrafi pół dnia spędzić w piaskownicy. Często mu kupuję auta- modele metalowe po 10-20zł. Jego kolekcja to coś koło 30 takich aut. ma też drewniane auta, drewnianą kolejkę, różne instrumenty, rowerek, hulajnogę, mnóstwo książek, puzzle i układanki drewniane. Klocki drewniane i plastikowe, duże samochody którymi jeździ, krowę na biegunach, zjeżdżalnię, garaże wielopoziomowe. Nawet sorterami,które miał kupione jak miał niecały rok nadal się bawi :) potrafi też bawić się kartką papieru i kartonowym pudełkiem po butach,więc nadmiar zabawek mu na pewno nie szkodzi :) Jedyna zabawka którą się nie bawi to bujawka-boi się.

Gość mój 3latek ma duuużo zabawek
Choć co do tej bujawki-on się nią w sumie bawi bo wkłada do niej maskotki lub piłkę i buja,tylko sam nie chce w niej usiąść :(

Gość gość
kupuję niewiele - symbolicznie na boże narodzenie i urodziny i do tego dzień dziecka. Do tego córka dostaje wiadomo w prezentach oraz dużo odziedziczyła po kuzynce starszej, zabawki ciągle w bardzo dobrym stanie więc bez sensu wydawać kasę..... I tak dla niej najważniejsze jest by ktoś się z nią bawił, choćby to były 3 kubki z plastiku, to ją to bardziej ucieszy :) wymyślamy teraz zabawy typu - domki dla lalek z papieru, albo dużo rysowania. Do tego lubi też klocki lego. I ma jedną lalkę do ubierania.

Gość gość
Ja na zabawki dla moich pociech nie przeznaczam dużo pieniędzy, gdyż większość zabawek różnego typu kupuję na stronie allinside.pl

Gość gość
Spadaj spamerko znowu z ta reklama

Gość gość
nasz syn jest "LEGOmaniakiem' kolekcja gromadzona przy pomocy babci kosztuje teraz jakieś 4.000zł.

Gość mamawiktorii
Dziecko jeszcze małe, to i wydatki małe :) będzie problem jak podrośnie i zacznie chodzić po wystawach sklepowych... Póki co kupuje przytulanki i zabawki edukacyjne z http://gumowakaczuszka.pl Przez takie zabawki dziecko się rozwija, wiadomo przecież, że nauka przez zabawę jest najlepsza.

Gość gość
no tak z 300zł :) nie oszczedzam na dzieci zwlaszcza, ze kupuje im zabawki edukacyjne ;) wiec jest super, kupuje w hurtowni www.jokomisiada.pl i polecam szczerze :)

Gość gość
a zalezy :) ale tak z 300zł a kupuje w hurtownii www.aico.com.pl :)

Gość gość
Jeśli lubisz testować to ZGARNIJ ZESTAW 30 PRÓBEK PRODUKTÓW DZIECIĘCYCH różnych marek ! :) Jestem blogującą mamą - poniżej link do konkursowego postu: http://www.martynag.pl/2015/03/zgarnij-probki -produktow-dzieciecych-od.html

Gość gość
ja wydaje tak około 100zł miesiecznie :) no ale kupuje dużo drobnostek, więc nic dziwnego :) wszystko zamawiam z www.jokomisiada.pl :)

Gość kamila8955
W sumie to wcale nie tak dużo, koleżanka wydaje 3 razy tyle mimo że też ma jedno dziecko. Akurat mam to szczęście, że mój syn się zadowala czymś na długo i szanuje zabawki, nie nudzą mu się. W większości są to klocki kupione na http://revellsklep.tumblr.com/ - ceny nie są tak kosmiczne jak w marketach, więc daję radę :)