Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgosia Woźniak

Atrium 21 Zarządzanie nieruchomościami

Polecane posty

Gość Małgosia Woźniak

Czy ktoś korzystał z usług firmy Atrium 21 ? Mamy nowo powstałe osiedle i poszukujemy zarządcy lub firmy zarządzającej. Sąsiedni blok obsługuje firma Atrium 21, zresztą oni polecają ta firmę ale wolimy pozbierać więcej opinii przed podjęciem decyzji

Gość Tadek K.
Wiem, że nasze osiedle korzysta z usług Atrium 21 . Jesteśmy ogólnie zadowoleni z ich usług( administracja i księgowości). Pozdrawiam Tadek K.

Gość gość
jako właściciel nieruchomości z całą mocą odradzam zatrudnianie firmy ATRIUM 21. Poza skutecznym PRem w internecie, gdzie członkowie zarządów wspólnot niczym pracownicy tej firmy grzmią pod niebiosa jaka to super firma. niektó?zy nawet podpisują się nazwiskami. hmmmm ciekawe co mogą sobie pomyśleć właściciele nieruchomości, których zarząd tak bardzo chwali swojego podwykonawcę... hmmmm u nas na osiedlu atrium 21 niestety jest od 3 lat. nie znają takich terminów jak termomodernizacja. na klatkach schodowych w pionie z kotłownią panuje ukrop 30 stopni ale firma atrium 21 to nieudolna firma, która skupia się na wymianie zieleni 3 razy w roku ale poważne sprawy zamiata pod dywan. firma atrium ma kilku zarządców a 40 osiedli pod sobą. trochę im brakuje czasu na rzetelne zarządzanie. ale ot, to tylko moja subiektywna ocena. może urażę zarząd atrium ale mnie razi ich niekompetencja, więc przepraszam za tę surową ocenę, lecz w pełni uzasadnioną!

Gość gość
A jakie opinie są o Intacto http://www.czynsze.com/ ? Słyszałem, że oni bardzo dobrze opiekują się nieruchomościami i naprawdę o nie dbają, organizują remonty, informują właściciela o usterkach i regularnie ściągają czynsze. Gdybym miał polecić jakąś firmę, to ta stanowiłaby najlepszy wybór.

Gość malikka
Może zwróćcie się do Firmy Satus, ma lepsze opinie i dobrze sobie radzi z zarządzaniem nieruchomościami. Mieszkam we wspólnocie zarządzanej przez nich i nie narzekamy.

Gość sawisz
No akurat Status NM kategorycznie odradzam. Najwięksi manipulatorzy wśród firm zarządzających. Nie jedna wspólnota się już na nich poznała. Dębowy Park wyrzucił ich z hukiem. Na Banderii zanim odeszli to powypłacali sobie wysokie premie. Na Osmańczyka narobili przekrętów i gdy nowy zarząd chciał zmienić zarządce na innego to nowymi uchwałami stworzonymi przez siebie nabuntowali wszystkich mieszkańców i ich odwołali. Polecam poczytać- dużo wyjaśni: banderii.waw.pl www.debowypark.fora.pl no i perełka - www.ogrodybema.com Całe szczęście że istnieje m.in. taka firma jak Atrium21. Zmieniliśmy na nią i nareszcie mamy spokój.

Gość mieszkaniec wawy
My korzystamy z usług A21 od kilku lat (zmieniliśmy z innego) i poza kilkoma małymi nieporozumieniami (na osiedle przychodził co jakiś czas inny administrator) jesteśmy z nich zadowoleni. Z wcześniejszą firmą były same problemy, nierozliczanie na czas, administrator olewał mieszkańców, błędne naliczanie czynszu. Teraz wszystko jest klarowne i dla całej wspólnoty. Po rozeznaniu kilkunastu zarządców na rynku to są w czołówce. Aby tu za bardzo nie przesłodzić to tylko wspomnę że nikt nie jest idealny i kilka rzeczy można by było poprawić.

Gość Maniek100baniek
My mieliśmy u siebie Atrium kiedyś. No i nie sprawdziła się współpraca. Nie twierdzę, ze to zła firma, ale akurat osoba do ans oddelegowana zupełnie nie radziła sobie z zadaniami. Może na innych osiedlach jest lepiej, nie wiem. A o Statusie to zapomnijcie :) Już szeroko się o nich w sieci rozpisywali jak to sobie na jakimś osiedlu podwyżki dawali tuż przed usunięciem ich :)

Gość gość
jeżeli ktoś z Was jest z województwa śląskiego to mogę polecić http://www.domena.gliwice.pl/ mam porównanie z poprzednim zarządcą, teraz jest dużo lepiej, są bardziej zorganizowani

Gość gość
Lool serio z tymi podwyżkami ? hehe w necie jest sporo takich rzeczy, ja jakoś nie mam negatywnych doświadczeń z Statusem a mam z nim do czynienia już 2 rok mniej wiecej jako lokator oczywiście :)

Gość Małgosia Woźniak
A tak w ogóle to poszukujemy dobrych ludzi aby sfinansowali nam wykończenie naszych domów Za jakiś czas podam nr konta :)

Gość gość
u nas we wspolnocie dziala status i wszystkie ich dzialania sa przejrzyste. Nie ma zadnych przekretow, budzet jest zawsze jasno przedstawiony. W razie pytan zawsze mozna do nich zadzwonic i sa chetni do pomocy. Do tej pory nie mielismy z nimi zadnych problemow

Gość gość
Powiem szczerze,ze gdzies obila mi się ta nazwa o uszy, ale niczego konkretnego się nie dowiedziałam, my od jakiegos czasu współpracujemy z firma http://www.lidar.pl/ i naprawde wkoncu zaczynamy się Cieszyc, ze należycie ktos dba o mieszkańców i osiedle - bardzo dobra organizacja, spore doświadczenie (wiec nie sa swiezakami) polecam!

Gość Tomislaw
Nie polecam. Może i przykładają się do pracy ale drodzy w cholerę.

Gość gość
nie wiem co to za nowa moda z tymi zarzadcami nieruchomosci. U mnie dziala spoldzielnia sbm jednosc http://www.sbmjednosc.com.pl/ i nie bylo potrzeby wprowadzania zadnych zmian. Swietnie sobie radza, co troche robia cos z bolkiem - widac ze nie wyrzucaja pieniedzy w bloto

Gość prosta historia
nie znam Atrium. z warszawskich zarządców znam wspominanną już wcześniej firmę status nm. ale z zupełnie innej strony. owszem, słyszałam, że mieli trudności w innych wspólnotach, ale u nas, na woli, wszystko jest tip top. co najważniejsze, firma angażuje się w różne inicjatywy mieszkańców, a nawet sama przedstawia różne projekty. co podobno rzadko się zdarza takim dużym zarządcą (na ogół podbno robią niezbędne minimum).

Gość gość
:)to tego nie da sie wytlumaczyc w ogole chyba ale nie wiem o co chodzi 555 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość A_juz_tam
Z Atrium 21 jest chyba tak jak zawsze z dużymi firmami. Idą na ilość klientów a nie jakość. U nas jak weszli to obiecywali wielkie oszczędności, sporo zmian, nowe rozwiązania. Skończyło się na tym, ze płacimy więcej za de facto gorszej jakości usługi.

Gość gość
duża firma to nie zawsze kłopoty. my też zmieniliśmy na większego "gracza", czyli statusa. i była to zmiana na lepsze. także wszystko jest względne :)

Gość sametrojki
@A_juz_tam No nie ze wszystkimi dużymi firmami tak musi być. My mamy Lux Dom (spora firma na rynku warszawskim) i nie mamy z nimi żadnego problemu. Ale mieszkałem też na osiedlu zarządzanym przez Atrium i mimo że rewelacji nie było to dawali radę. Trafiliście najwidoczniej na jakiegoś matoła za przeproszeniem :)

Gość MieszkoMieszko
Mieliśmy Atrium u siebie i niestety współpraca nie była najlepsza. Starali się, ale na staraniach się kończyło. Nie mówię że to zła firma, ale my akurat nie mieliśmy szczęścia z nimi

Gość gość
Mi szczerze mowiac najbardziej się podobalo mieszkanie na osiedlu kiedy zarzadca był www.lidar.pl

Gość Gnom00001
Ja mogę polecić Intacto. A. Olszewski Zarządzają już 3 rok i jak na razie większych problemów z nimi nie ma. A wiele spraw udało się załatwić

Gość Margoo26
Na moim osiedlu zarządca wspólnoty została firma www.progresline.pl Zmieniło się na lepsze, bo wcześniej niektóre osoby nie chciały współpracować we wspólnocie... Odkąd oni zarządzają wszystko udaje się ustalić lepiej i szybciej.

Gość JurekOgorek
Nie polecam tego zarządcy. My ich się pozbyliśmy. Pan od nich bardzo niemiły w kontakcie był, nic nie można było załatwić.

Gość jaroslawpe
Może akurat nie w temacie Atrium bo z tą firmą nic nie miałem wspólnego, ale skoro się poleca i nie poleca tu inne firmy to dam swoje 3 grosze. Bardzo mocno chciałbym odradzić usługi firmy Admus, która to bardziej działa na zlecenie dewelopera (od niego dostaje każde osiedle) niż mieszkańców. Ile my się z nimi nawalczyliśmy to głowa mała. W końcu, po długich staraniach ich się pozbyliśmy.

Gość kamila95
W moim bloku korzystają z usług firmy Progresline. Jako mieszkaniec jestem bardzo zadowolona z ich działalności, profesjonalnie zajmują się zarządzaniem całą nieruchomością.

Gość gemters
Tylko tak dla porównania - https://integrummanagement.pl/ Nigdy nie koncentrujcie się na jednej firmie - to słaby pomysł. Uwierzcie mi, że wybór osoby, która nie ma odpowiedniego doświadczenia, może się skończyć wyłącznie źle.

Gość Heca
To ja mam ciekawostkę a propos Atrium 21. Chodzą słuchy, że żadnej z administrowanych przez siebie wspólnot nie poinformowali na zebraniach w marcu, że właśnie cała grupa firm (Atrium 21 i wszystkie powiązane) zostały sprzedane litewskiej grupie kapitałowej City Service. W ten sposób klienci Atrium 21, Concierge i Gerente dołączyli do wspólnot przejętych przez tą grupę po Zespole Zarządców Nieruchomości Wojskowej Agencji Mieszkaniowej – zapewne z poziomem usług godnym wielkiej płyty stanowiącej większość ich nieruchomości. To będzie ciekawy eksperyment. Litwini są zainteresowani obrotem, oferują niskie ceny, a jakość – Atrium 21 nigdy nie miało najlepszej, ale czasem się starali. Teraz pewnie będzie jak w WAMie i komunałce.

Gość Atrium 21
Szanowny Panie, dziękujemy za tak pogłębione zainteresowanie Atrium 21, powodowane zapewne troską o dobro naszych Klientów. Rzeczywiście, City Service zainwestowało w Parama Group, spółkę, do której należą Atrium 21, Concierge - Zarządzanie Nieruchomościami i Gerente – Serwis Nieruchomości. Jednym słowem to nie Atrium 21 ma nowego właściciela, lecz Parama Group, spółka holdingowa. Informacja na ten temat jest jawna i została przekazana do mediów, czego potwierdzeniem może być ten artykuł: http://eurobuildcee.com/?page=news&id=23350. Zmiana udziałowca w spółce holdingowej nie ma wpływu na jakość świadczonej usługi dla mieszkańców obsługiwanych przez Atrium 21. Bez zmian pozostają nie tylko nasze standardy, ale i nasza struktura: ci sami ludzie będą wykonywali dla Państwa tak samo dobrą pracę. Zarządy spółek również pozostają bez zmian. Jednakże dołączenie do Grupy City Service to nowe możliwości inwestowania w rozwój, których nie posiadają inne spółki na rynku. Silny partner to silniejsze Atrium 21 i w przyszłości większe zadowolenie naszych Klientów. Postrzegamy tę transakcję jako wyraz docenienia naszej dotychczasowej wieloletniej pracy i uznania dla naszej firmy oraz wszystkich spółek z grupy. Współpraca z City Service to kontakty i wsparcie na szczeblu międzynarodowym – wierzymy, że szybko zaobserwujemy skuteczne w innych krajach praktyki i pomysły, a najlepsze z nich z powodzeniem przeniesiemy na polski rynek. Z poważaniem Atrium 21