Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coreczkamamusi

alimenty na dziecko

Polecane posty

Gość coreczkamamusi

witam Mam 3 letnia córeczkę. Nie dawno rozstałam się z ojcem mojego dziecka, placi mi on regularnie alimenty. mieszkam na wiosce i nie pracuje. mieszkam u rodziców, jest to bardzo męczące i chciałabym się wyprowadzić. mam swój dom lecz nie stać mnie na utrzymanie sie w nim. chciałabym założyć mojemu byłemu sprawe o alimenty, nie dlatego ze mi on nie płaci lecz mając przyznane sądownie alimenty bede mogła starać się o zasiłek rodzinny i o pomoc dla samotnej matki. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć ile kosztuje mniej więcej założenie takiej sprawy i jak długo trwa ten proces?

Gość k do kc
tu juz nie wymyslaj..i pewnie jeszcze bedziesz chciala wiecej kasy..ciesz sie ze ci koles placi bez problemu, wzielabys sie do roboty,

Gość coreczkamamusi
każdego dnia w samo południe otwieram okno i z wielkim zapałem odgrywam hejnał mariacki wzbudzając niebywały zachwyt wsród przechodniów :classic_cool:

Gość coreczkamamusi
w takiej sytuacji kulę się panicznie w narożniku przedpokoju po czym popiskując wrzaskliwie wycofuję się z mieszkania przy okazji filuternie merdając moim kosmatym ogonkiem i spryskując sąsiadów za pomocą gruczołów krokowych

Gość nic nie kosztuje
Sprawa o alimenty jest zakładana w imieniu nieletniego i nic nie kosztuje.

Gość coreczkamamusi
dodam, że każdej niedzieli zakradam się do kurnika sąsiada przebrana za lisa i wybieram kurom jajka :classic_cool:

Gość k do kc
i ile jeszcze tej kasy bedziesz chciala, myslisz ze dostaniesz taka pomoc ze bedziesz miala na chate?do roboty..

Gość ostatnio w usa
Hola hola-jaka samotna matka? U mnie w gminie, zeby starac sie o kase dla samotnej matki trzeba przedlozyc akt zgonu ojca dziecka albo wpisac w papiery, ze ojciec jest nieznany. Cos tu, autorko kombinujesz.Masz rodzicow do pomocy, to rusz sie do pracy a od nowego sezonu zapisz dziecko do przedszkola. alimentow to tez ok.500 zl dostaniesz.

Gość mama juz kocha corcie
a jak facet ma inne zobowiazania czy inna rodzine to dostaniesz z 350 zl gora..