Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhfney

Problem z kierownikiem budowy, zna się ktoś?

Polecane posty

Gość jhfney

jak wyżej

Gość werona:)
mow jestem kierowniczką budowy:)

Gość GHAH simian raticus sBIG 666
Olej chooya yebanego! Niech se sam na siebie zapjerdala! Dzieci se niech napłodzi i niech na niego tyrają!

Gość jhfney
chodzi o to że kierownik zachorował i jest sparaliżowany po wydaniu dziennika przez jego rodzinę okazało się że w dzienniku nie ma żadnego wpisu.. Budowę rozpoczeliśmy już jakiś czas temu a pozwolenie jest ważne przecież dwa lata... Co ja mam zrobić w takiej sytuacji?

Gość naba na
o kurde a byłas w firmie tego kierownika?musisz isc do jakiegos przelozonego

Gość jhfney
ale ja go sama zatrudniałam sama go znalazłam, poprostu płakać mi się chcę... Przychodził za każdym razem i sprawdzał jak coś się przy domu robiło to był taki starszy pan doświadczony, polecony. Nikt się nie spodziewał że tak się stanie. Ale co ja mam teraz zrobić?

Gość klimka limka
idz do inspektoratu budownictwa!

Gość jhfney
najgorsze że mam zamówioną ekipę do tynkowania na początku lipca :(

Gość skąd jesteś? pomogę
?

Gość skąd jesteś? pomogę
zajrzę za pół godzinki, jak chcesz to podpowiem co zrobić ;-)

Gość tosia ktosiaaaa
no coz...chyba musisz poszukacc jakis znajomosci co znaja kierownika itd....ja tez mam problem bo moj kierownik zmarl...i dowiedzielismy sie o tym dopiero po 2 latach..jak chcemy odbiory robic;/ na szczescie jego zona sie zadeklarowala ze wypelni dziennik i przekaze go nowegu kierownikowi, tyle ze to wszystko po znajomosci jest robione

Gość wojtyla
Po pierwsze musisz znalezc nowego kierownika budowy. Wypełnienie dziennika jest obowiazkiem kierownika, a nie Twoim (Inwestora). Za nieprawidłowe wykonywanie swoich funkcji kierownik może nawet utracić swoje uprawnienia. Wydaje się, że najprostszym rozwiązaniem będzie poproszenie nowego kierownika budowy o wypisanie dziennika wstecz, podając tego powody i używając czasu przeszłego. Wpisy można oprzec na podstawie art. 75 1 Kpa (jako dowód należy dopuścić wszystko, co może przyczynić się do wyjaśnienia sprawy, a nie jest sprzeczne z prawem) np. zeznanie świadków np. jeśli to możliwe byłego kierownika budowy. Aby organ nadzoru dopuścił obiekt do użytkowania, należy w miarę możliwości odtworzyć przebieg budowy, biorąc pod uwagę wszystkie dowody w sprawie. Trzeba niestety również pamiętać o karach za wszelkie nieprawidłowości, które miały miejsce w trakcie budowy, a wyjdą na jaw w trakcie prowadzonego postępowania dowodowego. jhfney jeśli szukasz pomocy w sprawie chętnie pomożemy: www.wojtyla.net.pl Mamy dla Ciebie do dyspozycji Kierownika oraz Prawnika, którzy pomogą Ci szybko zakończyć budowę. Jeśli masz jakieś pytania proszę o telefon 694000070

Gość gość
Witam czy wie ktos może co jesli zaczolem budowe 2 tygodnie temu zrobione ławy kierownik budowy wzioł pieniadze i sie powiesil .Musze miec nowego kierownika napewno co z pieniedzmi sa do odzyskania rodzina mi napewno nie odda

Gość Paweł_pp
Witam. Też mam problem. Kilka miesięcy temu dałem mojemu kierownikowi budowy pieniądze i zniknął. Zero kontaktu. Dotarłem do jego żony, która mu zawsze pomagała w sprawach papierkowych. Wymieniliśmy się numerami… Po jakimś czasie próbowałem się z nią skontaktować i też cisza. Ewidentnie unikają kontaktu. Sprawa z odbiorem wlecze się już 5 miesięcy i nie mam żadnych wieści. Nie mam też dziennika budowy, bo on wszystko ma, więc nawet nie mogę zatrudnić innego kierownika. Co mogę zrobić? Rozważam podanie go do sądu. Czy ktoś może mi coś doradzić?

Gość gość
jezeli masz problem z kierownikiem budowy to może po prostu go zmienic, osobiście mogę polecic CI nadzor budowlany od firmy www.bi-troll.pl znaja się na rzeczy

Gość gość
W takiej sytuacji myślę, że najlepiej takiego kierownika budowy zmienić. Bez sensu płacić komuś, kto nie wykonuje swojej pracy dobrze. Także miałem taki problem. Całe szczęście znajomy polecił mi http://marekbanasiewicz.pl/ z Wrocławia. Wynająłem nowego kierownika budowy i to był strzał w dziesiątkę. W końcu trafiłem na kogoś, kto faktycznie zna się na swojej pracy.

Gość gość
A jakieś umowy dzieci podpisały? Bo nie wiem w jakim celu szukać żony. Ciężko się zapoznać z przepisami, czy jak? Aż tak głupie pokolenie rośnie? I co to znaczy, kierownik budowy? Rozumiem, że jak coś to ni zastępcy ni nic, po prostu usiąść i płakać. A do sądu nijak, bo papierka ni ma :D

Gość Paweł_pp
Chyba nie powinieneś się wypowiadać na temat posiadając jedynie częściowe informacje. Nie wiesz też nic o osobie, która zadaje pytanie. Umowa ustna też jest wiążąca a dom kupiłem w połowie budowy. Zmiana kierownika na pewnym etapie mija się z celem. Byłem raz u adwokata, który wysłał jedno pismo. Dom odebrany. Jeśli mamy problemy z kierownikiem już na starcie to bym mu podziękował. Jeśli jednak coś się sypie przed samym odbiorem to chyba warto powalczyć o swoje. W Internecie przeczytałem sporo głupot od samozwańczych znawców tematu, więc sam innym doradzę wizytę u adwokata albo radcy prawnego. Jedna sprawa różni się od drugiej. Trzeba sprawdzić opcje i wybrać właściwą dla siebie. Pozdrawiam

Gość gość
Jeśli szukasz dobrej firmy, która zajmuje się badaniami i kontrolą produkcji, to zdecydowanie polecam http://barg.pl/ , to znakomite laboratorium budowlane.

Gość gość
Pełnieniem funkcji Kierownika Budowy i Inspektora Nadzoru zajmuje się również firma www.marekbanasiewicz.pl. Dla mnie to była kluczowa współpraca, polecam więc zmianę skoro tamten się nie sprawdził, pewnie można jeszcze to odkręcić.

Witam mam problem z kierownikiem i nie wiem jak to ugryźć. W zeszłym roku byłam u kierownika z dokomentami żeby nam zrobił przerubki oraz plan adaptacji i złożył o pozwolenie wtedy jeszcze pracował w biurze w gminie. Obiecał mi że w grudniu dokumenty złoży nie zlozyl wyjechał do Stanów do córki trzeba było czekać do marca aż wróci do Pl. Wrócił dzwonił z nim rozmawiałam dokumenty skończył obiecał ze złoży o pozwolenie dalej nic prubuje do niego dzwonić teraz cisza nie odbiera telefonu. Nie wiem gdzie mieszka bo jak szłam do niego pracował w gminie. Jak odzyskać w takim wypadku dokumenty od kierownika bo nie mam zamiaru czekać jeszcze 2 lat za nim on to zrobi a też starszy Pan to i umrzeć może.. Wtedy był by kłopot bo mieszka sam. Proszę o pomoc co w tym wypadku zrobić. To tego momentu czekałam cierpliwie i wierzyłam że zrobił i wysłał kopie dokumentów bo jak prosiłam o spotkanie żeby zobaczyć jak to zrobił to że nie że zrobi kopie i wyślę a te kopie wysyła ponad miesiąc.. Czy są jakieś instytucje aby pomóc w odzyskaniu dokumentów?