Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zwiazdy

jest tu ktoś kto mieszka w UK? jade sama i troche sie boje

Polecane posty

nie wiem co i jak, mam załatwiona prace ale musze jakos tam dotrzec..boje sie ze sie na lotnisku zgubie :P

Gość już wszystko wiem
na lotnisku czytaj tabliczki to nie zginiesz

ale mjusze z lotnidska dojechac do innego miasta i tego sie boje, ze wysiade i okaze sie ze nie tam gdzie trzeba :P

Gość Snyiijd
nie bój się, jakoś sobie poradzisz. Ja jechałam zupełnie sama do Hiszpanii, z lotniska musiałam dojechac ponad 200 km i dałam jakoś radę, chociaż hiszpańskiego wtedy w ogóle nie znałam. Będzie dobrze, zobaczysz. A zasz angielski?

Znam...może nie perfekcyjnie, ale dogadam się. tylko ja ogólnie boje się sama jeździć, nawet tutaj w Polsce. Bede musiała sobie poradzić, przecież nie zostanę na lotnisku ale boje się że będze sie tam błąkała zanim znajdę odpowiedni autobus.

Gość Snyiijd
ja znasz angielski to tym bardziej nie masz powodów do obaw. Na lotnisku po prostu idź za tłumem z samolotu :) Jak nie będziesz wiedziała gdzie to zapytaj kogoś z pasażerów, 99% na trasie Polska - UK to Polacy :) Na lotnisku czy później w drodze nie obawiaj się pytać o pomoc, drogę, Brytyjczycy są uprzejmi i zawsze pomocni, nie martw się, na pewno Cie zrozumieją. Powodzenia :)

Gość To wyoraz sobie
ze nie jestes sama. Pomysl, ze ktos jest przy tobie i w myslach rozmawiaj z nim, To taki dialog ze soba. Ale to pomaga. Albo wyobraz sobie , ze Bog jest z Toba i sie toba opiekuje. Albo jakis tam Anol stoz.

Gość jhhkj
ile masz lat?

znasz angielski to czemu nie mialabys sobie poradzic? ja jechalam sama majac 19 lat to wloch a nie znalam wloskiego wogole. troche odwagi!

23 lata mam... jak zaczne ze soba rozmawiac to na lotnisku juz by czekał na mnie psychiatra :D wiem, że powinnam dac radę ale jednak się boje.

nawet jak ci jakis autobus zwieje to przeciez masz nastepny. ja sie kiedys spoznilam na autobus bo sie glupio zagadalam i mi wymienili bilet bez doplaty. takze nie ma nawet kwestii pienieznej.

a no własnie i tu mam pytanie...musze bilet teraz rezerwowac czy moge kupic tak jak u nas, w autobusie?

mogłabym kupić...tylko musiałabym zapłacić w funtach, nie wiem jak to ogarnąć..dlatego wolałabym kupić normalnie na miejscu, w kasie

jak placisz karta to ci przeliczy na funty chocbys placila zlotowkami. zreszta tylkokarta przeciez mozna zaplacic. a tak to latac po kasach.. powiem ci szczerze ze ja sama nawet nie wiem gdzie na victorri jest kasa terranovy..

o to może i masz racje...a jak kupię bilet od razu to i bede spokojniejsza. dzieki :)