Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ananananananaanan

co to jest ciaza biochemiczna?

Polecane posty

Gość ananananananaanan

czy to ciaza zwana do momentu az zarodek sie pojawi czyli jakies tam skrzepy czy to ciaza ktora potem przeradza sie w normalna ciaze o co chodzi?

Gość niusa
"Ciążą biochemiczną nazywamy wczesne poronienie, czyli obumarcie jaja płodowego i wydalenie go z ciała kobiety." Nie przerodzi się w normalną ciążę. Jest to bardzo wczesne poronienie, które może być wzięte za spóźniony okres.

Gość już wszystko wiem
a nie za karę bożą?

Gość ananananananaanan
to ja juz nic nie rozumiem, wyszly mi 2 krechy na tescie beta hcg 16 36 i 70 lekarz kazal mi przyjsc za 10dni na usg to po co? aha i biore duphaston

Gość niusa
jakie były odstępy godzinowe miedzy kolejnymi betami?

Gość ananananananaanan
2 dni i potem 4 lekarz mi cos wspomnial ze "narazie jest to ciaza biochemiczna" ja nie wiem na czym stoje:((((((((((((((((

Gość ananananananaanan
ja dopiero dzis szukam informacji na ten temat a teraz to mi psychika siadla!

Gość ananananananaanan
nie wiem dlaczego tak powiedzial albo zle sformuowal swoja wypowiedz. dzis nie pracuje wiec nie mam go jak o to zapytac. bete robilam 2 tyg po owulacji testy juz wychodza normalnie, nie mialam spadku bety hcg piersi mnie strasznie bola, nie krwawilam

Gość kadarkaaaaa
spokojnie...kiedy powinnas miec okres? kiedy robiłaś testy i bete i kiedy byłaś u lakarza? robił Ci usg? I najważniejsze ufasz temu lekarzowi w 100%???

Gość a na jakiej podstawie
lekarz Ci tak powiedział? hcg rośnie, plamień chyba nie masz, wiec nie stresuj się na zapas, ja niestety przez to przeszlam

Gość ananananananaanan
prosze napiszcie jak sie na tym znacie

Gość ananananananaanan
jestem rowno 3 tyg od stosunku. po 2 tyg robilam bete. wszyscy mowia ze jestem w ciazy ale wczesnej a lekarz( prywatna klinika) l na moje pytanie czy dzis bedziemy robic usg powiedzial " narazie to ciaza biochemiczna prosze przyjsc za 10dni" ja nie zalapalam na poczatku dopiero teraz zaczynam analizoawac i sprawdzac informacje p.s.płacze:(

Gość a na jakiej podstawie
nie powiem, że się na tym znam, ale ja miałam plamienia mimo duphastonu, na usg powtarzanym 4 razy w ciagu tygodnia nie było widac zarodka, a przyrost hcg był bardzo maly, po tygodniu odstawiłam duphaston, no i dostałam miesiaczke- to był 7-8 tydz. , a w Twoim przypadku nie rozumiem słów lekarza

Gość odpowiem i ja
Autorko,nie miałaś spadku bety ale niestety przyrost jest bardzo mały :( Nie trać jeszcze nadziei.

Gość kadarkaaaaa
internet jest jednak czasami zmorą :) a okres kiedy powinnas miec?

Gość niusa
Przyrost jest ok. Jeśli nie ma plamień i nie było usg to skąd wniosek lekarza że to ciaża biochemiczna? Coś na wyrost. A jak z twoimi cyklami? Regularne są , jak długie?

Gość odpowiem i ja
Lekarz nie chciał robić usg bo pęcherzyk ciążowy jest dopiero widoczny gdy beta wynosi około 1000 i więcej.Przy tak niskiej becie nie było sensu.

Gość odpowiem i ja
Przyrost nie jest ok.W początkowej fazie gdy wszystko jest prawidłowo beta rośnie bardzo szybko.

Gość niusa
teraz spojrzałam że drugi przyrost był po 96 a nie 72 godz. "Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu. " Poszukałam norm i o ile pierwszy był w normie to drugi za mało.

Gość ananananananaanan
owulacja byla 29/30 maj czyli 3 tyg temu . bralam od tamtej pory duphaston zrobilam po 2 tyg bete za 2 dni nastepna i teraz w pon tez.

Gość kadarkaaaaa
nie ci nie powiem, jak nie powiesz kiedy masz termin okresu i jakie masz cykle.. Beta nie jest ok. Ciąza biochemiczna - dwie kreski na tescie, ale w obrazie usg ciazy brak, potem spozniony okres. Co jest przyczyną ? niewiadomo. Teraz na usg bylo za wczesnie.

Gość ananananananaanan
leczylam sie luteina bo zawsze mialam nieregolarne okresy. data ostatniej miesiaczki to 11 maja , owulacja 29/30 maj ( monitorowana) bralam duphaston i w zeszlym tyg w wt beta 16,3 po 2 dn 36,7 a po 4 dn prawie 70. wg norm to ciaza po to te normy chyba sa:(

Gość ananananananaanan
lekarz mi dal nadzieje i nie okreslil jasno sytuacji a ja teraz nie wiem na czym wogole stoje. a ja glupia nie zapytalam. niektorzy licza bete od owulacji

Gość niusa
a lekarz widział twoje wyniki bety? Bo jeśli tak to może na ich podstawie (słabego przyrostu) stwierdził że to pewnie ciąża biochemiczna.

Gość ananananananaanan
wszystko tak sie uklada jakbym teraz musiala czekac na poronienie.

Gość ananananananaanan
to po co mi wypisal znow duphaston? czego ja mam sie teraz spodziewac?

Gość ananananananaanan
za 2tyg musze pilnie wyjechac na 6 dni za granice a ja niewiem co mam poczac

Gość niusa
beta nie służy do dokładnego określania wieku ciąży. Bo różnie to bywa. Ważniejszy jest natomiast przyrost bety. A z tym jest gorzej niestety. 3 4 tydzień od owulacji 9 - 130

Gość ananananananaanan
ja rozumiem jakby beta mi spadala a ona rosnie . to co mam nie miec nadzieji? nie miec zludzen

Gość niusa
duphaston ma dwojakie działanie -albo wywołuje okres albo podtrzymuje ciążę. Myślę że powinnaś powtórzyć betę i przekonać się jaki jest wynik czy rośnie.