Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ojej_ww

wstydliwa sprawa - TYLKO do kobiet

Polecane posty

Gość Ojej_ww

dziewczyny proszę pomóżcie mi. Przyplątała mi się jakaś infekcja chyba, mam upławy, swędzenie itp. Nie wiem czy to od antybiotyków czy dlatego, że byłam ostatnio na basenie. Pojutrze mam wizyte u GP i nie znam słownictwa "medycznego". Jeśli wiecie to plissss napiszcie mi jak będzie po angielsku: upławy, wydzielina, swędzenie itp. A może znacie jakieś maści, inne specyfiki na podobne dolegliwości bez recepty??? Głupio mi prosić o to na forum ale translator jakoś nie pomógł :(

Gość ladnadziewczyna
Pewnie załapałaś jakiegos grzybka:) dostaniesz maść i po kłopocie

Gość Dolores_
Jesli bralas antybiotyk to jest jego skutkiem ubocznym. Wiem co mowie, zdarzylo mi sie to kilka razy. Samo minie, ale jakie 4-6 dni trzeba sie pomeczyc. A lekarz niewiele pomoze.

Gość hanka skakanka
Odpowiadając: masz jakąś infekcje, grzybek. Miałam coś takiego i Gin to wyczyscil i dal mi czopki i przeszlo. Przepraszam,że się wbijam w temat, ale na innych nie potrafi mi nikt odpowiedzieć mam taki problem. Mam 166cm i wazę 65 kg. Od dwóch tygodni zaczełam mż, jem zdrowo itp. do tego fitness 3 razy w tygodniu (pilates, zumba i fitness mix) w zauważyłam,że od 3ch dni zaczęły się obcierać mi wewnętrzna cześc nóg, jedna o drugą. Wcześniej tego nie miałam, a teraz nie moge chodzić w spódnicy, bo zrobiło sie czerwone i boli;/poradźcie proszę;/

Gość Ojej_ww
też podejrzewam, że to od antybiotyków, nie brałam żadnych osłonowych. Ale chodzi mi o te słówka, nie mogę znaleźć, proszę jak znacie to napiszcie. Znam w miarę angielski ale nie wiem jak wytłumaczyć lekarzowi o co mi chodzi

to się nazywa thrush, vaginal thrush albo vaginal yeast infection, nawet w głupim bootsie czy pharmacy kupisz na to maść za ok 5-10 funa albo globulke dopochwowa - jedna, ktora to leczy. Składnikiem podstawowym leczącym to, jest clotrimazol. W bootsie na necie zobacz w produktach wpisz thrush i wyskoczą ci leki na to. http://www.patient.co.uk/health/Vaginal-Thrush.htm Termin = 21 Styczeń :)

swelling - obrzęk burning - palenie itching - swędzenie Nie wiem co tam jeszcze cię gryzie, wypisz w punktach objawy to ci szybko przetłumaczę.

Gość Ojej_ww
objawy mam takie: wydzielina (upławy) w kolorze żółtym, swędzenie i pieczenie, aż głupio to opisywać

Spokojnie, ja też to miałam. 80% kobiet łapie to przynajmniej raz w życiu. I jak już mówiłam, nie musisz iść do GP żeby coś ci dał na to wystarczy kupić maść ( thrush cream) w bootsie czy pharmacy, albo tą globulkę. Popatrz. Napewno od lekarza dostaniesz to samo, tyle tylko że za darmo bo z recepty. http://www.boots.com/webapp/wcs/stores/servlet/EndecaSearchListerView?storeId=10052&langId=-1&catalogId=11051&stReq=1&searchTerm=thrush&newDepSearch=&x=0&y=0#container żółtawa wydzielina- vaginal yellow whites swędzenie - itching pieczenie- burning A jak będziesz w Polsce, to kup sobie clotrimazolum maść. za 3-5 zł. I na drugi raz czy w razie jakiś swędzeń czy w razie co, to smaruj nią. :)

wydzielina: discharge (mozesz dodac kolor przed) swedzi: itchy jesli nieprzyjemnie pachnie: smelly

Gość Ojej_ww
wielkie dzięki Keerah :) bardzo mi pomogłaś. Masz rację, pewnie GP przepisze to samo. Jeszcze raz bardzo dziękuję :)

Gość Ojej_ww
MalaOsa, Tobie też dziękuję, zaraz pójdę do Bootsa i kupię te maści i globulki :)

Gość jahsjaajah
Wazne jest to żeby potem kilka dni a najlepiej tydzień nie współżyć bo się może nawrócić.

Na takie sprawy polecam tylko lizol ze spirytusem,efekt murowany. Pozdrawiam

Gość triu
ja sobie kupuję globulki vagical i masc clotrimazolum :) 3-4 dni i po infekcji sladu nie ma :) tylko to w pl, nie wiem czy u Ciebie tez takie maja :) ja lapie grzyba tak co 2 mce przed okresem wiec jestem juz specjalistka :P tylko nie uprawiaj sexu z tydzien po wyleczeniu bo faceta zarazisz i potem znowu od niego zalapiesz ;)