Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tabletka4563

Test wykaże ciąże? Pomocy!

Polecane posty

Gość Tabletka4563

Biore tabletki antykoncepcyjne od 2 miesięcy. Jednak w tym miesiacu troche chorowalam. Najpierw byla grypa jelitowa podczas ktorej bralam smecte, zazwyczaj 2-3 godziny przed wzieciem tabletki , po tabletce nie mialam juz zadnych rewolucji zoladkowych i tak przez 3 dni. We wtorek wzielam ostatnia saszetke smecty a w srode uprawialam seks z narzeczonym. W srode rowniez zlapalo mnie mocne przeziebienie wiec wzielam theraflu i potem przez 3 dni gripex max. Od ostatniego stosunku minelo 13 dni wiec dzis zrobilam test ciazowy quick vue z porannego moczu. Wynik negatywny. Moge mu wierzyc?

Gość katarynka21
test wykonany w dniu miesiaczki daje prawidlowy wynik

Gość Tabletka4563
Do miesiączki mam jeszcze 6 tableteczek więc nie wiem czy przy przyjmowaniu antykoncepcji hormonalnej też powinnam do niej czekać?

Gość katarynka21
zrob bete z krwi bedziesz miała pewny wynik :) kosztuje ok 20 zl w laboratorium i wykaze ciaze nawet kilka dni przed miesiaczka

Gość Tabletka4563
Ponawiam pytanie. Czy po 13 dniach otrzymując wynik negatywny jest on już na tyle wiarygodny , że mogę byś spokojna czy powinnam powtórzyć test?

Gość Tabletka4563
Przecież kiedy miałabym zrobić test w dniu spodziewanej miesiączki byłby to 19 dzień.

Gość katarynka21
no i co z tego ? Ja zawsze czekałam 25 dni szlam na bete i mialam spokoj.Nie wydawałam kasy na testy które mogą sie mylić.

Gość onawiecomowii8787
13 dzień od stosunku to za wcześnie, nie jest wiarygodny. Do samego zagnieżdżenia może dojść między 7-10 dniem, najbardziej czułe testy wykrywają bodajże 6 dniową ciążę, więc dodaj jedno do drugiego, zrobiłaś za wcześnie. Powtórz jeśli w 7 dniowej przerwie nie dostaniesz krwawienia z odstawienia.

z testami roznie bywa.moze sie mylic a moze byc wiarygodny...znam rozne przypadki,kolezance wyszedl pozytywnie,zrobila 2dni pozniej bylo negatywnie takze ja testom nie wierze,poszlabym na bete ,dla mnie to czarno na bialym i wykaze wczesniej niz test

Spokojnie czekaj do przerwy lub tabletek placebo. Jeśli krwawienie się nie pojawi wtedy powtórz test.

Gość Tabletka4563
Problem w tym, że ja biorę qlaire a te tabletki mają to do siebie, że krwawienie nie zawsze występuje...ale test powtórzę.

Gość HuHuHuHuHuuu
Test wyjdzie ci wiarygodny w dniu spodziewanej miesiączki, a najlepiej 3 dni po.

"Test wyjdzie ci wiarygodny w dniu spodziewanej miesiączki, a najlepiej 3 dni po." Nie w przypadku brania tabletek antykoncepcyjnych. :o 🖐️

Gość HuHuHuHuHuuu
Nie w przypadku brania tabletek antykoncepcyjnych Coooooooooooo? A wtedy niby kiedy :) Mi wyszedł 2 razy w dniu spodziewanej miesiączki :D 🖐️

Jeżeli kobieta nie przyjmuje antykoncepcji hormonalnej wówczas przyjmuje się, że do owulacji dochodzi na 14 dni przed miesiączką i mniej więcej w tym czasie dochodzi do stosunku, który mógłby prowadzić do ciąży, dlatego test jest wiarygodny w dniu spodziewanej miesiączki lub później, bo mija 14 dni od stosunku. Podczas przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych do owulacji może dojść w dowolnym momencie w zależności od tego kiedy wystąpi sytuacja zmniejszająca ich skuteczność. A krwawienie, które występuje podczas przyjmowania tabletek nie jest miesiączką. Żeby test (z sików) był wiarygodny musi minąć przynajmniej 14 dni od stosunku.

Gość yyyhmyyy
To w przypadku niestosowania tabletek cykle są najczęściej nieregularne i dopiero wtedy można zgadywać kiedy ta owulacja faktycznie jest, podczas stos. tabletek cykle sa uregulowane, więc ta taoria jakaś dzika jest.

Gość Perw mobilna
yyyhmyy-nie znasz sposobu działania tabletek antykoncepcyjnych czy nie znasz schematu działania testów ciążowych? Bo nie wiem co mam Ci tłumaczyć? :classic_cool:

Gość Perw mobilna
Zobaczę, ale dopiero jak dojadę do domu.