Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vink

Ciaza

Polecane posty

Gość Vink

Kochane, moze Wy mnie wesprzecie, pocieszycie, bo mi juz chyba pozostal tylko placz...Otoz mam 28 lat, maz konczy w tym roku 34. Oboje bardzo pragniemy dziecka...Ale niestety od jakiegos czasu staramy sie o dzidziusia i...NIC! Zanim zaczelismy starac sie o dziecko, bylam u lekarza, ktory powiedzial, ze dopiero w momencie jak po roku staran nadal nie bede mogla zajsc w ciaze, musimy oboje wrocic do Niego na badania na plodnosc, albo jeszcze cos innego. W obecnym momencie staramy sie o dzidziusia juz ponad pol roku i jak do tej pory nic...ja dwoje sie i troje, kupilam testy na pomiarke dni plodnych, w aptece rowniez kupilam swego rodzaju specjalne witaminy/pigulki, ktore maja powiekszyc szanse na zajscie w ciaze....Strasznie mnie to zdolowalo, bo zaczynam miec czarne mysli, ze moze nigdy nie bedziemy mogli miec dzieci. Chcialam Was kobietki zapytac, czy u Was tez, ze tak sie brzydko wyraze, "szlo jak po grudzie"? Moze ktos mnie wesprze psychicznie...

Ja bym radziła wyrzucić te testy i wrzucić na luz. Często jest tak, że kobieta nie może zajść w ciążę przez nerwy i staranie się aż za bardzo, stres ma na to bardzo duży wpływ. Uprawiajcie seks bez zabezpieczeń ale wtedy kiedy macie na to ochotę a nie z kalendarzem i zegarkiem w ręku żeby akurat trafić. Takie moje zdanie.

zgadzam się z grejs, my tak żyliśmy 2 lata z kalendarzem w ręku, prawie przez to wszystko nie rozpadło nam się małżeństwo bo ja o niczym innym nie potrafiłam myśleć, później zrobiliśmy pauzę a jak pogodziliśmy się z tym oboje, że zostało nam żyć we dwoje to udało się :) życzę szczęścia :)

[zgłoś do usunięcia]grejs keli nio niestety po roku czasu dobrze bylo by zeby autorka zrobila badania tez mi sie na poczatku wydawalo ze to stres nerwy psychika a jednak okazalo sie ze to nie psychika wtzucilismy na luz a ciazy jak nie bylo tak nie bylo i robilismy liczne badania i nie bez powodu sie nie udaje wiec autorko dobrze bylo by zrobic na poczatek badania hormonale a faceta wysłac na badanie nasienia lepiej sie upewnic niz potem czekac nie wiadomo jak dlugo

Gość Vink
Dziekuje Wam za zainteresowanie moim tematem:) Moze rzeczywiscie sobie wkrecam i powinnam wziasc na luz:)

Gość beqwsa
No są różne podejścia, ale realnie rzez biorąc 6 miesięcy, to nie jest jeszcze dużo, jak coś ostro wyliczasz nie mając a tym wprawy, to prawdę przez taki czas można nie trafiać...Ja osobiście uważam, ze seks co dwa od jakiegoś 8 dni cyklu i powinno być dobrze...A jak się mocno niepokoisz, to możesz zrobić badanie podstawowych hormonów, mąż nasienie zbadać...tylko że mas kobiet przy jakiś nieprawidłowościach małych hormonalnych i tak zachodzi w ciążę, a taka wiedza że jednak coś nie tak może jeszcze dodatkowo obciążać...

Gość Vink
@Paula_30, czyli zakladam, ze Wam sie jeszcze nie udalo:(

my tez szlelismy na mysl o dziecku kazdy okres to byl niesamowity bol i placz. czulam sie kompletnie bezuzyteczna, ale nie szlam do lekarza bo sie balam ze wykryje jakies raczysko i powie mi wprost ze dzieci nie bede miec i tak mijal miesiac za miesiacem, kolejne okresy. az w koncu stwierdzilismy ze jednak moze lepiej poczekac z dzieckiem ze jeszcze nie teraz... no i wlasnie jestem w 4 tyg ciazy. a staralismy sie rok. wrzuc na luz autorko

Gość Vink
@Kasia, bardzo Ci gratuluje!

Gość beqwsa
nam sie równo po roku udało, i szok po ciąża pozamaciczna- przyczyna nieznana, później z jednym jajowodem w 3 cyklu starań się udało i dziś już 25 tydzień ciąży :)

Gość Vink
@Paula_30, przepraszam Ciebie bardzo, ale mieszkam za granica i co to jest ten IUI?

kazdy pisze wrzuc na luz ale nie kazdemu to pomaga bo gdy sa problemy zdrowotne to niestety jak pisalam mi sie tez wydawalo ze glowa no ale jednak nie glowa i az tyle zeszlo autorko lepiej zrobic podstawowe badania i miec pewnosc a najleppije to badanie nasienia sama po swoim przykladzie wiem jak to jest czasem luz pomaga ale czasem nie udaje sie bo sa ku temu powody

Gość Vink
@Paula_30, dziekuje Ci bardzo za informacje. Chcialam sie jeszcze tylko zapytac, jak psychicznie sie czujesz/czujecie?

Gość beqwsa
paula, ale jak to jest dopiero 6 miesięcy, to bardzo możliwe, że to tzw. blokada psychiczna...różne są podejścia, niektórych badania wczesne mocniej stresują niż same starania, a czasem odwrotnie uspokajają...

Vink jak sie czuje hmm ciezko to opisac komus kto przez to nie przechodzi daje rade mam inne podjescie do tego jestem juz przwyczajona i nauczylam sie cierpliowosci i wiekszego dystansu do tego i mam wiecej pokory bo bym nie dala rady pschychicznie nie raz wylam do poduszki kiedys wieczorami czasem tez sie to zdarzy ale dalej wierze ze w koncu sie uda bo cóz mi zostalo walcze dalej po nie udanej IUI podnioslam sie i walcze nie ma latwo czasem sa momenty ze sie odechciewa ale najgorszej sie poddac i bede za dwa miesace znow sie przygotowywac do kolejnej próby zabiegu