Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NEgatywnyTyp..

Muzyka rockowa

Polecane posty

Gość NEgatywnyTyp..

Czy tylko ja mam wrazenie,że muzyka rockowa się skończyła?cieżko jest wymienić dobra płytę wydaną w 21 wieku,gdzie te czasy,gdy w jednym roku wychodzily płyty takie jak Rage Against the Machine ,Angel Dust czy Dirt??Co sie dzieje się?

Gość jeronimo 38
dla mnie jesli chodzio pl zespoly to tylko manaam i reszta daleko w tyle :)

Gość NEgatywnyTyp..
O tym wlasnie mówie,kiedy manaam nagrał ostatnio dobra płyte?oczywiście przed odejściem Jackowskiego.

Gość Rozumiejący temat
Wszystko się zmienia, style muzyczne także. Sinatra narzekał,że rock&roll wypiera swing. To samo było z jazzem, przepadł jak pojawiły się bardziej taneczne rytmy. Trudno sobie wyobrazic, zeby ktos mial pomysly i werwe podobna do tej jak był w młodym wieku.

Gość NEgatywnyTyp..
No tak,ale lata 60,70,80,90 to wysyp setek świetnych płyt,czy teraz doswiadczamy końca porzadnej muzy?Ja doszedłem do takiego punktu,ze nawet nie słucham nowych płyt np. slayera czy pearl jamu,bo wiem,że będzie to co najwyzej średniawka.

Gość Rozumiejący temat
Niestety tak jest i nic juz tego nie zmieni. Nie ma dzisiaj zespołów o któych ludzie będą mówić za 20 lat. Posiadam wiele ważnych oryginalnych płyt z okresu który wymieniłeś. Dziś ludziom wystarcza ściągnąć ulubione kawałki na kompa i nie dostrzegają różnicy jakości, bo ważne jest dla nich ,że coś gra. Rynek to zauważył i dlatego obecny zalew rozmaitej maści dj-ow, ktorych kazdy kolejny numer brzmi bardzo podobnie, a wystarcza jedynie zaproszenie do wspolpracy popularnego wykonawcy.

Gość nudy
ale masz problem... sluchaj starych kawałków tak jak ja. w muzyce cudowne jest to ze nie umiera i mozesz sobie sluchac wszystko, czego dusza zapragnie

Gość diamentowakolia
a IRA, Nickleback, Linkin Park, Evanescence?? gothic rock: Within Temptation?? Ja mogłabym wymieniać bez końca

Gość diamentowakolia
chyba, że według ciebie to kiepska muzyka

Gość Rozumiejący temat
diamentowakolia Nie chce niszczyc twojego swiatopogladu,ale wymienilas zespoly ,ktore mialy jakis wplyw na upadek gatunku o ktorym pisal negatywnytyp:)

Gość nudy
według mnie tak ....zwłaszcza linkin park ale to moje zdanie. chyba slucham mocniejszego brzmienia

Gość jakzwyklle
IRA nagrywa teraz takie teksty, że moje uszy wstydzą się tego słuchac. To ma byc MUZYKA a nie śpiewanie harlekinów

Gość NEgatywnyTyp..
nudy Niektórzy mają problem na jaki kolor włosy zafarbować a inni czemu Lato nie zrezygnował.Ja mam taki,że słuchając prawie 20 lat tej pięknej muzyki doszedłem do wniosku,że zjada własny ogon. Rozumiejący temat Coś w tym jest,kiedyś kupowało się jedną kasetę na miesiąc i znało się ją na pamięć,teraz dziennie można miec 100 płyt sciągniętych z neta.Może to też problem podchodzenia do muzyki,jak sie ma do niej łatwiejszy dostep ona powszednieje.

Gość diamentowakolia
możliwe że jestem za młoda i wychowana na muzyce właśnie linkin park (meteora to była moja pierwsza płyta z rockowym brzmieniem) dla mnie to właśnie oni stanowią podstawę...ostatnio płyta im bardzo nie wyszła ale zdarza się...

Gość NEgatywnyTyp..
diamentowakolia Powiem tak,gothic rock jak najbardziej tak,ale w wykonaniu Type o Negative,sister of Mercy czy stary Tiamat,te które wymieniłaś z gothic chyba niewiele mają wspólnego.A co do Iry to nagrali fajną płytę,nazywała sie znamie:)

Gość NEgatywnyTyp..
jeronimo 38 Tam metale siedzą,ja raczej siedze w rockowych klimatach;)

Gość a na RHCP
ktoś się wybiera? Szkoda, że bez Johna, ale ja idę :)

Gość nudy
mniej pretensje do muzyków....to oni najpierw tworza dobrą muzyke a później zmieniają ja na gorszą bo nie mają pomysłu chcą sie sprzedać byc bardziej lubiani. a jest tyle nieznanych dobrych kapel ktore w tym pomylonym kraju nie mogą sie wybić ....to smutne

Gość diamentowakolia
within temptation określany jest jako gothic rock lub metal symfoniczny zależy która płyta

Gość uwaga pedauuuuuu
diamentowakolia To spróbuj znaleźć sobie podwaliny muzyki rockowej. Gdzieś tak od poczatku lat 60-tych i potem pnij sie systematycznie w gore. Nie spodziewasz sie ile fajnych kawalkow jest do odkrycia. Rozumiem twoje podejscie bo tez bedac mlodym sluchalem glownie tego co mial w swej dyskografii moj starszy brat. Odkrywalem wszystko samodzielnie. Dzis juz trzy dyszki na karku i mam wrazenie ze nic juz mnie nie zaskoczy:) jeronimo38 - mnie tez z czasem wycisza sie gust hehe

Gość NEgatywnyTyp..
RHCP gdzie i kiedy grają? I tak w sumie bym nie poszedł,poza Give It Away czy soul to squeeze nie grają zadnych starych wałków niestety.I są oni też jednym z powodów dlaczego napisałem ten topic.

Gość a na RHCP
27 lipca na Bemowie w wawie

Gość nudy
ehhh....to nie dla mnie

Gość gość
ja osobiscie uwielbiam muzykę rockową. Ostatnimi casy zostałem fanem zespołu Arshenic.

Gość gość
Jak pierwszy raz zobaczyłem na https://www.facebook.com/events/2058040481074657/, że The Wall jakiś zespół robi po polsku to trochę nie mogłem uwierzyć. Wróciłem do tematu niedawno, poczytałem o tym zespole i musiałem kupić bilet, bo czegoś takiego nie przegapię, a w sumie od ponad dziesięciu lat uważam się za fana Pink Floydów. Różne covery słyszałem, ale tak dobrych po polsku nigdy.