Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pastelowa21

Słabe włosy- mocne paznokcie

Polecane posty

Gość pastelowa21

Hej dziewczyny, prosze poradźcie mi coś. Może któraś z was miała już taki problem. Od bardzo długiego czasu wypadają mi włosy i to nawet dość mocno. Wszędzie piszą o słabych włosach łacznie z lichymi paznokciami. A u mnie one są długie i dość mocne! Dlatego też nie podejrzewam niedoboru witamin i skł. mineralnych, chociaż może się mylę.? Mam zamiar iść do lekarza, jednak aktualnie jestem wypłukana z pieniędzy i pójdę dopiero za ok. 3 miesiące. Ale do tego czasu wyłysieję... PS: o włosy dbam, więc to nie powód złej pielęgnacji.

Gość limetkowa
idz na poczatek do endokrynologa i dermatologa. moze masz jakas chorobe skory glowy, albo chora tarczyce... tez mam mocne paznokcie, ktore rosna mi w zabojczym tempie, ale wlosy mam bardzo slabe, w ciagu paru lat stracilam okolo 70% mojej niegdys bujnej czupryny...

Gość pastelowa21
A miał ktoś z was robione badanie na TSH?

Gość kruczens
Kwestia kosmetyków. Ja miałam podobnie. Mocne paznokcie, pewnie dzięki odżywce New Nails i słabe włosy. Teraz znalazłam również dobry szampon, więc i ten problem wyeliminowałam. A paznokcie cały czas mam tak samo dobrze utrzymane jak kiedyś ;-)

Ja takiego badania nigdy nie miała robionego, ale może bardziej dbasz o włosy niż paznokcie ja tak robiłam i paznokcie miałam bardzo zniszczone ale teraz dbam o włosy i paznokcie i wszystko jest ok.:)

Gość pastelowa21
O paznokcie nie dbam w ogóle...

Gość kamelia s.
Włosy mam takie sobie, ale za to moje paznokcie są naprawdę utrzymane na odpowiednim poziomie. Zresztą długo i ciężko pracowałam nad tym, aby wyglądały tak, a nie inaczej. Odżywka New Nails przy tym się doskonale sprawdziła - nie zamierzam przerywać korzystania z niej ;-)

Gość gnarfa
Moje paznokcie są dobrze utrzymane, ale ja naprawdę o nie dbam. Korzystam z odżywki new nails. To w zasadzie przy niej udało mi się je doprowadzić do należytej kondycji. Wcale to jednak nie było takie proste. Starajcie się nie odpuszczać pielęgnacji. Bez odpowiedniej dbałości nie utrzymacie paznokci w dobrej kondycji.

Gość kulkaop1
Wypadanie włosów jest strasznie problematyczne wiem sama po sobie jak zawsze jesienią znajduje w wannie i na szczotce całe pukle włosów. Zawsze w tym okresie najlepiej działa na mnie Vitapil.

Gość Boooth
Na włosy polecam Elastabion Floslek, cudowna pomoc na moje beznadziejne włosy

Gość gość
Jak dla mnie najlepszy jest znany od lat biotebal, który jest lekiem i ma dużą dawkę biotyny w składzie. Uratował mnie sześć lat temu, kiedy po ciąży włosy mi wypadały garściami i ratuje mnie za każdym razem, gdy mm kłopot z włosami.

Gość vijoo
A ja regularnie stosuję http://oeparol.pl/ i jeżeli nie znaliście tego suplementu diety to polecam o poczytać o jego właściwościach tez swojego czasu mi włosy wypadały, łamały się, ale teraz jest już zupełnie inaczej :-)

Gość gość
Ja o paznokcie w ogole nie dbam a sa tak mocno ze czasami nie musze siegac po srubokret;) Wlosy mam natomiast cienkie I humorzaste i tak jakby nic nie da sie z tym zrobic. Roznych rzeczy probowalam, wlacznie z konsultacjami lekarskimi i drogimi badaniami. Obecnie jestem na etapie ze jak ksiaze William lysieje I nie we w stanie tego zatrzymac Tzn ze najlepiej robic co sie w miare rozsadku I akceptowac ze jest jak jest. Ciesze sie ze w koncu uwolnilam sie od tego ciaglego zmartwienia o a wlosy. Jedni sa tacy drudzy tacy

Gość gość
polecam pellaadin theraphy z molecular project silny preparat na włosy , skórę orzeznaczony jest też po farmakoterapii . polski produkt

Gość gość
Dla mnie biotebal jest najlepszy, ma największą dawkę biotyny i dlatego działa skutecznie. Na paznokcie zawsze pomaga mi kąpiel w ciepłej oliwie z oliwek lub oleju kokosowym. Paznokcie nie lubią przesuszania.

Gość gość
Coś w tym musi być, brałam biotebal przez ostatnie dwa miesiące, ponieważ moje paznokcie pozostawiały wiele do życzenia, nie wspominam o włosach. Opłaciło się.

Gość gość
elastabion Floslek, super sprawa.