Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewka85772

czy warto studiować historię?

Polecane posty

Gość ewka85772

Mam problem z decyzją co do kierunku studiów.. zawsze interesowała mnie historia, ale czy po tym dostanę jakąś w miarę dobrze płatną pracę?? Najgorsze, że nie wyobrażam sobie studiować niczego innego :(

Gość numerowaaa
Ja studiowalam historie w Polsce i bardzo fajnie mi sie studiowalo, niestety w moim przypadku byla to troche strata czasu, niz zbobywanie przydatnych wiadomosci. Jedyne co zdobylam to tytul magistra, no i studiowanie przedmiotow humanistycznych zawsze poszerza Twoje horyzonty i wiedze ogolna, jesli chodzi o prace to historia na nic mi sie nie przydala, bo pracuje w telekomunikacji i zaluje, ze nie studiowalam czegos bardziej technicznego, mialabym teraz o wiele lepsze pieniadze.

Gość ewka85772
tak myślałam.. Nie wiem co robić :((

Gość grenadka
jak to, co robić? najpierw pójśc na studia, które w przyszłości zapewnią ci godne życie, a później zająć się swoimi pasjami - np. studiowaniem historii - dla przyjemności, bez napinania się.

Gość ewka85772
to chyba jedyne rozwiązanie ;)

Gość no to ja odpowiem
nie trac swojego czasu!!ja stracilam 5 lat na te studia!! teraz studiuje ekonomie i zaluje ,ze nie zrobilam tego wczesniej!!

Gość ewka85772
smutne jest to, że nie można robić tego co się lubi naprawdę tylko trzeba się zastanawiać nad tym ile się potem zarobi.. ale taka jest rzeczywistość, nie chcę potem nauczycielskiej pensji.. może po prostu wezmę 2 kierunki, historię fakultatywnie