Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zunna

Do Pan, ktore wiedza cokolwiek o ktg...Zdjecie.

Polecane posty

Gość zunna

Dziewczyny, strasznie sie martwie i nie wiem co robic, chociaz juz jestem nieco pocieszona. Bylam wczoraj w szpitalu, gdyz odczuwalam stawianie sie brzucha. Chcialam aby sprawdzili mi szyjke, zamiast tego zrobili mi ktg. Wiekszosc badania byla ok, ale raz pojawil sie spadek tetna do 100, trwal kilka sekund, od razu zaczal wzrastac. Po kilku minutach tetno skoczylo do 170. Dostalam wydruk, lekarka powiedziala, ze na razie jest ok, ale jak chce to moge zostac na obserwacji. Zdecydowalam, ze skoro jest ok, to wole polezec w domu i pojechalam - oczywiscie zrobilam najgorsze co moge, bo zaczelam czytac o ktg i wyczytalam , ze nie powinno byc spadku do 100. Nie wiem teraz co robic. Mial ktos taki przypadek? Jechac dzis znowu na ktg? Brzuch juz praktycznie sie nie stawia...Skurcze na ktg nie byly widoczne, wiec ok. Moze ktos sie zna i wyczyta cos sensownego z tego zdjecia? Wiem, ze powinnam zaufac lekarzowi, ale to malenkie miasteczko i szpital do dupy, tu zawsze wszystko jest ok, bo po co robic sobie problemy... Zdjecie mozna powiekszyc: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b284b0fed91cc12.html Jechac dzis znowu na ktg? Powiedza ze nienormalna jakas jestem...

Gość zunna
Podnoszę.

Hej:)Ja co prawda już mam córcię przy sobie i może łatwo mi pisać, ale miałam też na bodajże przedostatnim ktg że tętno spadło do 100 i nic się złego nie stało. Ale jak masz się niepokoić to lepiej jedź dzisiaj na powtórne ktg przecież to Twój maluszek i to normalne że się martwisz.

Gość oka oka
spokojnie,zapis wyglada bardzo ladnie.ja raz mialam Himalaje przez chwile i sie wystraszylam.a lekarz orzekl,ze tak ma byc.gorzej jak zapis plaski jest. gdyby cos bylo nie tak,nikt by ciebie do domu nie puscil.serio.nie denerwuj sie:-) za tydzień idz znow kontrolnie.pozdrawiam:-)

Gość zunna
Dzieki dziewczyny - te gorki to ok, niech sobie skacze, bo malutka strasznie kopala, to i tetno moglo byc troszke wyzsze. Zaniepokoil mnie ten spadek do 100. Nie wiem, moze pepowinke zlapala, moze sie odwrocila jakos i aparat wykryl na chwile moje tetno. Strasznie sie zmartwilam, bo na wielu stronach wyczytalam, ze gdy dziecko spi to tetno moze byc nawet 110. Ale moja corcia nie spala, skakala rowno a miala raz te 100.

Gość niugg
w tym temacie masz dobrze opisany wydruk ktg: http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=14315 "taki spadek jak zygzak, który od razu wraca do poziomu sprzed ruchu o niczym nie świadczy, to prędzej będzie chwilowe uciśnięcie pępowiny przez dziecko niz owinięcie"

Gość kjhgfdwerdsxz
generalnie dziecko to nie klocek wiec sie porusza ja mialam ktg dla blizniat 3x dziennie w szpitalu i nie raz nie dwa ktores ucieklo, a pelota zamiast lapac ich tetno lapala moje i wtedy bylo np 95 ,ale u mnie polozne powiedzialay mi o tym a ciebie olali po prostu, badz dobrej mysli wykres wyglada super, u mnie czasem byly kilkuminutowe przerwy w casie ktorych szukalam wlasnych dzieci po brzuchu:) tak nie lubili tego cholernego ktg ze jeden 2 dni przed porodem sie przekrecil i usiadl pupa:)

Gość zunna
Od razu mi lepiej :) Dzieki dziewczyny, naprawde. No moja cale badanie nasadzala w aparat, tez nie byla zachwycona ;)