Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia9111

test pappa

Polecane posty

Gość sylwia9111

witam. Chialabym sie dowiedziec czy jesli robilam test pappa w 13 tyg ciazy to czy wyniki sa dobre ?? pappa 4,6 mlU i bata HCG 34 mlU. Badanie genetyczne usg wszystko bylo ok :)

nie znam sie na wynikach ,ale tam chyba powinno byc cos takiego jak jakie ryzyko ,czyli 1;500,albo 1:200,1;7654 cos takiego poszukaj tego..po tym ocenia sie ,czy dobre sa wyniki ...a czemu robilas skoro z usg bylo ok ?? mialas wskazanie ze wzgledu na wiek ??

Gość sylwia9111
nie :P mam 21 lat moj lekarz tak wymyslil :)zeby sprawdzic sobie no wlasnie na tym usg mialam podane ryzyko ale na tym tescie z krwi tylko badanie hormonalne i te dwa tylko podali, nic nie wyliczyli z krwi ...teraz dzwonilam do nich .. dopiero 1 lipca bedzie pani doktor.. Dlatego pytam bo sie nie znam za bardzo

Gość sylwia to chyba ktoś sobie
jaja z ciebie zrobił i tylko pieniądze wyciągnął, bo co to za test Pappa, z którego nic nie wynika? oczywiście musiałaś zapłacić, tak? domagaj się swego czyli WYNIKU, bo chyba nie masz ochoty wyrzucać pieniędzy w błoto

Gość sylwia9111
nie , nie placilam w remedium robiłam te badania. Czyli co oni powinni z krwi tez wyliczyc ??na usg mialam 1:5005, 1:8405 i 1:83268

tak ,powinni Ci wyliczyc takie cos jak na usg tylko z krwi ..dziwne ,ze lekarz Ci na fundusz w wieku 21 lat przy dobrych wynikach usg zlecil ,tylko sie cieszyc ..;-) ale ten wynik dali Ci dziwny naprawde ..

Gość sylwia9111
noo z usg wszytsko ok cieszyłam sie no ale teraz to juz nic nie rozumiem tez wydawalo mi sie ze powinno byc wyliczone... jak zobaczylam to w szoku bylam ... moze jutro pojade do jakiegos innego ginekologa i zapytam o co tu chodzi ..

Gość millianna
test papa daje statystyczne obciążenie genetyczne, nie jest wiarygodny w 100% tylko określa prawdopodobieństwo, mój ginekolog mimo że usg połówkowe miałam dobre a byłam już po 30 powiedział żebym nie robiła pappy bo 1szkoda pieniędzy 2tylko niepotrzebne nerwy bo wynik może być inny jak mi tłumaczył miał sporo pacjentek któym test pappa był + a dzieci urodziły się całkowicie zdrowe ale i miał sporo z -pappa a dzieci były chore, więc tak czy siak nic to nie zmienia bo tylko przy złym usg i pappie wykonują dopiero amniopunkcje płodu

Gość sylwia9111
czyli myslicie ze jak usg bylo ok to nie martwic sie ??

Gość papppapapa
a w jakim miescie w tak mlodym wieku robia za darmo ten test?

Gość sylwia9111
moj lekarz wspolpracuje chyba z ta firma dlatego mialam skierowanie oczwiscie musialam miec ubezpieczenie.

raczej nie powinnaś się martwić, usg to jasny obraz maleństwa i lekarz oceniłby na jego podstawie jakieś nieprawidłowości, następne zrób połówkowe ocenią przepływy, zbadają serduszko i inne ważne organy

Gość sylwia9111
:) na polowkowy tez juz jestem umowiona ale na 1 sierpnia dopiero :)