Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sylwia___21

Ślub a obywatelstwo.

Polecane posty

Cześć ! Mam do Was wszytskich pytanie. Może któraś z Was orientuje się w sprawach obywatelstwa po slubie z obcokrajowcem. Jak to wyglada? Jakie kobieta ma wtedy obywatelstwo? Po męzu? Czy zostaje przy swoim. Chyba spałam na lekcjach WOSu ;) Aaa i dodam ze slub nie byłby w kraju pana mlodego ani panny.

Gość to zależy od danego kraju
napewno nie jest tak,że zaraz po slubie uzyskuje sie obywatelstwo męża/żony, a i w niektórych krajach nie można miec podwójnego obywatelstwa,tak więc chcąć przyjąć np.obywatelstwo męża obcokrajowca, trzeba się zrzec własnego-ale to tylko w nielicznych krajach tak jest.

Gość 997 wytrych666 GHAH
Ty masz obywatelstwo męża, a mąż Twoje! Po dwa obywatelstwa macie i trzecie możecie mieć jeśli zamieszkacie w innym kraju! Tam ojczyzna, gdzie dobrze und ludzie nie szkodzą i tam ojczyzna, gdzie Was wpuszczają na legalu bez problemów! Nie ma na tym świecie narodu najlepszego und najwspanialszego!

Gość to zależy od danego kraju
997 wytrych666 GHAH ------->bredzisz:O Jesli mąż ma podwójne to trzeciego miec juz nie może. Co się Ciebie tyczy musiałabyś zaznajomic sie z prawem danego kraju jak to jest, bo jak juz wspomniałam w każdym kraju jest inaczej.

Gość ikujyhgfdhgtf
to moze powiedz z jakiego kraju masz goscia i w jakimk chcecice sie chajtac.bedzie chyba prosciej niemyslisz?

jak wyzej, skad jest maz? niektore kraje np Indie nie zezwalaja na to by obywatel Indii byl jednoczesnie obywatelem np. Polski. Jak wyszlas za maz za amerykanina to po kilku latach dostajesz zielona karte a potem obywatestwo. Wiec to zalezy od kraju.