Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczytana__

Jaka książka na lato?

Polecane posty

Gość zaczytana__

Rozgrywające się na Fire Island przy Long Island Ostatnie lato jest uroczą, wzruszającą i wciągającą opowieścią o siostrzanych uczuciach, przyjaźni, miłości, stracie i dojrzewaniu. Historia trójki wakacyjnych przyjaciół - Riley i Alice, dwudziestokilkuletnich sióstr, i ich rówieśnika Paula, z którym dorastały - mówi o wydarzeniach pewnego lata, kiedy rodząca się miłość, seksualna ciekawość, nagła poważna choroba i głęboki sekret gwałtownie przenoszą troje młodych ludzi w świat dorosłych, w którym wakacyjna oaza już nie będzie ich chroniła.

Gość zaczytana__
Przeczytałam ta książkę w ciągu kilku dni i strasznie mi się spodobała, nie wiem dlaczego bo zazwyczaj nie czytam tego typu książek ale wydaje mi się że bardzo mnie zaciekawił wątek namiętnej miłości. Jestem ciekawa czy ktoś z was czytał ta książkę? A może macie jakieś godne polecenia książki pełne namiętności, miłości, poznawania siebie. Jeżeli tak to byłabym wdzięczna o polecenie czegoś A to opis książki z okładki : Rozgrywające się na Fire Island przy Long Island Ostatnie lato jest uroczą, wzruszającą i wciągającą opowieścią o siostrzanych uczuciach, przyjaźni, miłości, stracie i dojrzewaniu. Historia trójki wakacyjnych przyjaciół - Riley i Alice, dwudziestokilkuletnich sióstr, i ich rówieśnika Paula, z którym dorastały - mówi o wydarzeniach pewnego lata, kiedy rodząca się miłość, seksualna ciekawość, nagła poważna choroba i głęboki sekret gwałtownie przenoszą troje młodych ludzi w świat dorosłych, w którym wakacyjna oaza już nie będzie ich chroniła.

Gość zaczytana__
a o czym jest ta książka? Możesz coś na jej temat napisać?

Gość niugg
Domyślam się że m.in o katastrofie w lesie kabackim. Tu masz fragment: http://czytelnia.onet.pl/0,1090994,1,do_czytania.html Ja ostatnio przeczytałam "Siedlisko" J. Majewskiego (na podstawie scenariusza do serialu pod tym samym tytułem). Wcześniej czytałam "Piątą stronę świata" K. Kutza -historia kilku pokoleń śląskiej rodziny żyjącej na początku XX wieku. No poza tym to jeszcze J. Thorwalda "Męską plagę" -historia leczenia prostaty. Uwielbiam Thorwalda.

Gość niugg
Oj nie doczytałam że chcesz coś o namiętności i miłości. Te o których pisałam są o życiu. :)

Myslalam ze temat byl: Jaka książka na lot? i to bylo male swinstewko :) z mojej strony bo to ksiazka o slynnych katastrofach lotniczych. pszepraszam:( Oczywiscie na lato to Eduardo Mendoza, "Niewinność zagubiona w deszczu" Siostra Consuelo spotyka utracjusza don Augusto, prowincjonalnego Casanovę. Upalna Katalonia to miejsce, w którym namiętności biorą górę nad rozsądkiem. Mendoza porzuca powieść detektywistyczną, by tym razem bawić siebie i czytelnika konwencją melodramatu Więcej pod adresem http://www.polityka.pl/kultura/aktualnoscikulturalne/1516800,1,25-ksiazek-na-lato---co-czytac-na-urlopie.read#ixzz1yRDQ1TBr