Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czymi sie wydaje?

Dzisiejsze czasy są zajebiste

Polecane posty

Gość czymi sie wydaje?

Jeśli tak nie uważacie, to albo porównujecie je z jakąś utopią w waszych głowach, bo innych czasów nie znacie, albo nasłuchaliście się podkoloryzowanych opowieści starszych. :P Po pierwsze ludzie nie chcą mieć dużo dzieci. Kobiety nie chcą w kółko rodzić, a mężczyźni obarczać się kolejną "gębą do wykarmienia". Za to ludzie zawsze chcieli uprawiać seks, ale nie mieli jak się zabezpieczać przed ciążą! 1-2 dzieci, czyli dzisiejszy standard, jest pewnie pożądany od wieków! Tylko w poprzednich czasach chciało się mieć wielu chłopców, żeby rosnąć w siłę. Dzisiejsze czasy są spokojne, nie ma napadów jak kiedyś, dlatego duża ilość synów już jest nikomu niepotrzebna. Po drugie ludzie chcą być niezależni, dlatego wyprowadzanie się od rodziców i mieszkanie na swoim (choćby niezbyt bogatym i obarczonym kredytem do spłacania) jest częstsze niż wielopokoleniowe domy. Tak samo kobiety nie chcą być zależne od mężczyzn. W sumie nikt nie chce, ani mężczyźni, ani kobiety, ani dzieci, ani schorowani starcy - ci ostatni nie chcą opieki od dzieci, wolą być bogatymi, żeby wynajmować sobie ludzi do opieki - a jak się ta opieka nie podoba, to można wziąć kogoś innego! Po trzecie kobiety też chcą dużo seksu i potrafią się znudzić jednym mężczyzną (wszystko na świecie powszednieje), a patrząc na zdrady mężczyzn nie chcą się poświęcać, bo nie widzą w tym sensu.

Gość Radkows
Czasy są super jesli sie odpowiednio zarabia, ja mam 8000zl na reke i mi sie podobaja :)

Gość czymi sie wydaje?
Tak jest! Narzeka tylko bieda albo ci co mieszkają na wsi, skąd nie można się wyrwać, a gdzie jeszcze trzeba żyć według określonych zasad i zgodnie z tradycją.

Gość gfdgfhgjhk
dokladnie, dlatego ja nie chce miec dzieci bo na co mi to? poswiece sie, strate urode, a facet zostawi mnie dla mlodszej kurewki

Gość kwiaty na poddaszu
ja już nie chce nikogo, lepiej żyć samemu

Gość bleeee2
Sraty taty dupa w kraty

dzisiejsze czasy są zjebane ponieważ jest większa przestępczość ,młodzież nie ma co robić i się łajdaczy .Nie wspomne o nastolatkach które w wieku 12 lat się kurwią.Teledyski przesiąknięte seksem..zawiśc ,zazdrość jeden drugiemu zazdrości jak nie pieniędzy to urody ,rodziny ,pozycji wszystkiego.

Gość czymi sie wydaje?
Jennifer i to jest właśnie schematyczne myślenie zgodnie z tradycją i starymi normami. Nastolatki się łajdaczą, bo mogą! Nie po to w tym wieku dojrzewają seksualnie (nawet na tyle, że mogliby już mieć dzieci). Uprawianie seksu w tym wieku jest zgodne z naturą.

Gość figoofago
życie jest piękne, tylko ludzie paskudni

Gość czymi sie wydaje?
Nikt ci nie każe patrzeć na teledyski "przesiąknięte seksem". A może nie możesz na nie patrzeć, bo ci brakuje i młodości i dobrego seksu w życiu? Zazdrość, zawiść? Człowiek zawsze był zazdrosny o sukcesy i przyjemności, które inni przeżywają!

Gość czymi sie wydaje?
Jak się bogatym to nie trzeba się użerać z ludźmi. Można się od nich uniezależnić, dobierać sobie znajomych, przyjaciół, sąsiadów, kochanki wedle woli.

poczytajcie sobie o Cesarstwie Rzymskim, oni to dopiero wiedzieli jak sie lajdaczyc (patrycjusze oczywiscie)

obejrzyj piosenki z lat 80/90 czy w każdym znich pokazują gołe dupy i cycki? a teraz nie ma teledysku bez obnażającej się baby ,tak samo zauważyłam że w reklamach coraz więcej podtekstów erotycznych ,świat schodzi na psy;)

Uważam, że czasy są paskudne bo ludzie są dla siebie chamowaci i utopili by w łyżce wody dla zysku. Z drugiej strony trzeba znaleźć coś dobrego w każdej sytuacji, więc nawet dzisiaj jest ok:)

Gość czymi sie wydaje?
nikt ci nie każe patrzeć na to. wręcz przeciwnie jakbyś była mężczyzną to byś patrzyła bardzo chętnie. :) mężczyźni mają władzę i to oni kierują losami świata

Gość czymi sie wydaje?
właśnie czytam Quo Vadis. :) to książka propagandowa, podobnie jak całe chrześcijaństwo wymyślone przez bogatych ludzi po to, by inni bogaci nie przeszkadzali w rywalizowaniu o bogactwa. :) bogaci w starożytnym Rzymie ludzie umieli korzystać z życia

Gość figoofago
człowieku wiesz o czym Ty mówisz :D jakbyś żył teraz w Rzymie , to byś tyrał na swojego Pana, chyba żebyś był dobrze urodzony :D

no właśnie taki facet ogląda przerobioną babę przez photoshopa i naszprycowaną silikonem i potem się zastanwia czemu moja żona tak nie wygląda ..heh i szuka przygód ..zdradza itp .. media nakręcają do zdrad itp. .Dobrze ,że mam normalnego męża,szkoda że tak mało takich .

Gość czymi sie wydaje?
a teraz nie tyra się na jakichś wieprzów u władzy?

Gość figoofago
czasy dzisiejsze są fajne, bo istnieje dużo możliwości na zarabianie kasy.

Gość figoofago
tak, tylko, że jak Ci się nie podoba to droga wolna,,,masz możliwość emigracji (zmiany Pana) :P

Gość frugo ???????
To jakaś analogia do mojego dzisiejszego wątku ?? http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5265433&start=0 Powiem ci tak ja jestem totalnym kapitalistą i liberałem. I nie chce prlu. Ale : 1 po prostu tęskni się za smakiem dzieciństwa 2 każdy ci pomógł. Niestety kapitalizm w biednych krajach psuje ludzi. Dlatego w polsce jest już ok 30% dziwek. No ale też nie ma się co dziwić. Jeśli w pracy kobieta średnia zarobi 2 tyś. A obciągnie 10 latek i ma to samo... więc stałyście się jakie się stałyście. Dodatkowo złe nastawienie rodziców do edukacji sexualnej dało co dało. Jeszcze w moich czasach pamietam jak matki nie zgadzały się na edukację w szkole śrendiej!!! Tak że czy było lepiej.......... i tak i nie. Czy tęsknimy ano tęsknimy za ludzmi i jedzeniem. Gdzie te zrzuty z kumplami na chipsy. Albo picie mleka i soku na stołówce. Teraz ludzie są po prostu biedni i jest jak jest. Gdyby każdy polak zarabiał 3 - 5 tyś netto było by innaczej.

media nakręcają do zdrad i do nieuczciwości - z tym się zgadzam, niestety:O

Gość czymi sie wydaje?
i dobrze, że się zastanawia, szkoda że tak późno. :) mógłby sobie zawczasu darować znajomości z kimś do kogo wyglądu można mieć zastrzeżenia

Gość te5465465
i dlatego ja wlasnie nie ogladam tv juz od lat, nie ogladam reklam i chyba z neta tez powoli zrezygnuje, tylko do sprawdzania poczty bedzie mi sluzyl, bo te wywalone sraki i cyce sa juz wszedzie :O

Gość czymi sie wydaje?
o godzinie 17 nie było mnie jeszcze na kafe. to nie media zachęcają do zdrad. to dawna tradycja, która nakazuje monogamię i szukanie sobie kogoś na stałe powoduje, że ludzie którzy chcą mieć dużo seksu z różnymi ludźmi tworzą sobie jednocześnie długotrwały związek i przyrzekają wierność

ja nie mówię o moim mężu ale skąds się te zdrady biorą ,prawda ? gdbyb telewizja tak nie emitowała tej nagości sądze ,że na pewno byłoby mniej takich przypadków .A golizna,sex ,zdrada to jest poprostu w dzisiejszych czasach trendy