Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość algida04

proszę pomóżcie!

Polecane posty

Gość algida04

cześć mam 12 lat i ważę 63 kg wiem że jestem gruba . Chciałam się zapytać czy dzięki takim ćwiczeniom będą efekty od 3 dni robię wieczorem po 100 brzuszków i ćwiczę pół godziny na takim orbitku to jest takie coś do chodzenia. Piję zwykłą wodę i nie jem słodyczy . Posiłki jem w małych ilościach ,a gdy jestem głodna jem warzywa,owoce lub serki. Czy stosując się do tego schudnę? jak tak to mniej więcej ile w ciągu miesiąca ? bardzo mi na tym zależy . Darujcie sobie komentarzy typu: ale grubas itp.

Myślę że podjęłaś bardzo dobrą decyzję i na 12 latkę masz dobre podejście. Jedząc mniej, pijąc wodę i wlączając ćwiczenia możesz schudnąć w ciągu miesiąca ok 4-5 kg. Jedyna uwaga to nie jedz słodkich serków jak chce ci się jeść tylko pozostań przy owocach i warzywach, albo pestkach słonecznika czy dyni.

Bardzo mądrze podeszłas do odchudzania:) Na pewno schudniesz tylko trzymaj sie planu. Mój syn- twój rówieśnik je tak od dwóch miesięcy i schudł już 10 kilogramów. :) tylko zamiast ćwiczeń, gra w piłkę i jeździ ze mną na rowerach. Trzymam kciuki za ciebie.

Gość algida04
dziękuję bardzo za odpowiedzi

Bardzo dobrze myslisz. Kazdy ruch jest dobry, nie mysl ze tylko w formie cwiczen albo w silowni. Chodzenie, prace domowe: sprzatanie, mycie okien itp. Czasami zaloz wygodne buty i przejdz sie gdzies na pol godziny. Kazdy ruch jest zdrowy. Jazda na rowerze tez jest godna polecenia. :-)

Gość algida04
często jeżdżę na rowerze i pomagam mamie w domu ; )