Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agatkowa

Większa przerwa w braniu tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość Agatkowa

Witajcie! Mam problem, a mianowicie... Biorę tabletki od niedawna i zrobiłam coś w co aż sama nie moge uwierzyć :O gdy skończył mi sie pierwszy blister zrobiłam...14 dni przerwy zamiast 7. bo nie kupiłam tabletek, a recepta była w aptece którą zamknięto z powodu remontu :/ a więc zaczęłam brać tabletki nie w pierwszy czwartek po odstawieniu tylko w jeszcze następny czwartek. Dziś wzięłam 7 tabletkę. Po ilu tabletkach będę zabezpieczona i czy wgl bede? i co z moim okresem? pojawi się w środku opakowania?? Pomocy :(

Gość paulaaa2785
z tego co się orientuje to po tygodniu brania tych tabletek znowu będziesz zabezpieczona, więc spokojnie

Gość makatka03
jeśli zrobiłaś przerwę większą niż 7 dni to sytuacja jest taka sama jakbyś zrobiła przerwę miesięczną czy roczną. Zaczynając po 14 dniach zaczynasz tak jakby brać tabletki od nowa czyli jeśli pierwsza tabletka NIE została wzięta w pierwszy dzień okresu (tak jest u ciebie) to przez pierwszy tydzień powinnaś się dodatkowo zabezpieczać np prezerwatywą. Jeśli pierwsza tabletka jest zażyta w pierwszy dzień okresu, wtedy ochrona antykoncepcyjna jest od razu

Gość makatka03
krwawienie pojawi się normalnie po całym opakowaniu